G4Media.ro

Toma Costreie, funcționarul concediat de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru că a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Toma Costreie, funcționarul concediat de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru că a avut curajul să controleze cum a cheltuit PSD sub Dragnea banii din subvenție, a câștigat procesul cu instituția

Curtea de Apel București i-a dat dreptate lui Toma Costreie în procesul cu Autoritatea Electorală Permanentă printr-o sentință definitivă prin care obligă instituția să îl reangajeze și să îi plătească toate salariile din momentul în care l-a concediat, în 2019, potrivit portalului instanței.

Toma Costreie este funcționarul din Autoritatea Electorală Permanentă care a inițiat la începutul anului 2019 controlul la PSD privind modul în care au fost cheltuiți banii primiți ca subvenție.

Imediat după ce Costreie, pe atunci director în AEP, a inițiat controlul, parlamentul controlat de PSD și ALDE l-a demis din funcție. Astfel, pe 28 februarie 2019, birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat destituirea lui Toma Costreie, directorul general al Departamentului de control al finanţării partidelor politice şi a campaniilor electorale a Autorităţii Electorale Permanente.

Controalele inițiate de Costreie au dus, în cele din urmă, la condamnarea definitivă a lui Mircea Drăghici, fostul trezorier PSD, pentru delapidarea fondurilor pentru partid.

Curtea de Apel a obligat prin sentință Autoritatea Electorală Permanentă la plata către Toma Costreie a despăgubirilor egale cu salariile indexate, majorate şi recalculate, şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat de la data concedierii – martie 2019.

Context. Constantin Mitulețu-Buică a fost propulsat șef al AEP de Liviu Dragnea, în februarie 2019. La începutul lunii iunie 2022, Tribunalul Municipiului București a decis să returneze la parchet dosarul de abuz în serviciu al preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică. Decizia e definitivă. Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti l-a trimis în judecată în 2021 pe Mitulețu Buică pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, ultima în formă continuată.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis oficial în 2021 retragerea doctoratului lui Mitulețu Buică pentru plagiat. El ar fi plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susținut-o în 2016 la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), se arată într-o investigație PressOne. Domeniul în care Mitulețu-Buică a devenit doctor este Informații și Securitate Națională. De altfel, președintele Autorității Electorale Permanente a urmat, în afară de studiile doctorale, mai multe cursuri de scurtă durată la Academia SRI și la UNAP.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Sa plateasca salariile omului asta parlamentarii fosti si actuali PSD (dar si ALDE, ajunsi acum in PSD si PNL) care au facut ilegalitatea, de ce sa plateasca (iar) contribuabilii romani golaniile politrucilor?
    Ciolacule, ai votat porcaria asta la ordinul lui Draknea, scoate banii din propriul buzunar, impreuna cu ceilalti m@gari social-democrati si ALDE/PNL!

  2. Dl. Costreie a fost demis de Parlament, scrie in articol. As vrea sa vad si eu o ancheta impotriva parlamentului pentru abuz in functie, ca sa nu mai zic de plata despagubirilor. De ce sa plateasca statul, adica din banii nostrii? Sa plateasca toti parlamentarii care au votat destituirea, din buzunarul lor!

  3. Sa fii angajat la o Universitate si sa-ti dai doctoratul sau sa-ti dai doctorat in timp ce lucrezi la o firma, institutie, nu trebuie automat, prin lege (?!) sa fie urmat de o crestere de salariu.
    Esti la Universitate, trebuie sa-ti continui cariera incercand sa obtii finantari de cercetare, proiecte si dupa un timp de rezultate aplici pentru o noua pozitie care implica si cresterea de salariu.

    In Romania este prea usor si sa-ti faci doctoratul si sa topai peste pozitii fara nicio baza obiectiva si verificabila. Pe pile, plagiat si periat. Mai ma intreb daca cel ce a fost plagiat nu a plagiat la randul lui, dupa atata Romanie educata, de trezeci de ani. Ar trebui sa vina cate un „Nicusor Dan” sa faca caracatita pe la toate marile noastre universitati sa vedem clanurile in toata frumusetea lor. X-ulsecu, bunici, parinti si copii!

  4. Bun, avem dovada clară a abuzului in serviciu. Ce urmează pentru Constantin Mitulețu-Buică? Se sesizează parchetul din oficiu sau e nevoie ca păgubitul să facă plângere? Sau ținem valorosul pe funcție în continuare, spre noi și noi abuzuri?

  5. Spun cu mana pe inima, ca toti politicienii PSD-PNL ar trebui arestati preventiv pt un an, si luat fiecare pe rand…