G4Media.ro

Trump a semnat un ordin care schimbă regula la angajarea în guvern:…

sursa foto: Facebook/ Ivanka Trump

Trump a semnat un ordin care schimbă regula la angajarea în guvern: experiența va avea prioritate în fața studiilor/ Ivanka Trump: Asta va face ca noi să putem angaja niște oameni în funcție de talent

O diplomă universitară nu va mai constitui un avantaj atunci când îți cauți un loc de muncă în administrația guvernului federal, scrie USA Today, citată de Rador. Vineri, președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv care va modifica procedura de angajare în administrația guvernului, astfel încât abilitățile persoanei care depune cererea vor avea prioritate în fața unei diploma universitare de absolvire.

Oficiali ai administrației afirmă că această modificare va permite guvernului să angajeze oameni în funcție de calități și nu în funcție de nivelul lor de educație.

“Asta va face ca noi să putem angaja niște oameni în funcție de talent, lărgind astfel sfera candidaților și asigurând un proces de angajare mai echitabil“, le-a declarat, vineri, reporterilor Ivanka Trump, fiica președintelui, care este totodată și consilier principal.

Ivanka Trump este co-președinta Consiliului Consultativ American pentru Politici în Sectorul Forțelor de Muncă, un for care a fost înființat în 2018 și care a fost însărcinat să recomande niște pârghii menite să îmbunătățească modalitățile de calificare. Președintele a semnat ordinul în cadrul unei ședințe a consiliului, care a avut loc vineri.
“Guvernul federal nu se va mai strădui atât de mult să vadă ce școală ați urmat, ci va dori să vă vadă calitățile și talentul care vă recomandă pentru postul respectiv“, a spus Trump.

Guvernul federal are cei mai mulți angajați la nivelul întregii țări, în prezent existând 2,1 milioane de funcționari publici.

Ivanka Trump a spus că noile proceduri de angajare vor demonstra că, prin propriul exemplu, guvernul încearcă să recruteze și să-ți rezerve cei mai buni și cei mai străluciți angajați. Alături de alți oficiali ai administrației, ea a pledat pentru o lărgire a șanselor de angajare și a evidențiat abilitățile și vocația ca alternative la o diplomă de absolvire din care reiese că ai studiat doi sau patru ani.

Schimbarea modalităților de angajare va recunoaște importanța pregătirii indiferent dacă ea a fost obținută chiar la locul de muncă sau într-o clasă, a declarat Brooke Rollins, director interimar al Consiliului Casei Albe pentru Politică Internă, cel care gestionează programul președintelui în materie de politică internă.

Guvernul nu elimină cu totul necesitatea unei diplome, ci doar va pune mai mult accentul pe calitățile pentru un anume post, pentru care o diplomă este mai puțin importantă.

O diplomă de absolvire a unui liceu sau a unei universități rămâne în continuare necesară pentru a putea ocupa diverse funcții, dar recomandările educaționale nu sunt atât de importante în multe alte domenii, a subliniat Michael Rigas, director interimar al Biroului de Administrare a Personalului.

Ordinul executiv al lui Trump le impune birourilor federale să renunțe la a mai respinge candidații bazându-se mai ales pe diplomele educaționale și pe chestionarele scrise și să apeleze la niște metode de evaluare care vor arăta mai clar dacă un candidat întrunește cunoștințele și calitățile necesare postului respectiv, a mai spus Rigas.

Guvernul va revizui standardele de calificare pentru anumite funcții acolo unde ele limitează șansele unor candidați proveniți din diverse medii, a adăugat Rigas. El a subliniat că “guvernul federal trebuie să se arate deschis față de cei care își caută un loc de muncă și care întrunesc calitățile necesare”.

Secretarul comerțului, Wilbur Ross, co-președinte al consiliului, a declarat că importanța pregătirii și a diplomelor rămâne la fel de importantă, așa cum era și înainte ca pandemia de coronavirus să silească milioane de oameni să rămână fără un loc de muncă și să împingă rata șomajului la nivel național spre un procent de peste 13% în luna mai.
“Americanii se arată nerăbdători să se întoarcă la lucru, dar au nevoie de ajutorul nostru“, a subliniat Ross.

Sursa: USA Today/ Rador/ Traducerea: Alexandru Danga

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. nasol… asta poate afecta businessul universitatilor Ivy League. 🙁

    • Fii serios. Nu te duci la o școală din Ivy League ca să devii apoi angajatul statului decât dacă doar atât poți. Caz în care înseamnă că ești de Ivy League doar prim prisma portofelului părinților. Cei mai mulți absolvenți ai unor universități de vârf intră în mediul privat.

  2. Pai sa vina in Romania pentru training, noi așa facem de cand ne știm, toți șefii noștri sunt talente adevărată. Ce atâta școală, că strica

  3. ”Guvernul federal are cei mai mulți angajați la nivelul întregii țări, în prezent existând 2,1 milioane de funcționari publici.”
    Păi în Românika sunt 1,4-1,5 milioane de bujetari la 15 milioane de locuitori prezenți…5 milioane sunt plecați hai-hui prin lume pentru un trai mai bun.

    • Si majoritatea au experienta si cel mai important, ca si in cazul lui Trump, „scoala vietii” mai tata mai

    • Nu, se pare ca sunt mai multi, a spus-o ministrul Violeta A., se pare ca motivul pt. care bugetarii nu sunt trecuti in revisal, este ca ei ar fi in realitate undeva intre 1.700.000 -1.800.000. Si iata si de ce pezdeul are intotdeauna un mimim de vreo 3.500.000 de votanti.