G4Media.ro

Twitter va începe să taxeze dezvoltatorii pentru accesul la API-ul său, în…

Sursa foto: Unsplash/ Brett Jordan

Twitter va începe să taxeze dezvoltatorii pentru accesul la API-ul său, în cadrul măsurilor de creştere a veniturilor

Twitter va începe să taxeze dezvoltatorii pentru a obţine acces la API-ul său, un instrument vital care alimentează servicii populare precum TweetDelete şi roboţii care trimit utilizatorilor solicitări cu privire la date în timp real.

Site-ul de microblogging, care a fost preluat de Elon Musk în octombrie anul trecut, a anunţat că din 9 februarie ”nu va mai accepta accesul gratuit la API-ul Twitter”.

Serviciile terţe care folosesc API-ul Twitter vor trebui să utilizeze în schimb nivelul său de bază cu plată, a spus compania.

”De-a lungul anilor, sute de milioane de oameni au trimis peste 1.000 de miliarde de tweet-uri, şi alte miliarde în fiecare săptămână”, a scris un cont oficial de Twitter, miercuri seara.

”Datele Twitter sunt printre cele mai puternice seturi de date din lume. Ne angajăm să permitem acces rapid şi cuprinzător, astfel încât să puteţi continua să construiţi împreună cu noi.”

API-urile sunt instrumente software utilizate de dezvoltatorii terţi pentru a accesa datele din aplicaţii şi pentru a le folosi pentru a crea servicii noi.

API-ul Twitter, care vine atât în versiuni gratuite, cât şi în versiuni plătite, este folosit de mii de dezvoltatori pentru activităţi, de la setarea mementourilor până la partajarea alertelor privind modificările aduse anumitor conturi Twitter.

Între timp, cercetătorii folosesc instrumentul pentru a urmări discursurile instigatoare la ură şi dezinformarea online.

API-ul Twitter este folosit şi de serviciul de colectare de ştiri Datamin pentru a alerta jurnaliştii cu privire la informaţiile care apar pe Twitter în timp real.

Anterior, Twitter a blocat programe terţe precum Tweetbot şi Twitterrific din API-ul său.

Utilizatorii şi dezvoltatorii s-au plâns, de asemenea, că unele aplicaţii terţe devin inutilizabile.

De când Musk a preluat conducerea Twitter, el a căutat să reducă costurile în mod dramatic şi să îmbunătăţească monetizarea.

Miliardarul încearcă să transforme Twitter într-o afacere profitabilă, pentru a recupera investiţia pe care a făcut-o în urma achiziţiei companiei, pentru 44 de miliarde de dolari.

Sub conducerea lui, Twitter şi-a concediat aproximativ jumătate din forţa de muncă globală şi a încorporat bifa de verificare în produsul său plătit cu abonament Twitter Blue.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...