G4Media.ro

Tăriceanu insistă pentru candidatură comună PSD – ALDE la prezidențiale: vom discuta…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Tăriceanu insistă pentru candidatură comună PSD – ALDE la prezidențiale: vom discuta despre candidat în al doilea trimestru

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică la RTV că PSD și ALDE vor discuta cel mai probabil la începutul trimestrului al doilea despre subiectul desemnării candidatului pentru alegerile prezidenţiale. Șeful Senatului a insistat pentru o candidatură comună a celor două partide, amintind că ultimii trei candidați PSD au pierdut prezidențialele.

„Din 2000 încoace niciodată candidatul PSD nu a câştigat alegerile prezidenţiale, ci le-a pierdut cu un scor foarte strâns: şi Adrian Năstase, şi Mircea Geoană şi Victor Ponta. Probabil că la scorul pe care PSD îl aduce natural prin structurile proprii, prin simpatizanţi, prin ceea ce poate să colecteze, mai trebuie ceva în plus. Şi din acest motiv sigur că este de analizat dacă o candidatură poate comună din partea PSD şi ALDE nu ar fi mai utilă decât o simplă candidatură din partea PSD pentru a maximiza şansele de câştigare a alegerilor prezidenţiale”, a explicat Tăriceanu la România TV, potrivit Agerpres.

Întrebat într-o emisiune TV dacă va candida la preşedinţia ţării, Tăriceanu a spus că înţelege să facă politică împreună cu partenerii de coaliţie, iar un astfel de anunţ nu va fi făcut, după cum a mai afirmat, decât după o consultare a celor două partide şi în funcţie de cel care oferă cele mai bune şanse pentru câştigarea viitorului mandat prezidenţial.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declarase pe 27 decembrie la Antena 3 că nu respinge varianta de candida la prezidențiale în 2019, dar a precizat că decizia se va lua după ce PSD și ALDE vor ajunge la concluzia că trebuie să fie candidat unic. ”Targetul este ca viitorul președinte să fie candiatul alianței PSD- ALDE. (…) Intenționez să ajungem într-un timp rezonabil că trebuie să fie un candidat unic. După momentul ăla vom stabili cine are cele mai mari șanse. Nu resping nici o variantă, nici cu mine, nici cu domnul Tăriceanu, dar cine vom constata că are cele mai mari șanse. Domnia lui Iohannis trebuie să înceteze”, a declarat Dragnea la Sinteza Zilei.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Ce păcat că românii au uitat jaful făcut de insul asta că prin ministru!!!!! De unde are atâta avere?! Nu-i crapă obrazul că are dosare penale și demolează justiția doar sa scape?! Ce rușine!

    • Sunt unii romani slugarnici carora le place sa se inchine la hoti si tradatori ca Tariceanu.

  2. PSD va coborî sub 15% cu Tariceanu presedinte.

  3. Acest om a scris o pagina neagra in istoria postdecembrista a Romaniei Nu a lasat nimic in urma lui ptr. Tara, care a fost saracita de catre toti acesti ex-patrioti , vopsiti in conducatori, care s-au dovedit hoti si lacom, strangand averi ptr. ei si familia lor. La acest jaf al Tarii a contribuit in mod egal justitia , fara constiinta , fara demnitate si fara iubire de Tara care-i hraneste.

  4. Acest individ a fost prim-ministrul care a băgat țară în criza din 2008. După el a venit Boc care a trebuit să taie din cheltuieli, să nu intre țara în faliment după modelul Greciei.
    Acum face același lucru; castanele fierbinți le vor scoate alții care vor trebui sa aducă economia pe linie de plutire pt a fi din nou stoarsă de mafioți, incompetenți și impostori…pare un cerc vicios, românii au memoria scurtă…

    • are tariceanu multe la activ, dar criza cu siguranta nu i se poate pune in circa. Criza a pornit din US, US fiind o super-putere inclusiv economica, efectele au fost globale. Asa a intrat Romania in criza.

    • Criza nu a început din America! Mamele tuturor băncilor se află în UK. A fost o luptă între bancheri și petroliști, din care au pierdut tot ei.
      Și atunci ca și acum aparatul bugetar din România este supraaglomerat din dorința asigurării de voturi.
      Din 2016 până acum 450000 de noi angajați în sistemul bugetar. Asta dă de gândit!