G4Media.ro

Un medicament cu anticorpi realizat de AstraZeneca poate preveni și trata COVID-19,…

Sursa foto: site AstraZeneca

Un medicament cu anticorpi realizat de AstraZeneca poate preveni și trata COVID-19, arată un studiu al companiei

Un medicament dezvoltat de AstraZeneca, un cocktail de doi anticorpi numit AZD7442, a redus riscul de COVID-19 sever sau de deces cu 50% la pacienții care nu au fost spitalizați și care au prezentat simptome timp de șapte zile sau mai puțin, îndeplinind obiectivul principal al studiului.

Terapia AstraZeneca, administrată prin injecție, este prima de acest gen care arată promițător atât ca medicament preventiv, cât și ca tratament pentru COVID-19, în urma mai multor studii. Este conceput pentru a proteja persoanele care nu au un răspuns imun suficient de puternic la vaccinuri.

“Aceste rezultate pozitive arată că o doză intramusculară potrivită de AZD7442 ar putea juca un rol important în combaterea acestei pandemii devastatoare”, a declarat Hugh Montgomery, cercetătorul principal al procesului, într-o declarație.

Terapii similare realizate cu o clasă de medicamente numite anticorpi monoclonali sunt dezvoltate de Regeneron (REGN.O), Eli Lilly (LLY.N) și GlaxoSmithKline (GSK.L) cu partenerul Vir (VIR.O). Aceste terapii sunt aprobate pentru utilizare de urgență în Statele Unite pentru formelor COVID-19 ușoare până la moderate.

AstraZeneca, al cărui vaccin anti-COVID-19 a fost utilizat pe scară largă la nivel global, a solicitat autorităților de reglementare din SUA săptămâna trecută să acorde autorizație de utilizare de urgență pentru AZD7442 ca terapie preventivă. AstraZeneca a prezentat date din diferite studii AZD7442 autorităților de reglementare globale ale sănătății, a declarat luni o purtătoare de cuvânt.

Procesul a avut loc în 13 țări și a implicat mai mult de 900 de participanți adulți, jumătate primind AZD7442, iar restul un placebo. Rezultatele complete ale studiilor vor fi transmise spre publicare într-un jurnal evaluat de colegi, a spus AstraZeneca.

AZD7442 conține anticorpi de laborator concepuți să rămână în organism luni de zile pentru a conține virusul în caz de infecție. În schimb, un vaccin se bazează pe un sistem imunitar intact pentru a dezvolta anticorpi vizați și celule de combatere a infecțiilor.

“O intervenție timpurie cu anticorpul nostru poate da o reducere semnificativă a progresiei către boli severe, cu protecție continuă timp de mai mult de șase luni”, a spus Mene Pangalos, vicepreședinte executiv la AstraZeneca.

În timp ce rezultatele acestea acoperă utilizarea AZD7442 la pacienții care nu sunt spitalizați, un studiu separat studiază și utilizarea acestuia ca tratament pentru pacienții spitalizați cu COVID-19.

Alte tratamente cu anticorpi cocktail pentru COVID-19 au arătat grade de succes variate. Terapia Regeneron a arătat 72% protecție împotriva infecției simptomatice în prima săptămână și 93% după aceea. GSK-Vir a prezentat o reducere de 79% a riscului de spitalizare sau deces din orice cauză, în timp ce terapia lui Lilly a arătat o reducere de 70% a încărcăturii virale în ziua a șaptea, comparativ cu un placebo.

Surse: Reuters, Sky News, BBC

Foto: site AstraZeneca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...