G4Media.ro

Tudor Chirilă, în dialog cu o elevă de 12 ani care vrea…

Tudor Chirila Photo by Barna Nemethi

Tudor Chirilă, în dialog cu o elevă de 12 ani care vrea școală online: Ce te stresează la școală? – Păi, când țipă profesorul sau când mă scoate la tablă sau la testele fulger. – Ce-ar putea să se întâmple rău când ești scos la tablă? / Pandemia a expus incompetența unui minister care n-a fost în stare în 3 luni să conceapă niște scenarii coerente

“Ce te stresează la școală? – Păi, când țipă profesorul sau când mă scoate la tablă sau la testele fulger. – Ce-ar putea să se întâmple rău când ești scos la tablă? – Păi, dacă nu știi exercițiul, râd copiii de tine. – Păi și profesorul nu intervine, îi lasă așa, nu le spune că și ei ar putea fi în aceeași situație? – Uneori da, alteori nu”. Dialogul este relatat de cunoscutul artist Tudor Chirilă cu o zi înainte de cel mai incert debut de an școlar din ultimii 30 de ani și are ca protagonistă o elevă de 12 ani, care spune că preferă școala online.

Anagajat în susținerea unei schimbări a sistemului educațional, actorul și muzicianul scrie pe pagina sa de Facebook că “peste dezastrul deja știut din educație a venit și Pandemia care a expus, în toată splendoarea ei, incompetența unui minister al educației condus de “specialiști” care nu au fost în stare în trei luni de vacanță să conceapă niște scenarii coerente de revenire la școală în siguranță”.

“Pentru că ani de zile directorii de școli și inspectoratele au fost într-o relație de subordonare asemănătoare cu cea păguboasă dintre elev și profesor, iată că responabilizarea școlilor în problema reluării cursurilor nu a dat vreun rezultat”, acuză Chirilă.

“Vreau să cred că va exista un moment de conștientizare a genocidului educațional care amenință identitatea noastră ca popor”, încheie Chirilă. Artistul relansează apelul către toate partidele politice parlamentare de a crea împreună o reformă unitară a Educației.

 

Sursa foto: Barna Nemethi

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Descentralizarea produce : implicarea tuturor membrilor comunitatilor in luarea celor mai bune decizii .
    Muta responsabilitea la cei direct interesati in as ajuta semenii comunitari si la cei care cunosc mai bine trebuintele comunitatii in cauza .
    Creeaza o forma noua de concurenta in a aduce si promova in functii , la nivelul invatamintului si sanatatii si nu numai ,oameni priceputi ,ce pot ajuta si se vor dedica comunitatii .
    Obliga structurile alese din Teritoriu – primarii – spitale , sectii de politie, biserici, etc etc . ,membrii acestora , in as revizui comportamentul fata de cetateanul comunitar .
    Determina o modificare reala a intelegerii nevoilor comunitatii incepind cu cele mai fragede virste .
    Accentueaza nevoia de digitalizare si democratizare a intregii comunitati .
    Apropie , ca model de intelegere , membrii comunitatilor .
    O unica si nesperata sansa de a schimba invatamintul in bine . Profesorii de o anumita virsta , ce au si alte probleme medicale , ies la pensie . Cei care nu stapinesc -predarea lectiilor – in sistem online , fie invata , se scolarizeaza pe acest subiect , fie pleaca in alta parte .
    Scolile ,se modernizeza , se igienizeza, se doteaza corespunzator .
    Concurenta pentru a asigura un invatamint de calitate creste , profesori competenti , personal administrativ calificat , scoli mai curate si mai estic aratate lumii ,vor fi parte a noilor nevoi comunitare .
    Decizia , uneori arbitrara ,a unui profesor , ce favorizeaza, din motive diverse ,un elev sau categorii de elevi dispare .
    Comportamentele , ce de multe ori devin ingrijorator de agresive ,verbal sau corporal , vot fi si ele eliminate incet ,incet, din structura individuala a celor ce inca se comporta in acest fel .
    Factorii de decizie din cadrul comunitatilor si ca vor si ca nu vor vor ,trebui sa actioneze la vedere ,ceea ce este bun pentru copii lor trebuie sa devina bun pentru copiii tuturor membrilor din comunitate . Ideea ce contine : un singur respondent le poate face pe toate sau un amalgam de partide este invatatorul suprem nu are corespondenta in realitate . Lasati decizia la comunitati si veti avea in viitor un invatamint de calitate .
    Civilizatia vine peste noi ca un tavalug .Nu ne mai putem impotrivi .

    • Descentralizarea vine ca o imbumatatire a procesului adiminstrativ centralizat.
      Noi de 30 de ani functionam pe acelasi sistem comunist.

  2. Eu zic sa faca un clip in care isi da cu sange pe fata si isi toarna cacat in cap, cum fac toti useristii cand vor sa isi exprime punctul de vedere…

    • Se vede ca ai primit ajutorul social si te-ai aprovizionat cu etnobotanice….

    • Pai daca esti greu de cap, orice userist incearca astfel sa-ti transmita mesajul: Esti de c@c@t , da-te-n sangre, asistatul bulii!

  3. Mafia este PSD.

  4. Cum mai merge bugetareala, te mai distribuie ma-ta in piese la teatrul unde e directoare?

  5. Ne-am dat dreaq! Este stresata cand e scoasa la tabla si cand ii da profesorul „test fulger”! Mai tineti minte expresia: „scoateti o foaie de hartie…extemporal”? V-ati vaitat vreodata ca sunteti stresati de expresia asta? Pune fetita mana si invata, lasa „Bravo, ai stil” si trusa de fraduri!