G4Media.ro

ULTIMA ORĂ 5.407 cazuri noi de COVID și 175 de decese în…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

  1. In continuare rata de incidenta se calculeaza incorect. S-a spus la un moment dat ca sunt incluse toate cazurile din judet, inclusiv focarele. Asta inseamna ca graficul incidentei trebuie sa urmareasca graficul numarului de bolnavi in 14 zile. Bineinteles, daca se face calcului dupa 3 zile va exista un decalaj, dar cele doua grafice vor trebui sa aiba aceeasi evolutie. Ceea ce nu se intampla, cel putin la mine in judet.
    In alta ordine de idei, este a treia saptamana de cand rata de pozitivitate scade usurel. A fost 16%, apoi 15% si acum putin sub 14%. In 2021 am oscilat intre 9% si 42%.

  2. Rata de pozitivare nu este indicele care trebuie urmărit pt ca este corelat cu nr de teste și de eșantionul testat…e un sa testezi pe cei cu simptome si pe contracții lor și alta populația generală…mixul populației testate afectează indicele de pozitivare.

  3. toti indicatorii statistici isi au rolul lor. Dar cel mai important numar este acela al celor internati pe ATI. O data ca stii ce presiune este pe sistemul medical, a doua e o chestie de empatie gandindu-te ca este multa lume care sufera cu o forma severa, pe un pat de spital.

  4. Ce sa mai, in ritmul in care scade numarul de cazuri in 2 saptamani ramanem fara pandemie. Vor exista doar vreo 200-300 de morti zilnic din motive inexplicabile. Dosarele X. Noi si cu Kazahstan, sau care mai erau aia care ziceau ca Pandemia nu exista iar problemele respiratorii sunt de la praf? Era de asteptat, in tara cu terorism (la revolutie) fara teroristi, cu coruptie fara corupti, o sa avem si pandemie fara infectati. Twilight Zone!

  5. Situaţie uşor ciudată. Ȋn timp ce numărul infectărilor zilnice scade numărul internărilor, numărul celor de la ATI, numărul deceselor creşte. Creşte şi procentajul celor decedaţi fără comorbidităţi, ajungând ȋn unele zile chiar la 10%, creşte şi procentajul celor decedaţi din categoria de vârstă 30 – 60 de ani. Avem cazuri mai puţine, dar mult mai grave ? Sau cifra reală a celor infectaţi este mult mai mare ?

    • Decesele de azi sunt legate de infectarile de acum 2-3 saptamani,daca nu exista un numar mare de cazuri care nu apar in statistici(netestate) ar trebui sa scada numarul deceselor peste 2 saptamani.

    • Evident ca cei infectați sunt cu mult mai mulți…statisticile internaționale din țările care testează cum trebuie și fac anchete epidemiologice complete arată o rata de 6-10 ori mai mare a nr de infectați in comunitate…la noi unde nu se testează și nu se fac anchete epidemiologice situația reala nu se știe…cert este ca este imposibil ca , cazurile noi zilnice sa fie între 5000-5500…nu exista baza științifică pt nr acesta dacă privim nr de cazuri grave și nr de inte4nati la ATI…la AȚI se intra și după 4-5 zile de la contaminare, nu la 14…

    • Daca rata de pozitivare ar fi de 10 ori mai mare decat cifrele oficiale, am fi undeva la 10.000.000 bolnavi. Adauga 2.000.000 deja vaccinati si iti ies 63% din populatie care deja a trecut prin boala. Ar fi mai mult decat a vaccinat Israelul (112 doze administrate la 100 persoane = 56% cu 2 doze administrate. Vezi ce se intampla in Israel si ce se intampla in Romania.
      Bineinteles, nu suntem specialisti, asa ca ne putem da cu presupusul sau sa aruncam cifre (6-10) din burta. Daca nu-ti ies nu te faci de rusine, nimeni nu stie cine e Zorca sau Una. Dar va rog sa observati ca „statisticienii” de profesie Jurma si Chereches s-au prins ca toate cifrele vehiculate de ei nu sunt imaginea pandemiei ci doar pareri personale, care (din fericire) nu s-au confirmat. Acuma stau cuminti si ascunsi si nu-i mai intreaba nimeni unde sunt cifrele „naucitoare” pe care le-au prezis. Dar gura le pute!

  6. @Una: In conditiile in care studiile de caz nu se fac si lumea se testeaza doar atunci cand are simptome, atunci rata de pozitivare e cel mai bun indicator de considerat. Daca ne luam dupa numarul de infectati, stam la fel, binisor. Cifrele arata ca in ultimele saptamani suntem intr-o usoara scadere, fapt confirmat si de rata de pozitivare.
    @amok: ATI e un indicator al presiunii pe sistemul de sanatate si nu de amploarea pandemiei. La ATI intra cei mai grav 1500 bolnavi din cei activi. In orice moment, chiar si cand vor fi 1000 de infectari noi, vei gasi 1500 din cei mai grav bolnavi ca sa-i bagi la ATI. Empatia e ok dpdv uman, dar statistic nu se ia in considerare.
    @wheeler: dupa cum zice si Darwin, atat decesele dar si vindecarile au un decalaj de 2-3 saptamani fata de numarul de infectari. E imbucurator ca vindecarile vin din urma si suntem deja la o constanta a cazurilor active. Va urma cu siguranta cresterea vindecarilor si odata cu scaderea infectarilor sa se poata reduce cazurile active si implicit presiunea pe sistemul de sanatate. Pe de alta parte, din pacate, numarul deceselor e destul de mare. Nu vreau sa speculez motivul, dar acesta poate fi medical (viral) sau nu.

    • Și pe cei asimptomatică care răspândesc boala in comunitate cum ii identifici dacă nu testezi contactele directe ale simptomaticilor?

  7. Rata de pozitivare este de luat in considerare când se fac teste multe…nu e cazul României…scăderea pe care o vezi tu este nereala. Cresc morții, cresc cazurile grave nu se poate nr de infectați sa fie in jur de 5000/zi…asta va place sa credeți, asta va dau guvernanții…in Rom administrarea pandemiei este politica și nu științifică.

    • Zorba, văd ca nu înțelegi nimic…acum cu transmiterea comunitară extinsă și rapida datorită mutațiilor este valabil 6-10 și nu pe toată durata pandemiei…lasă specialiștii mai bine și nu mai face atâta propaganda…nu ajuta pe nimeni…

    • Ce propaganda visezi? Iti demonstrez ca arunci cu cifre fara sa ai acoperire. Care sunt specialistii? Chereches? Jurma? Moldovan? Sau poate tu te consideri specialist/specialista?