G4Media.ro

Sute de militanți și susținători ai organizației ecologiste Extinction Rebellion au blocat…

Sursa foto: Captură video - Facebook / Extinction Rebellion

Sute de militanți și susținători ai organizației ecologiste Extinction Rebellion au blocat circulaţia pe marile bulevarde pariziene

Câteva sute de militanţi şi susţinători ai organizaţiei ecologiste Extinction Rebellion au blocat sâmbătă dimineaţa circulaţia pe o parte dintre marile bulevarde din centrul Parisului, în cadrul unei acţiuni care se vrea un semnal de alarmă cu privire la urgenţa climatică, transmite AFP, citată de News.ro.

Militanţii au instalat o baricadă din baloţi de fân şi au organizat „sit-in”-uri pe distanţe de aproximativ 300 de metri, blocând circulaţia pe bulevarde. Numeroşi dintre ei s-au ataşat de recipiente umplute cu ciment pentru a nu putea fi evacuaţi de forţele de ordine. Aproximativ 15 activişti de mediu s-au aşezat în prima linie în poziţie de meditaţie, înfruntând tacit jandarmii.

O pancartă uriaşă a fost pusă de-a curmezişul străzii, ca o gigantică cortină de teatru cu mesajul: „Această lume este moartă, să o construim pe următoarea”, în timp ce alţi participanţi la proteste agitau steguleţe colorate şi scandau sloganuri.

„Lansăm un apel cetăţenilor să ni se alăture”, a anunţat un purtător de cuvânt al militanţilor care a precizat că vor fi organizate conferinţe şi discuţii pe teme climatice în această „mare agora” consacrată urgenţei climatice, pe bulevardele pariziene în weekendul pascal.

Organizarea acestei acţiuni de protest ecologiste între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale franceze a fost hotărâtă încă din ianuarie, conform purtătorului de cuvânt care a denunţat faptul că dezbaterea ecologistă a fost „făcută invizibilă”.

„Blocajele şi acţiunile de ocupare a spaţiului public se vor intensifica”, a mai precizat purtătorul de cuvânt, insistând şi asupra caracterului non-violent al mişcării.

Vineri organizaţia Extinction Rebellion a blocat patru poduri din Londra, perturbând traficul rutier din capitala Marii Britanii cu ocazia unei acţiuni de protest similare, ce a fost organizată pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa urgenţei climatice.

Sursa foto: Captură video – Facebook / Extinction Rebellion

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Extremiști se stânga, dragi gazetari.

    • Declic, Bankwatch si Agent Green 🤮

    • Adica daca esti copil ingrijorat de faptul ca lumea in care cresti o sa devina nelocuibila si dezastrul e incontestabil esti extremist de stanga? Singurii extremisti sunt postacii nebuni la cap de pe aici care cred ca ne putem hrani cu petrol si gaze la nesfarait.

  2. Diferenta dintr ei si talibanii din Siria e doar legata de religie. Astia-s atei!

  3. Stanga este otrava ! Aproape a reusit sa distruga UE sa duca Ucraina sub ocupatie si aproape de razboi civil in SUA. Deci mai votati stanga si o sa vedeti ce bine va fi !

  4. Sar conservatorii cu etichetele memorate ca popcorn ul la orice subiect politicizat, good job useful id.i.ots!

  5. Aproape as fi de acord cu critica, dar în lipsa unor propuneri, simplul strigat „jos” nu e decât anarhie. Deci, ce propuneti? E cineva care a renuntat la îmbracamintea din fire sintetice, trecând la cânepa sau lâna pura? E cineva care a renuntat la încaltarile „din piele ecologica” adica petrol prelucrat, trecând la opinci din piele de vaca sau de porc?