G4Media.ro

Testarea pentru COVID în centrele de recoltare, doar cu dovada înregistrării la…

Sursa foto: Pixabay

Testarea pentru COVID în centrele de recoltare, doar cu dovada înregistrării la DSP / Ministerul Sănătății: Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR nu se va efectua!

Ministerul Sănătății precizează, luni, că persoanele care merg la centrele de recoltare pentru testarea RT-PCR trebuie să prezinte dovada înregistrării la direcția de sănătate publică. Ministerul Sănătății atenționează că, fără această dovadă, recoltarea probelor pentru RT-PCR nu se va efectua.

Pentru a merge la un astfel de centru, persoanele respective nu trebuie să folosească mijloacele de transport în comun.

Precizările Ministerului Sănătății:

Persoanele care prezintă simptomatologie specifică infecției cu virusul SARS-CoV-2, conform Metodologie INSP din data de 20.01.2022, (http://www.cnscbt.ro/index.php/informatii-pentru-personalul-medico-sanitar/2951-metodologia-de-supraveghere-a-covid-19-actualizare-20-01-2022), cu indicație de testare RT-PCR, vor solicita testarea către Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București prin numărul de Call Centre 021-9462 sau prin platforma online de la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

Persoane nedeplasabile, sau care nu au posibilitatea de a se deplasa către un centru de testare, vor mentiona acest lucru în formularul online sau operatorului Call Centre pentru a fi introdusi in lista de asteptare a SABIF pentru testare la domiciliu.

Pentru persoanele care se pot deplasa catre un centru de recoltare, fara a utiliza mijloacele de transport in comun, DSP va informa solicitantul cu privire la posibilitatea testării într-un punct de recoltare organizat într-o unitate sanitară, prezentându-i le pe cele din imediata vecinătate dar și posibilitatea de accesa harta acestor puncte de recoltare, publicată pe site-ul MS și DSP București. De asemenea, DSP va emite prin email si/sau sms care conține numărul de înregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.

Persoanele care se vor prezenta în punctele de recoltare, vor prezenta dovada înregistrării de testare la DSP București. Persoana va prezenta email-ul /sms-ul primit de la DSP București. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru  RT-PCR, NU SE VA EFECTUA!

 

Personalul din punctul de recoltare are obligația să valideze datele pașaportare cu numărul de înregistrare al cererii de testare, primit prin email /sms, de la DSP București. În cazul în care, datele nu corespund, recoltarea nu se va efectua.

 

După recoltare, persoana testată va aștepta la domiciliu rezultatul testului RT-PCR, pe care îl va primi prin email / sms din aplicația CORONAFORMS.

 

În cazul în care, rezultatul testului este POZITIV, contactați medicul de familie și urmați indicațiile acestuia!

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. ” De asemenea, DSP va emite prin email si/sau sms care conține numărul de înregistrare al cererii, numele, prenumele solicitantului și CNP-ul parțial anonimizat, pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.”
    După 5-6 zile când fie testul devine irelevant, fie starea solicitantului se agravează.

  2. Ha-Ha.

    Chiar ma miram sa fie asa de simplu.
    Deci te inregistrezi, nu faci asa testare cand ai simptome (care se pot agrava in cateva zile)
    Si programare peste cate zile ?
    Eu de exemplu nu mai locuiesc in Romania, si aici programarile la testare gratuita au locuri libere peste 1 saptamana unele, sau coada de 3-5 ore altele.

    Deci pana la urma functioneaza vreun centru de asta pana acum, singura realizare vizibila a ministrului Rafila, de care se lauda tot PSDul de vreo 2-3 saptamani deja.

    • Deci un rezumat despre ce faci daca ai simptome:

      1. Suni la DSP.
      2. DSP te pune in lista de asteptare SABIF pentru testare la domiciliu (daca esti nedeplasabil).
      2.1 DSP te pune in alta lista de asteptare daca ai declarat ca esti deplasabil, masina proprie sau pe jos, nu mijloace de transport in comun).

      3. Peste 72h vine salvarea sa te testeze, sau peste n-zile ai programare la centru.
      4. Testul RT-PCR dureaza 1-3 zile (4 daca sunt aglomerati).
      5. Daca iti vine positiv suni la medicul de familie, care te pune si el pe o lista de asteptare, sa te evalueze.

      Nu stiu cate zile au trecut de la inceputul simptomelor deja, dar la forme usoare poti sa iesi din carantina (daca ai inceput-o), dupa 5 zile … care or mai fi regulile.
      Medicamentele antiCovid au si ele efect doar in primele zile de infectare – calculeaza singur daca mai e cazul sa le iei, ca sa te pui pe lista de asteptare si pentru medicamente.

    • Unde locuiești, în Bosnia ?
      În Franța și în Danemarca m-am testat gratuit în 30 de minute, la sfârșitul anului trecut.

  3. Presimt ca o sa fie cozi si mai mari decat la centrele de vaccinare

  4. Si de azi Germania va trece la o modalitate de testare noua. Testele PCR vor fi dispobile doar pt personal medica si alte categorii mai speciale.

    Nu stiu exat ce inseamna asta, dar cu siguranta sunt probleme de rezolvat ca de exemplu, cum stabilesti statutul de „trecut prin boala” fara PCR. ma rog.

    Pe de alta parte ,teste mai putine, cazuri mai putine si cu Omicron ar putea insemnsa sfarsitul.

  5. Eu nu inteleg de ce intregistrarea nu s-ar putea face acolo unde te testezi (in secolul internetului de mare viteza, cu fibra optica). Exista o boala a asteptarii fara rost dupa hartii, stampile si aprobari

  6. Încă o tâmpenie marca Rafila, astfel îngreunează procedura de testare gratuită, cei cu simptome se vor testa acasă cu teste din farmacii, sau pe banii lor la un laborator. Să vedeți atunci cum vor scădea cazurile, pt ca numai o parte din bolnavi vor avea posibilități financiare de testare. Și strigă în sus și în jos ca au crescut capacitatea de testare. Dacă vor astepta după programările de la DSP, vor trece de perioada de incubație, rezultatul nemaifiind relevant.

  7. Sper că a înțeles toată lumea, nu vor să testeze prew mult, așa că au făcut procedura imposibilă. După câteva zile de așteptare testul iese negativ, că Omicronul trece repede.

    • Si cati crezi ca merg sa se testeze cand simptomele sunt cele ale unei raceli? Sigur, exceptand oile de pivniță?

  8. Da de ce numai in Bucuresti! Eu nu platest taxele?
    Extindeti, va rog, in toata tara!

    Eu sunt din Piatra Neamt si lucrez in Bacau. Am facut o raceala si cu testul antigen negativ, am sunat la DSP sa-mi fac si PCR, dar mi-au spus, atat ei , cat si medicul de familie, sa sunt la 112 si vor veni ei acasa, de parca patronul meu ma lasa sa fac cum vreau eu. Am auzit la Luca de Europa FM ca la Bucuresti se cere telefonic un cod de programare pentru PCR si cu masina proprie te poti duce sa faci gratuit testul.
    Domnule Gheorghita, domnule Arafat, de ce nu se poate face asa si in Piatra Neamt ?
    Sper sa primesc raspuns. Multumesc!