G4Media.ro

Tăriceanu: Suspendarea este o măsură extremă, trebuie foarte bine cântărită/ Voi susține…

Tăriceanu: Suspendarea este o măsură extremă, trebuie foarte bine cântărită/ Voi susține necondiționat o decizie a coaliției

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seara la Antena 3, că suspendarea președintelui Klaus Iohannis este o ”măsură extremă” și că ”ea trebuie foarte bine cântărită pentru că poate să rezolve, dar să și creeze numeroase alte probleme”. Pe de altă parte, Tăriceanu a mai subliniat că va susține ”necondiționat o decizie a coaliției de a demara procedura de suspendare”. ”Dacă va fi o astfel de decizie luată, și eu, și colegii din ALDE vom susține un astfel de demers”, a mai spus liderul ALDE.

Întrebat dacă există riscul ruperii coaliției, Tăriceanu a spus că ”și într-o căsătorie pot să mai apară probleme darămite într-o coaliție”, dar a precizat că în momentele-cheie coaliția PSD-ALDE funcționează ireproșabil, cum ar fi momentul votării Codurilor în Parlament.

”Aceasta este hotărârea comună de a merge înainte, în pofida unor probleme, dar nu mi se par cele mai importante, și vom merge înainte. Momentele decisive au găsit coaliția într-o solidaritate foarte bună, ireproșabilă aș spune”, a declarat liderul ALDE la Antena 3.

”Dacă se va considera că decizia suspendării trebuie luată, trebuie să mergem înainte”, a spus Tăriceanu, care a atras atenția asupra faptului că trebuie văzut dacă mai sunt suficienți parlamentari pentru a strânge numărul de semnături.

”Am primite ecouri relativ la numărul insuficient de voturi pentru a demara acest proces, practic Parlamentul ar fi fost deja în vacanță. Mulți parlamentari nu mai sunt prezenți și trebuie să facem o contabilizare foarte exactă să vedem pe ce putem să contăm”, a atras atenția liderul ALDE.

Tăriceanu a avertizat însă și asupra consecințelor unei asemenea măsuri: ”Suspendarea președintelui este o măsură de excepțională gravitate, în orice țară această decizie produce dereglări importante în funcționarea instituțiilor statului. (…) Nerespectarea de către președinte a legii este mai periculoasă și mai gravă decât nerespectarea legii de către un cetățean obișnuit (…) Suspendarea induce o paralizie la nivelul instituțiilor din țară, sunt anumite consecințe care trebuie avute în vedere

Tăriceanu a admis că se află într-un scurt concediu de patru zile în străinătate și că vineri s-a întâlnit cu liderul PSD vineri. ”Am stat de vorbă preț de două ore și am analizat ce avem de făcut în continuare”, a precizat liderul ALDE.

Context. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că luni se va lua o decizie cu privire la eventuala suspendare a preşedintelui României, Klaus Iohannis. Nu este clar dacă în absența liderului ALDE, PSD mai pune luni în discuție suspendarea, așa cum a anunțat joi Liviu Dragnea.

Contactat de G4Media.ro, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat că o comisie comună PSD-ALDE de juriști analizează dacă președintele Iohannis are sau nu un termen în interiorul căruia trebuie să respecte decizia CCR referitoare la revocarea șefei DNA, Laura Codruta Kovesi. Ștefănescu n-a putut spune clar dacă în absența lui Tăriceanu ședința coaliției se va ține  sau nu, precizând că depinde când va termina comisia de juriști de analizat în ce măsură suspendarea președintelui este oportună sau nu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. oaaaauuu …si trebuie sa ne fie frica?

  2. De ce CCR-ul poate sa nu respecte constitutia (sa tina un judecator la CCR desi i-a expirtat mandatul), de ce Parlamentul poate sa nu respecte o decizie CCR (Parlament unicameral de max 300 de parlamentari), iar Iohannis trebuie sa se grabeasca tare de tot si sa o demita pe Kovesi. Ar fi o decizie ridicola a lui Iohannis, iar daca il vor suspenda oricum, ceea ce este foarte probabil, nici macar nu va mai fi reinstalat in functie. Cine va vota pentru un presedinte care o revoca pe simbolul luptei anticoruptie? Cine va acepta ca inculaptii sa numeasca viitorul sef al DNA-ului?

  3. Deja hotii au sub control tot Guvernul, ANAF-ul care sperie firme si le stoarce de bani, Jandarmeria sunt bodyguarzii PSD-ului, DNA e pe duca, justitia e doar o amintire, economia e in picaj, bugetul e practic inexistent si statul se intretine din credite straine, ROBOR-ul tot creste, populatia e prea proasta sa voteze, companiile de stat se vand la straini, tinerii fug in tari straine, investitorii fug in alte tari, pacientii mor asteptand imunoglobulina sau un transplant…

    Ce? Ce a mai ramas din tara? Ce mai e de furat?

    • Toate ce vor fi gasite prin sediile PSD…! Ca in ’89….

    • Nici o problema. Puneti mana pe securi si scapati de cei care va batjocoresc. Crezi ca daca stateau romanii dupa Ceausescu sa se schimbe constitutia, sa renunte el la control, sa se respecte ce zice Danjarmeria/Militia ca e corect se mai schimba ceva?

      Si aia nici macar n-au avut net si mobile sa se organizeze. Au iesit in strada si oricine apara criminalii Ceausescu era considerat criminal si i se dadea in cap.

      E atat de simplu. Daca vor sa incalece lumea niste hoti, lumea trebuie sa ii atarne in streang si sa-i decapiteze.

    • De exemplu, Dragnea nu a terminat de furat de la copiii saraci !

    • Toti sunt viteji pe net. In realitate nici la vot nu va duceti.

  4. Se duce tara de râpă din păcate!

  5. Ceva scârțâie ! Tăriceanu continuă să se lase cerut.
    Cu așa tovarăș cred că Dragnea intră în pârnaie și rămâne și fără partid ca premiu.

    Iohanis să stea drept ! Altă cale NU este !

  6. tovarasi, ati stat doua ore de vorba si ati hotarit sa va faceti harakiri dar nu in varianta japoneza. pe cind parlament unicameral de 300 indivizi conform vointei poporului suveran? 30 de zile rezonabile sint ca 10 ani. poporul e imbecil si sint multi…lasa ca or sa vada domniile voaste ce inseamna tradarea de tara si subminarea statului de drept.

  7. Oare s-o gasi cineva pe lumea asta sa ii sopteasca lui Iohannis ca ar trebui sa iasa public sa ceara respectarea unui referendum vechi de muuulti ani, si sa someze Parlamentul sa uneasca camerele si sa renunte la un nr proportional de parlamentari, pana se fac 300? Sa puna si el presiune pe ei cand sunt mai subrezi.

    Nu vrea sa imparta si el niciun pumn, doar sa sa incaseze de la coalitia c.rului?