
Ucraina nu poate recupera prin mijloace militare teritoriile pierdute, avertizează Zalujnîi, fostul comandant-şef al armatei ucrainene
Fostul comandant-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a avertizat într-un discurs că Ucraina nu trebuie să spere că şi-ar putea recăpăta printr-un miracol teritoriile ocupate de Rusia, relatează agenția de știri Reuters.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
„Sper că nu există cineva în această încăpere care încă speră la vreun fel de miracol sau semn norocos care va aduce pacea în Ucraina, frontierele din 1991 sau 2022, şi că vom fi apoi foarte fericiţi”, a subliniat Zalujnîi în discursul publicat de vineri de Ukrainska Pravda.
„Opinia mea personală este că inamicul încă are resurse, forţe şi mijloace pentru a lansa lovituri asupra teritoriului nostru şi pentru a încerca operaţiuni ofensive precise”, a remarcat generalul Zalujnîi, o personalitate foarte populară în Ucraina. El a fost comandantul-şef al armatei ucrainene până în februarie 2024, când preşedintele Volodimir Zelenski l-a eliberat din funcţie şi l-a trimis ambasador la Londra, transmite Agerpres.
Rusia duce un război de uzură, iar singura speranţă a armatei ucrainene este să obţină tehnologii avansate, întrucât trupele sale sunt inferioare numeric celor ruse şi, în plus, Ucraina se confruntă cu circumstanţe economice dificile, a explicat Zalujnîi. „Putem vorbi numai despre un război tehnologic de supravieţuire, folosind cât mai puţine resurse umane, cât mai puţine mijloace economice pentru a atinge un beneficiu maxim (…) În această situaţie trebuie să înţelegem că resursele economice şi financiare sunt limitate. Dependenţa noastră de ajutorul partenerilor noştri este absolut evidentă şi trebuie avută în vedere”, a subliniat fostul comandant-şef al armatei ucrainene.
Zelenski sau colaboratorii săi nu au comentat încă ultimele afirmaţii ale generalului Zalujnîi. Zelenski insistă în continuare asupra obiectivului de expulzare a trupele ruse de pe întreg teritoriul Ucrainei şi revenirea acesteia la graniţele din 1991, când s-a destrămat Uniunea Sovietică. Rusia a anexat Crimeea în 2014 şi în urma invaziei lansate în 2022 controlează în prezent aproximativ o cincime din teritoriul Ucrainei.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.