G4Media.ro

Un charter cu 180 de muncitori sezonieri români, primul dintr-o serie de…

Sursa: Gazetaromaneasca

Un charter cu 180 de muncitori sezonieri români, primul dintr-o serie de șase, va ateriza joi în Marea Britanie / Epidemia de coronavirus a generat o criză a forței de muncă în agricultură

O cursă charter cu 180 de muncitori sezonieri la bord va ateriza mâine în Stansted, Marea Britanie, pentru a satisface cererea masivă de forță de muncă în agricultură, transmite Daily Mail. Potrivit sursei citate, cursa este prima dintr-o serie de șase care urmează să sosească în lunile următoare.

Country Land & Business Association a avertizat că restricțiile în vigoare ar putea afecta masiv agricultura. Publicația britanică notează că pentru muncile agricole nu s-au înregistrat suficiente solicitări în ciuda concedierilor generate de epidemia de coronavirus.

Air Charter Service a confirmat că a rezervat primul charter pentru a transporta muncitori est-europeni în Marea Britanie, potrivit The Times.

Muncitorii ar urma să fie preluați cu autobuzul și transportați la fermele din sudestul Marii Britanii și Lincolnshire.

Pasagerilor li se va cere să păstreze distanța socială și nu li se va permite să părăsească România dacă prezintă simptome de COVID 19.

Potrivit unor estimări, economia britanică ar putea prăbuși cu 35 de procente dacă restricțiile vor dura mai mult de trei luni iar rata șomajului va depăși 10%, deficitul riscând să depășească 273 de miliarde de lire sterline, cel mai ridicat nivel după al Doilea Război Mondial.

Restricțiile ar urma să fie menținute în UE cel puțin până în data de 7 Mai.

Daily Mail notează că guvernul britanic este divizat pe tema relaxării restricțiilor cât mai repede, unii fiind de părere că oamenii ar trebui să revină la muncă acolo unde este posibil.

Potrivit worldometers.info, Marea Britanie  este pe locul șase în topul țărilor afectate de coronavirus, cu 98,476 de cazuri de infectare, un plus de 4603 înregistrat de la ultima raportar și cu 12968 de decese raportate.

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Bubico.

  2. Imputiti, alcoolistii, asistatii sociali de englezoi si indieni care stau pe 1200 de lire de la stat, nu-si pot culege nici roadele pamantului!Muietii sunt posmagii?

  3. pai cum vine asta? parca nu mai aveau nevoie de est europeni

  4. Pentru acești oameni, dar mai ales pentru agricultura Germaniei, Italiei, UK s-a putut găsi o soluție. Pentru ei s-a putut relaxa carantina. Pentru sparanghel și coana Merkel, se poate, nu-i așa Klaus?

    Va trece ea și carantina. Ne vedem la vot, cotropitorilor, dacă nu va ieși revoluție mai înainte.

    • Nu are legatura cu Merkel sau Boris, este vorba de muncile campului, in aer liber, cu risc scazut de transmitere. Singurele riscuri sunt la asigurarea transportului dar daca sunt formate grupuri foarte mici (shuttle de max 8 pasageri) este minimizat riscul.

    • @George, sunt curios cum sunt respectate restrictiile in avion. Se tot vorbeste de 1,5 metri. 2 metri, dar in avion nu ai nici macar 10 cm distanta departare unul de altul. Plus ca e un spatiu inchis, restrans. E de ajuns sa tuseasca un covidat si s-au infectat cateva zeci, daca nu chiar sute de persoane din acel avion.

    • in functie de ce se culege se prea poate sa culeaga din locuri tip sera, fiindca e mai sigur in uk ca iese recolta asa. deci un loc acoperit.

  5. nici africanii nu sunt asa sclaveti ca romanii, pana si aia au selfesteem mai ridicat ca romanii si nu fac orice job, mai degraba crapa pe strada decat sa bage agricultura in uk. asa ca sa nu o zic pe aia ca in uk romulanii nostri bronzati dau lectii oricarui capsunar sclav roman, toti se descurca mai bine ca ei si cu incomensurabil mai putin efort.