G4Media.ro

UE interzice importul de produse cultivate pe terenuri defrișate după decembrie 2020/…

Sursa foto: John Schnobrich on Unsplash

UE interzice importul de produse cultivate pe terenuri defrișate după decembrie 2020/ Printre produse se numără uleiul de palmier, carnea de vită, cacao, cafea și soia

Parlamentul European şi statele membre UE au ajuns marţi la un acord pentru a interzice importul în Uniunea Europeană a mai multor produse, precum cacao, cafea sau soia, atunci când acestea contribuie la defrişări, relatează AFP, citată de Agerpres.ro.

Uleiul de palmier, lemnul, carnea de vită şi cauciucul sunt de asemenea vizate, precum şi mai multe materiale asociate (piele, ciocolată, mobilier, hârtie, cărbune etc.). Importarea acestora va fi interzisă dacă aceste produse provin de pe terenuri defrişate după decembrie 2020, a precizat Parlamentul într-un comunicat.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Pregatiti-va sa platiti preturi mai mari pentru produsele mentionate in articol.
    UE se transforma intr-un regim comunist.

  2. De cand nemtalaii conduc uniunea a inceput transformarea in uniunea comunista europeana. In cativa ani getmanistanul o sa se prabuseasca si uniunea o sa aiba o noua ideologie, de abia astept.

    • Sa înceapă cu germania și sa continue cu Olanda și Austria, apoi sa se oprească. Sa interzică și lăcustele venite din zone unde nu se respecta drepturile lg bt, sau unde au gonit musca cu capul verde pentru construirea autostrăzilor

  3. Foarte bine. Plebea nu are nevoie de produsele astea:)) ce atâta lux? Se trece pe gândaci, nechezol și vinilin ecologic din petrol;)) ciocolata la copii? La muncaaa!

  4. O veste foarte bună pt planetă. Carnea de vită, cacao, cafea, uleiul de palmier și soia sunt cele mai poluante surse din lanțul alimentar.
    In unele zone se distrug mii de hectare de păduri pentru a face loc culturilor de soia, palmier, cafea și cacao.

    https://ourworldindata.org/explorers/food-footprints

  5. O idee extraordinară, dar din seria „curbura bananei”.
    Unii vor zice că terenul a fost defrișat înainte.
    Alții vor zice că da, l-au defrișat după, dar din cauză că inițial a fost pășune și ei numai au adus terenul la starea inițială.
    În fine, cei mai mulți vor falsifica actele de proveniență sau produsele vor ajunge în UE printr-un lanț ceva mai lung de importatori.