G4Media.ro

Trump îl confundă din nou pe Obama cu Biden

sursa foto: captură de ecran

Trump îl confundă din nou pe Obama cu Biden

Donald Trump l-a confundat sâmbătă pe Barack Obama cu Joe Biden la un miting în Virginia, declanșând noi întrebări cu privire la vârsta celui mai probabil candidat republican la președinție, scrie The Guardian.

De asemenea, gafa vine într-un moment în care există îngrijorări similare cu privire la Biden. La 77 și, respectiv, 81 de ani, Trump și Biden sunt cele mai în vârstă persoane care au candidat la președinție din istoria SUA.

„Putin îl respectă atât de puțin pe Obama încât a început să arunce cuvântul nuclear. Ați auzit asta. Nuclear. Azi a început să vorbească despre arme nucleare”, a declarat Trump, sâmbătă seară, la Richmond.

Este a treia oară când Trump face o astfel de gafă în ultimele șase luni.

Printre celelalte gafe ale fostului președinte american se numără confundarea rivalei sale republicane Nikki Haley cu fostul președinte al Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi.

Haley, în vârstă de 52 de ani, care l-a sfidat pe Trump și mai multe înfrângeri la alegerile primare pentru a continua în cursa pentru nominalizarea republicană, a încercat să se prezinte ca fiind opțiunea mai tânără și mai sănătoasă – referindu-se la Trump și Biden ca la niște bătrâni morocănoși în reclamele sale de campanie.

Greșeala lui Trump a venit la o zi după ce Biden a confundat de două ori Ucraina și Gaza, în timp ce anunța că SUA vor parașuta provizii umanitare palestinienilor din Gaza, care mor de foame din cauza bombardamentelor și blocadei israeliene.

„În zilele următoare, ne vom alătura prietenilor noștri din Iordania și altora care asigură parașutări de alimente și provizii suplimentare în Ucraina”, a declarat vineri Biden. Statele Unite vor „căuta să deschidă alte căi de intrare în Ucraina, inclusiv, eventual, un coridor maritim”, a adăugat el.

Un oficial al Casei Albe a precizat ulterior că Biden s-a referit la Gaza – nu la Ucraina. Gafa nu a apărut în transcrierea remarcilor sale.

Întrebările privind vârsta lui Biden s-au intensificat în ultimele luni.

Ultima gafă a venit la câteva zile după ce a fost declarat „apt pentru serviciu” la controlul anual al stării de sănătate.

Un nou sondaj New York Times/Siena College a constatat că 73% dintre alegătorii înregistrați intervievați consideră că Biden este prea bătrân pentru a fi un președinte eficient, inclusiv 61% dintre cei care au votat pentru el în 2020. Alegătorii par mai puțin deranjați de Trump, care este cu doar patru ani mai tânăr, doar 42% dintre cei chestionați spunând că este „prea bătrân” pentru a fi un președinte eficient.

Pe măsură ce o persoană îmbătrânește, apar schimbări în toate părțile corpului, inclusiv în creier. Potrivit Institutului Național pentru Îmbătrânire (NIA), anumite părți ale creierului se micșorează, inclusiv cele importante pentru învățare și alte activități mentale complexe; comunicarea dintre neuroni poate fi mai puțin eficientă; iar fluxul sanguin în creier poate scădea.

Cu toate acestea, adulții în vârstă sănătoși pot învăța noi abilități, își pot forma noi amintiri, își pot îmbunătăți vocabularul și abilitățile lingvistice. NIA efectuează cercetări asupra așa-numiților super-ageți cognitivi, minoritatea de octogenari și nonagenari ale căror amintiri sunt comparabile cu cele ale unor persoane cu 20-30 de ani mai tinere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. 2 din oamenii care candideaza pentru cea mai importanta si puternica functie din lume sunt niste mosi senili. Ce vremuri…

  2. am mai scris pe unde am intalnit optica asta a evaluarii celor 2 prin prisma senilitatii : intre doi senili l-as alege oricand pe ala ne-fascist.