G4Media.ro

VIDEO Trump-Biden, prima dezbatere televizată. Biden: Haide, eşti cel mai rău preşedinte…

VIDEO Trump-Biden, prima dezbatere televizată. Biden: Haide, eşti cel mai rău preşedinte pe care l-a avut vreodată America/ Trump: Nu e nimic deştept la tine, Joe

Prima dezbatere televizată a celor doi candidaţi la preşedinţia SUA, republicanul Donald Trump şi democratul Joe Biden, a avut loc marţi seara, în Cleveland, în prezenţa unui public restrâns, în care s-au aflat şi soţiile Melania Trump şi Jill Biden, dar a fost urmărită de zeci de milioane de americani, informează agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

Prima chestiune a dezbaterii prezidenţiale, care a durat 90 de minute şi a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace, a vizat numirea judecătoarei care să o înlocuiască la Curtea Supremă pe recent decedată Ruth Bader Ginsburg.

„Am câştigat alegerile. Alegerile au consecinţe”, a reacţionat preşedintele Trump, adăugând că partidul său republican deţine majoritatea în Senat, camera care confirmă judecătorii. Trump a lăudat calităţile propunerii sale, judecătoarea Amy Coney Barrett: „Va fi la fel de bună ca oricine a servit în acea Curte”, a subliniat preşedintele american.

„Suntem în mijlocul alegerilor”, a contracarat candidatul democrat Joe Biden. „Ar trebui să aşteptăm să vedem care este rezultatul acestor alegeri”. Joe Biden a schimbat rapid subiectul, abordând sistemul de sănătate şi susţinând că Barrett ar putea renunţa la sistemul de protecţie.

Joe Biden l-a acuzat pe preşedintele Trump că nu are „niciun plan” pentru a face faţă coronavirusului şi a afirmat că preşedintele „a intrat în panică” în momentul declanşării epidemiei.

Donald Trump a contraatacat, învinuind China pentru virus şi susţinând că Biden ar fi închis ţara pentru prea mult timp ceea ce ar fi afectat şi mai mult economia.

„Suntem la câteva săptămâni distanţă de un vaccin”, a anunţat Trump, asumându-şi meritul pentru programele ştiinţifice. Preşedintele a dat vina pe mass-media care a proiectat o imagine proastă despre el, în timp ce Biden a avut parte de o presă favorabilă. „Nu ai fi putut niciodată să faci treaba pe care am făcut-o noi”, i-a spus Trump lui Biden. „Ştiu cum să-mi fac treaba”, a replicat Biden. „Nu am deloc încredere în el” în privinţa vaccinului, a adăugat candidatul democrat. „Tot ceea ce a spus până acum este pur şi simplu o minciună”, a acuzat Biden. „Nu are niciun plan. Acest om nu ştie despre ce vorbeşte”.

Preşedintele Donald Trump l-a atacat pe Joe Biden, acuzându-l pe rivalul său democrat că a uitat la ce universitate a studiat şi a lansat atacuri verbale personale după ce Biden a spus că sute de mii de oameni au murit sub administraţia Trump din cauza COVID-19, afirmând că preşedintele trebuie să facă pe deşteptul pentru a rezolva problema. „Nu folosi niciodată cuvântul deştept cu mine… Nu e nimic deştept la tine, Joe”, a atacat Trump.

Trump şi Biden nu au fost de acord cu privire la momentul în care un vaccin va fi gata, Trump afirmând că ar putea fi gata în câteva săptămâni, iar Biden spunând că nu va fi gata până la mijlocul anului viitor.

Candidatul democrat l-a atacat pe preşedintele Trump în domeniul economiei, acuzând numărul mic de persoane care au joburi în prezent, comparativ cu momentul preluării mandatului. „Ar trebui să se implice şi să aibă grijă de nevoile poporului american astfel încât să putem deschide în siguranţă” economia, a susţinut Biden, criticându-i abordarea gestionării pandemiei şi redeschiderii economiei.

Preşedintele Trump l-a atacat pe candidatul democrat pentru intenţia de a închide din nou economia SUA în eventualitatea resurgenţei numărului de contaminări. Trump a susţinut că „mai mulţi oameni vor fi afectaţi de închidere”. „O va închide din nou, va distruge această ţară”, a subliniat Trump despre abordarea lui Biden. El a acuzat democraţii că au o abordare politicianistă şi încearcă să menţină economia închisă până după alegerile prezidenţiale pentru a-i influenţa şansele sale de realegere.

Preşedintele SUA s-a confruntat cu întrebări repetate din partea moderatorului referitoare la impozitele sale pe venit, după ce recent în presă au apărut informaţii potrivit cărora valoarea taxelor plătite în 2016 şi 2017 a fost de 750 de dolari. „Am plătit milioane de dolari de impozite, milioane de dolari de impozite pe venit”, a spus Trump, care a refuzat să dea cifre exacte, în pofida insistenţei moderatorului. Preşedintele Trump nu şi-a făcut niciodată publice declaraţiile fiscale, după tradiţia candidaţilor la Casa Albă din ultimele decenii.

Joe Biden l-a criticat pe Donald Trump, acuzându-l că a „stricat lucrurile” în timpul mandatului său. „Haide, eşti cel mai rău preşedinte pe care l-a avut vreodată America”, a acuzat Biden exasperat, pe fondul întreruperilor repetate ale lui Trump. „A făcut foarte puţin”, a acuzat Biden.

Preşedintele Trump l-a atacat pe Biden în legătură cu activitatea fiului său pentru compania de gaze ucraineană Burisma, într-o confruntare care s-a terminat prin acuze reciproce la adresa legăturilor membrilor familiilor lor. Biden a negat orice activitate incorectă a fiului său.

Cei doi candidaţi s-au confruntat apoi pe subiectul rasismului şi al discriminării, Biden acuzându-l pe preşedinte că este „rasist” într-o dezbatere care a atins şi problema aplicării legii.

„Acesta este un preşedinte care a folosit totul pentru a încerca să genereze ură rasistă, diviziune rasistă”, a acuzat Biden, adăugând că „există nedreptate sistemică în această ţară”. Trump a contracarat afirmând că Biden, pe vremea când era senator, în anii 1990, a adoptat un proiect de lege privind infracţionalitatea care i-a afectat negativ pe afro-americani.”Noi credem în lege şi ordine, în timp ce tu nu”, i-a spus Trump lui Biden, după care dezbaterea a abordat modul în care s-au purtat poliţiştii în timpul protestelor.

Preşedintele Trump a invocat sprijinul de care se bucură în rândul ofiţerilor de poliţie, în timp ce Biden a fost presat de moderator să răspundă cu privire la motivul pentru care nu a cerut represiuni mai dure în timpul protestelor care au degenerat în revolte în timpul verii. Ca răspuns, Biden a ţinut să condamne orice proteste violente.

„Nu face decât să pună paie pe foc”, a calificat Biden abordarea dură a lui Trump.

Donald Trump a fost întrebat dacă va condamna supremaţia albă. „Sigur, sunt dispus să fac asta”, dar nu am făcut-o în mod specific. El a ţinut să remarce că, în opinia sa, cea mai mare parte a violenţei din ţară provine din partea aripii stângii extreme.

Candidatul democrat l-a acuzat pe Donald Trump că a adus ţara într-o stare mai proastă decât a preluat-o în urmă cu patru ani. „Sub acest preşedinte am devenit mai slabi, mai bolnavi, mai săraci, mai divizaţi şi mai violenţi”, a spus Biden. El a adăugat că administraţia Obama i-a lăsat lui Trump o economie „în plină expansiune”, care acum se află în recesiune. De asemenea, Biden l-a acuzat pe Trump că este un „căţeluş” al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Întrebat de ce ar trebui să fie reales, preşedintele Trump a spus că niciun preşedinte nu a făcut vreodată mai multe pentru SUA. „Nu a existat niciodată o administraţie care să fi făcut ceea ce am făcut eu”, a spus Trump, subliniind promovarea economiei americane, a unităţii naţionale, precum şi numirea de judecători conservatori.

Joe Biden a declarat că se va alătura din nou Acordului de la Paris privind schimbările climatice dacă va fi ales preşedinte al SUA în noiembrie, în timp ce preşedintele Trump a evidenţiat faptul că emisiile de carbon joacă un rol parţial în schimbările climatice. Trump a susţinut însă că reglementările privind schimbările climatice au afectat economia americană ducând la creşterea preţurilor în domeniul energiei.

Candidatul democrat la Casa Albă s-a angajat să recunoască rezultatul alegerilor din 3 noiembrie, în timp ce actualul preşedinte a evitat întrebarea de la sfârşitul primei lor dezbateri.”Voi accepta” rezultatele, a asigurat fostul vice-preşedinte democrat.”Dacă nu voi ieşi eu, voi recunoaşte rezultatul”, a adăugat el, promiţând că dacă va fi ales va fi „un preşedinte pentru democraţi şi republicani”.

Donald Trump nu a răspuns la întrebare, limitându-se să afirme, fără dovezi, că votul prin corespondenţă ar favoriza fraudele. El a reluat mesajul promovat în campanie, susţinând că rezultatele alegerilor ar putea să nu fie cunoscute timp de „luni de zile” şi şi-a exprimat speranţa într-un un scrutin corect.

Următoarele dezbateri prezidenţiale vor avea loc pe 15 octombrie, în Miami (Florida) şi pe 22 octombrie, în Nashville (Tennessee).

Vicepreşedintele republican Mike Pence se va confrunta cu rivala democrată, senatoarea Kamala Harris, pe 7 octombrie, la Salt Lake City (Utah).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

26 comentarii

 1. Cine a fost mai nesimțit în aceasta dezbatere? Cine a vorbit mai mult peste adversar fără a avea nimic de spus?
  Asa cum arata lucrurile pentru România victoria lui biden e alternativa mai proasta

  • Corect, bratan, doar ca ai gresit tara. Asa cum arata lucrurile, pentru Rusia victoria lui biden e alternativa mai proasta.

  • @sekhmet
   Pentru Rusia?
   Acum serios vorbind istoric democrații sunt mai „flexibili” în relația cu Rusia. Pentru FDR criminalul Stalin era „uncle Joe”… Nu l-am auzi pe Trump sa îi spună lui Putin „cousin Vlady”. Administrația Trump a aplicat cele mai mari sancțiuni asupra Rusiei de la sfârșitul războiului rece, în timp ce Obama i se lauda lui Medvedev ca după alegeri va fi „mai flexibil” https://m.youtube.com/watch?v=MNxEDomUlXw. Flexibil pe seama tarilor din est vezi Ucraina.

  • FDR a murit saracul acum vreo 75 de ani, gaseste niste referinte mai noi. Uncle joe era aliatul Americii impotriva germaniei naziste in timpul mandatului lui FDR, Razboiul Rece nu inceouse inca, nu stia nimeni de Teroarea Rosie si gulaguri, deci era normal sa fie Uncle Joe.

   Cat despre atitudinea lui Trump fata de Putin, cauta pe Youtube declaratiile lui de dupa intalnirea cu Putin din 2017, mai ca nu-l sorbea din ochi la modul gay. Trebuie sa fii orb, surd si spalat pe creier sa crezi ca rusii nu isi doresc intens ca Trump sa fie reales.

   Iar sanctiunile alea se decid de catre Congres, nu de catre presedinte, altfel poti fi sigur ca n-ar fi existat.

 2. Articol total subiectiv scris pentru a-l pune intr-o lumina proasta pe Trump. Biden n-a spus nimic nou si nu a venit cu nici o soluție. O dezbatere fara solutii, dominată doar de acuze. In fine, ei stiu mai bine ce doreste publicul american si ce dezbateri prefera, insa eu daca as fi american as fi îngrijorat de ambii candidați.

 3. ia te uite ce fraieri … la noi avem un ficus care a castigat fara sa mearga la dezbateri

  • S-a temut de Barna, de-asta PSD si PNL l-au sabotat cat au putut.

  • Aici cam asa e, Iohannis ar fi trebuit sa accepte o dezbatere, insa pe de alta parte, ce poti dezbate cu cineva de anvergura lui Dancila? Cum se face un permanent, ce numar din Povesti Adevarate a mai iesit si reteta perfecta de ardei umpluti?

 4. Biden pe steroizi. Senil, senil, insa stie sa dea replici, chiar daca incoerente. Nimic in rest, nici o soluție.

 5. Cand o dezbatere moderata se transforma intr-un meci de care striga mai tare, stii ca moderatorul nu si-a facut deloc treaba.
  Iar cand reactiile de dupa dezbatere sunt in majoritate despre moderator stii ca a fost incredibil de slab si a stricat dezbaterea prin prestatia lui.
  https://www.dailywire.com/news/chris-wallace-faces-intense-backlash-including-from-colleagues-over-bias-during-debate

  • Tare de tot asta
   „Chris Wallace is now reading Biden’s energy plan back to him to remind Biden what’s in his plan.”
   Ce vremuri trăim…

 6. Trump ca Trump, stiam cine e, dar cine l-a votat pe omul asta?

  Nu imi pasa cine iese presedinte, doar ma amuz ce a ajuns lumea asta, Biden da, probabil are limba de lemn, dar Trump e un fel de clown care in afara sa dea din gura nu stie nimic.

  Mai vad si pe aici suporteri, ca a venit cu solutii Trump, cu ce solutii fratilor? Ca pentru Corona? Le-a zis sa tina economia deschisa ca prietenii lui pierdeau bani si au murit 200,000 de oameni?

  Ma rog, aici nu e vorba de solutii, e vorba de comportament, Vadim Tudor poate sa ii dea lectii de comportament lui Trump! Un idiot, care nu respecta nici o regula.

  Va ganditi ca tot asa ar putea lansa si un atac nuclear? Oamenii din jur ar incerca sa argumenteze cu el, el le-ar spune sa taca!

  De ce credeti ca au plecat atatia din administratia Trump?

  Dar cum spuneam, Trump nu e problema, ci cei care l-au votat, va dati seama ca peste 50% din America gandesc ca el, asta e cel mai grav, ca jumatate din populatie sunt un fel de votanti PSD.

  • Cumetre, daca tu crezi ca americanii vor da soarta butonului nuclear in mana unuia senil, e cazul sa te mai gandesti!

  • @george, ai mare dreptate. Realitatea o contrazice pe GC, oamenii tocmai au facut-o acum 4 ani. Sa speram ca iese Biden si se reia linia de plutire. Altfel, e inimaginabil cum o sa se aleaga praful de lumea asta. Asta nu e sanatos(PUNCT).

  • Singura solutie cu care a venit Trump la coronavirus e o solutie de dezinfectant de uz intern.
   Nu credeam sa vad vreodata mareata America sa fie condusa de un asemenea cumul de defecte, frustrari si incompetente cum este Trump.
   Asa se prabusesc imperiile.

 7. Dar cine isi facea iluzii ca prima dezbatere va aduce ceva nou, ca va magnetiza publicul ?
  Acum abia ce s-au tatonat ! Este stiut ca ultima dezbatere „face toti banii” pt ca acolo stii deja cum stai in sondajele facute dupa primele doua dezbateri si acolo se ciocnesc „disperarea” unui candidat cu „speranta crescuta” a celuilalt !

  PS. Acum, pe bune, popcornul si berea nu trebuie sa lipseasca in a doua jumatate a lunii octombrie ! :)))

  PPS. O prima constatare favorabila lui Biden : Joe nu a adormit in timp ce i se citea prima intrebare de catre moderator, asa ca e de sperat ca nu va adormi nici de acum incolo !

  PPPS. Sa-l vedem insa cum isi va stapanii emotiile negative pt ca Trumpsy il va ataca puternic pe subiectul Biden jr !

  • Pe principiul -urma scapa turma – s -a desfasurat si acest anost spectacol electoral .Nici unul dintre candidati nu a iesit din carapacea lui . Au stat amindoi cuminti, la cutie , fara sa zica mare lucru ,agatati in banalitatile de rigoare .Mult mai interesanta pare a fi dezbaterea din 7 octombrie intre Pence si Kamala . Kamala va duce tot greul acestor alegeri si probabil il va ataca decisiv pe Trump avindu-l pe Pence in fata . Biden a fost ok , se vede diferenta de finete si de cunostere politica . Un Biden cu 10 ani mai tinar nu ar fi avut absolut nici o problema . Cei doi sau comportatat mai degraba ca niste sparring partneri decit ca niste titulari de portofoliu . – Infruntarea continua , inca cred ca jocul va fi decis de confruntarea intre numerele doi .

  • sase din patru americani au fost de partea lui Biden .

 8. Trump e la fel de obraznic ca Firea. Nu respecta nimic(nici macar pe sine) fiind un pseudopsihopat senil. Oamenii astia au probleme psihice si n-ar trebui sa aiba functii atat de inalte. Au distrus orice consens democratic din America, e groaznic ce se intampla in „Tara Libertatii”. Pana si daca iese Biden, sechelele sunt aproape ireversibile. Or sa le ia ani grei sa repare ce-au distrus in mai bine de 50 de ani … Tot cosumerismul, spalari perpetue pe creier cu advertising, o nocivitate indescriptibila.

  Intre timp, e trist sa constat cat de multi sunt cei carora le lipseste doaga logica si -l sustin pe Trump pana si in Romania … Probabil oameni care n-au avut parte de-un tata suficient de afectiv cat sa-i faca sa fie barbati, pe picioarele proprii … Au nevoie de un baci …

  • Ai urmarit dezbaterea ?

  • Da, sunt multi oameni care cred ca infantilismul lui Trump inseamna putere, dar realmente e un copil scapat de sub control.

  • Sys, pseudointeligenta ta a dat pe afara când ai scris “pseudopsihopat senil”. Mulțumim, ne-ai lamurit. Acum da fuguta și pune apa la încălzit pe aragaz ca pierzi metroul ușor…

  • Deci tot ce-am zis e fals, nu ? :)) Cand o sa invatati sa ganditi sa ma cautati cu metroul si cu apa fiarta, poate bem un ceai … Poate aveti nevoie … Desi pt. asa intelectuali apa rece e ce trebuie. Noroc cu Firea ca altfel va spalati cu apa calda …

   Ambii sufera de-o grandoare inconstienta. Psihopatii au clar, neurologic, lobii prefrontali dereglati. Ca-s inundati de dopamina ce-i face sa continue mersul inconstient si bolnav e o poveste prea complexa. Da, nu pot sa trag linia clara pt. tulburarile lor complexe(nu-s psihiatru) dar cu siguranta ca nici Firea, nici Trump, nu-s sanatosi. Si asta se vede … Uita-te cat la intrerupt. Ce nu e clar ? Ai memoria ‘fresh’. Vezi ce-a facut si vipera in Bucuresti ? Aceleasi ‘strategii’ jegoase care alimenteaza frica. Unde gresesc ? Ca nu stau sa va mai dau tone de carti pe subiect ? Da, n-o s-o mai fac pt. ca voi oricum sunteti aici doar sa va turnati frustrarea, fontul tau e cel mai bun exemplu. Ce crezi ca faci daca-ti scrii ‘numele’ c-un alt font, mare si tare ? Esti mai voinic ? Las-o moarta.

  • *l-a, Pardon !

 9. Trump e atat de infantil, atat de scapat de sub control, incat nu l-a lasat pe Biden sa vorbeasca nici macar 1 minut continuu. Macar Biden se poate controla, dar Trump e un copil rasfatat.

 10. Din păcate, pentru alegătorul american au fost 90 de minute pierdute. Poate doar primele 5 minute dacă au fost ”curate”, fără să fie intrerupte de interlocutor. La primul subiect : cel al numirii unui nou judecător suprem în locul decedatei Ginsburg, Trump a argumentat că mandatul său este de 4 anu și ”nu trei” iar în timpul mandatului, având în vedere că și Senatul are majoritate republicană, el are dreptul să numească un judecător. Biden a spus că, de regulă, în timpul campaniei electorale nu se fac numiri de judecători supremi, mai corect ar fi, să se aștepte până după alegeri. Dealtfel nu avea nimic împotriva persoanei numite ( Amy Comey Barrett ) dar – și aici a părăsit subiectul – îi e teamă ca Barrett să nu elimine elemente importante din sistemul de sănătate. ( Pentru democrați, subiectul este de mare importanță, fiindcă republicanii au astfel, 6 judecători supremi din 9 pe care ”pot conta” )
  În rest, invective, atac la persoană, din ambele părți.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.