G4Media.ro

Tabere de schi, gratis, pentru 40 de persoane care nu se pot…

Sursa foto: Monitorul Expres

Tabere de schi, gratis, pentru 40 de persoane care nu se pot deplasa / Peste 1.000 de oameni cu diverse dizabilități vor învăța să schieze la Cheile Grădiștei din județul Brașov

Asociația Caiac SMile a deschis ediția din acest an a proiectului ”Tabere de schi adaptat”, anunță Monitorul Expres.

Până vineri, 20 ianuarie, acolo, voluntarii asociației antrenează să schieze independent, folosind monoschiurile, 5 persoane cu dizabilități locomotorii. Dar, cât este zăpadă, 1000 de persoane cu nevoi speciale din toate categoriile de dizabilități (deficiențe locomotorii, deficiențe de auz, autism, sindrom Down) vor învăța să schieze și să se bucure de magia sporturilor de iarnă pe pârtiile accesibilizate din România, în cadrul taberelor de schi adaptat.

”Cea mai mare bucurie pe care am avut-o când am început tabăra a fost să-i văd pe monitorii noștri cu nevoi speciale cum îi învață pe cei în scaun rulant să folosească sitski-ul. Acesta este proiectul lor, nu al meu. Ei sunt cei care le transmit acestor oameni tot sprijinul de care au nevoie. Sunt extrem de mândru de ei.” , a declarat Ionuț Stancovici, organizatorul acestui proiect.

Pe pârtiile accesibilizate în sezonul anterior vor fi organizate opt tabere de șase zile fiecare, în care persoanele cu dizabilități, vor schia alături de membrii asociației. În cadrul fiecărei tabere, 5 persoane cu dizabilități locomotorii și însoțitorii lor vor învăța să schieze independent folosind monoschiurile, alături de echipa Caiac SMile.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...