G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Firmele cu pierderi în care statul sau primăriile sunt acționari…

Foto: Edupedu.ro

ULTIMA ORĂ Firmele cu pierderi în care statul sau primăriile sunt acționari majoritari nu au voie să crească salariile în 2021 și sunt obligate să se restructureze

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 prevede că firmele în care statul sau unitățile administrativ teritoriale (primării) sunt acționari majoritari și au avut pierderi ori plăți restante (arierate) în 2020 nu au voie să crească salariile angajaților în acest an.

Mai mult: aceste companii cu pierderi sunt obligate să prevadă în bugetul propriu din acest an reducerea pierderilor prin ”măsuri concrete, cuantificabile și termene de realizare pentru întreg anul 2021”.

  • Iată prevederile relevante din proiectul Legii bugetului:

Operatorii economici menționați la alin. (1) care au realizat pierderi și/sau plăți restante la data de 31 decembrie 2020, nu pot prevedea în bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021 creșteri ale cheltuielilor de natură salarială aferente reîntregirii acestora, determinate ca urmare a acordării unor creșteri salariale și/ sau a numărului de personal în anul 2020.

Operatorii economici menționați la alin. (1) care în anul 2020 au înregistrat un rezultat brut negativ sunt obligați să nu programeze în bugetul de venituri și cheltuieli pierderi anuale sau, dacă prevăd, să programeze reducerea acestora față de nivelul înregistrat la sfârșitul anului precedent în baza unui program care să conțină măsuri concrete, cuantificabile și termene de realizare pentru întreg anul 2021, iar pentru pierderile contabile din anii precedenți să fie prezentat un program de acoperire a acestora pe termen mediu și lung.

Operatorii economici menționați la alin. (1) care în anul 2020 au înregistrat plăți restante sunt obligați să programeze în bugetul de venituri și cheltuieli reducerea acestora față de nivelul înregistrat la sfârșitul anului precedent în baza unui program care să conțină măsuri concrete, cuantificabile și termene de realizare pentru întreg anul 2021

Foto: Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. ANPC e o gaura neagra

  2. BLA, BLA, BLA !

    DUPA CUM AU FOST TAIATE PENSIILE SPECIALE PRIN DUBLARE ASA SI CU RESTRUCTURARILE.
    IS VOE DUBLA SALARIILE SI SPORURILE SI VOR MAI RUDE, CUMETRII SI MEMBRI DE CLAN.

  3. romania FACE MILIONARI DIN PENSII.
    UNA DIN CELE MAI SINISTRE INSTITUTII DIN romania, ccr, FACE MILIONARI PE BANDA.
    CE A PRIMIT SOCIETATEA IN SCHIMB ?
    „AU SCAPAT TOTI!”
    IN DOI ANI ASTORA LI SE DUBLEAZA IARASI MULTIPLELE SALARII, SPORURI SI PENSII!

  4. Deci firmele cu pierderi în care statul sau primăriile sunt acționari, mai ales cele mici care nu prea sunt pe „radar”, o sa reduca cheltuielile operationale (achizitii, investitii, etc.; mai putin salariile) ca sa fie profitabile si sa poata sa creasca salariile alea. Sau, tradus, angajatii lor o sa castige mai mult si o sa faca si mai putin. Poifect, sah mat!

    • Care parte din „nu au voie sa crească salariile” nu ai înțeles?
      Nu contează cum își gestionează bugetul de venituri și cheltuieli, nu ai voie sa crească salariile. Punct.

  5. Din titlu se-nțelege ceva dar din comentariile de aici, altceva. Unde naiba-i adevărul? Rău am ajuns dacă nu mai credem nimic din ce se spune.

    • Citești, analizezi si înțelegi ce vrei sau ce trebuie .
      Doar nu crezi ce zici in comentarii psd-sti majoritari aici gen Kiseleff sau spark ori gantz .

  6. #gantz e de-a lu’ ciolacu, analfabet funcțional.

    • De-al mamei tale. Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 prevede că firmele în care statul sau unitățile administrativ teritoriale (primării) sunt acționari majoritari SI au avut pierderi ori plăți restante (arierate) în 2020 nu au voie să crească salariile angajaților în acest an.

  7. mai aud gargara asta cu tăiat venit la bugetari, va dau fac , mă, scarbelor. lăsați -ne dracu cu mizeriile astea. niciodata nu am regretat atât de mult votul dat…asta sigur, din cauza ca am avut/crezut ca un copil naiv in tot ce ati trambițat.

  8. Schimbați și șefii companiilor cu pierderi, cu ștafurile lor cu tot. Dacă n-au fost în stare nici să le restructureze nici să obțină profit înseamnă că sunt incompetenți. Și nu doar că nu le cresc salariile, tăiați-le drastic. Șefilor.

    • Să fie remunerați strict pentru rezultate. Iar sistemul de plată bazat pe performanță să nu fie aplicat doar la bonusuri, ci la salariul de bază.