G4Media.ro

Trei intervenții ale jandarmilor marți seara pentru îndepărtarea urșilor din stațiunea Băile…

sursa foto: Pixabay

Trei intervenții ale jandarmilor marți seara pentru îndepărtarea urșilor din stațiunea Băile Tușnad

Jandarmii harghiteni au intervenit, marţi seara, pentru îndepărtarea mai multor urşi din staţiunea Băile Tuşnad, prezenţa acestora fiind semnalată prin numărul de urgenţă 112, relatează Agerpres.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, primul apel a anunţat că un tren ar fi lovit doi pui de urs în gara CFR din Băile Tuşnad, dar la momentul sosirii patrulei de jandarmerie, aceştia nu au fost găsiţi acolo.

În zonă era prezentă, însă, o ursoaică cu trei pui, care a fost îndepărtată spre pădure. Pe timpul acestei intervenţii, în parcarea unui hotel din staţiune a fost observată o altă ursoaică cu pui care a fost, de asemenea, îndepărtată în afara localităţii.

La puţin timp după primul apel, tot prin intermediul numărului de urgenţă 112, o femeie a semnalat prezenţa unui urs în apropierea gării. Jandarmii l-au îndepărtat şi pe acesta în afara localităţii.

„Pe toată durata acţiunii au fost prezente două echipaje de jandarmerie care au acţionat pentru prevenirea oricăror incidente şi au rămas în zonă pentru a se asigura că urşii nu mai revin”, au precizat reprezentanţii IJJ Harghita.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

În urmă cu o săptămână, președinții de Consilii Județene din Harghita, Covasna și Mureș au făcut apel către cetățeni să semneze petiția trimisă Parlamentului Europen prin care cer intervenția Bruxelles-ului pentru a rezolva problema urșilor. Într-un comunicat comun, cei trei șefi de CJ, Borboly Csaba (Harghita), Péter Ferenc (Covasna) și Tamás Sándor (Mureș), susțin că viața oamenilor este pusă în pericol de numărul tot mai mare de urși și acuză guvernul de la București că nu reușește să rezolve această problemă. Detalii aici

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. Într-adevăr, sunt prea multe animale pentru câtă pădure a rămas! În contextul continuării tăierilor masive a pădurilor, o soluție pentru evitarea conflictului oamenilor cu sălbăticiunile ar fi împușcarea lor și împăierea pentru a fi expuse câteva exemplare la muzeele de științe naturale.

    Câteva ar putea fi păstrate vii în grădinile zoologice, parcuri și rezervații. Toate celelalte, împușcate rapid, ca să nu ne mai deranjeze!

    • mai lasa netflixul ala si mai iesi din oras la plimbare ..

    • @base _ „…mai iesi din oras la plimbare”

      Vă mulțumesc pentru îndemn.
      Aș ieși la plimbare, dar parcurile din orașul meu sunt tăiate cu același entuziasm precum pădurile din satul dumneavoastră.

  2. Cu gaz rămas de la 10 aug 2018, nu?

    Adevărații și neprihăniții de ei, nu au călcat în bocanci oameni atunci..

  3. Sa ii prinda, fara sa ii raneasca, si sa ii mute in alte paduri . In cel mai rau caz, sa ii dea la export, in ucraina, polonia, germania, care au mult mai putini ursi