G4Media.ro

SURSE Pe cine contează gruparea anti-Orban în lupta pentru șefia PNL /…

sursa foto: Facebook/ Rares Bogdan

SURSE Pe cine contează gruparea anti-Orban în lupta pentru șefia PNL / Emil Boc, campion la capitolul încredere într-un sondaj intern / Viitorul șef al liberalilor are cele mai mari șanse de a fi candidat la președinție

Planul europarlamentarului Rareș Bogdan de a reforma PNL se bazează în mare parte pe sprijinul a doi lideri liberali importanți în plan politic-administrativ, care se bucură de mare credit din partea electoratului din comunitățile lor.

Este vorba de primarul Clujului, Emil Boc, și de președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan. Conform surselor G4Media, Emil Boc împreună cu alți câțiva liberali din fruntea PNL – inclusiv Rareș Bogdan – au fost măsurați într-un sondaj intern, iar Emil Boc s-ar clasa pe primul loc la capitolul încredere, fiind cotat cu 27%, prin comparație cu Rareș Bogdan, de exemplu, care s-ar situa sub 24%.

Primarul Clujului se bucură astfel de o revenire spectaculoasă în sondaje, după ce căzuse, în urmă cu zece ani, după tăierea salariilor bugetarilor, la circa 5% cotă de încredere. În ultimele două săptămâni, Emil Boc a devenit foarte activ în spațiul public, cu luări de poziție în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România.

Rezultatele acestui sondaj și mai ales neînțelegerile pe care Rareș Bogdan n-a ascuns că le are cu Ludovic Orban, încă de la debutul său în PNL, sunt principalele argumente care-l determină pe eurodeputat să accelereze motoarele, în speranța că declarațiile sale ar putea să-i șubrezească lui Orban poziția în partid, acum, înainte de Congresul prin care va fi desemnată noua conducere a PNL.

Toți membrii PNL par să conștientizeze că cel care va prelua șefia PNL devine oficial și viitorul candidat la președinția României,  iar potrivit surselor G4Media, planul pe care Rareș Bogdan i l-ar fi avansat lui Emil Boc, dar și lui Ilie Bolojan, urmărește, în primul rând, eliminarea lui Orban de la șefia PNL, astfel încât acesta să nu mai poată emite nicio pretenție la viitoarele alegeri prezidențiale. De altfel, Rareș Bogdan a ieșit public duminică seara să-i cera demisia lui Orban, urmat, luni,  cu același discurs, de bunul său prieten, vicepreședintele PNL, Robert Sighiartau.

Liberalii pe care mizează Rareș Bogdan nu se grăbesc să-și arate susținerea

În demersul său de a decapita actuala conducere a PNL, Rareș Bogdan se străduiește să recreeze vechiul grup „disident” din Ardeal, care pe vremuri făcea istorie în PSD: „Grupul de la Cluj”, în varianta PNL. Numai că, spre deosebire de liderii social-democrați Vasile Dâncu, Ioan Rus, Vasile Pușcaș etc., care prin anii 2000 le țineau piept cu strășnicie baronilor PSD din Sud, liderii liebrali ardeleni nu se arată prea convinși să-i acorde sprijn total lui Rareș Bogdan.

Emil Boc n-a ieșit până în prezent cu declarații împotriva lui Ludovic Orban. Chestionat de G4Media dacă ar fi dispus să-și asume o candidatură la șefia PNL, Boc a preferat să nu comenteze în niciun fel. Singura reacție de nemulțumire manifestată public de Boc la adresa actualei guvernări l-a vizat pe ministrul Sănătății, Vald Voiculescu, care este membru PLUS, nicidecum PNL. Nicio reacție concludentă din partea lui Boc în ceea ce-l privește pe Orban sau pe vreun alt lider PNL din actualul Guvern condus de Cîțu.

Sursele G4Media au informat că Boc nu este foarte dispus să intre în conflict direct cu Ludovic Orban, neavând nicio garanție că va putea câștiga alegerile interne într-o eventuală competiție cu oamenii din tabăra lui Orban.  Aceleași surse au mai informat că Robert Sighiartău i-a făcut o vizită săptămâna trecută lui Ilie Bolojan, la Oradea, tot pentru a-l convinge să își asume o eventuală intrare în cursă.

Nici Bolojan nu se arată dornic să-l atace public pe Orban, în ciuda faptului că el în partid e cunoscut ca un „supărat” de profesie. Bolojan a fost în conflict deschis și cu Crin Antonescu – pe vremea când acesta se afla în fruntea PNL (fostul deputat Cornel Popa – omul lui Antonescu, a fost îndepărtat de Bolojan din fruntea PNL Bihor), a criticat-o și pe Alina Gorghiu, când aceasta l-a adus pe reputatul medic, Leon Dănăilă, în PNL.

Reacțiile de nemulțumire ale lui Bolojan nu sunt neapărat un barometru în privința poziționării sale în partid. Și mai este un argument care-l distanțează pe Bolojan de gruparea lui Rareș Bogdan, spun sursele G4Media, faptul că el are relații reci cu președintele Klaus Iohannis.

Congresul pentru desemnarea conducerii PNL / Cum se va poziționa actualul premier, Florin Cîțu

Congresul PNL reprezintă principala miză, în acest moment, în cadrul PNL, atât pentru tabăra condusă de Ludovic Orban, cât și pentru gruparea lui Rareș Bogdan. De reținut că până în acest moment niciun alt liberal marcant n-a mai ieșit public să se poziționeze anti-Orban, or, Rareș Bogdan tocmai acest lucru îl urmărește, să atragă de partea sa și alți membri cu potențial.

Florin Cîțu, ar fi unul dintre liberalii curtați de tabăra lui Rareș Bogdan, mai ales că premierul are trecere și la președintele Klaus Iohannis. Sursele G4Media au informat că și lui Cîțu i s-ar fi propus să candideze împotriva lui Orban, având susținerea lui Iohannis, numai că acesta are un mare dezavantaj: rezultatele din sondaj nu-l prezintă deloc ca având potențial electoral, în ipoteza în care ar trebui să devină candidatul PNL la președinția României.

Un alt fapt cunoscut este acela că Ludovic Orban își dorește rapid organizarea congresului PNL, în iunie, spun sursele G4media, tocmai  pentru a-și reconfirma poziția de președinte. De cealaltă parte, premierul Cîțu și gruparea lui Rareș Bogdan s-ar fi exprimat pentru un congres în toamnă, astfel încât până atunci să poată fi consolidată o alternativă la conducerea partidului.

Data organizării congresului este extrem de importantă. Cu cât alegerile interne vor fi organizate mai târziu, cu atât premierul Cîțu sau unii oponenți ai lui Orban – nemulțumiți de cedările acestuia față de partenerii din coaliția cu USR PLUS și UDMR – vor avea mai mult timp să-și creeze și consolideze baza de putere din partid. De altfel, și președintele Iohannis ar fi adeptul organizării congresului PNL în toamnă, potrivit surselor G4Media.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

43 comentarii

  1. Boc s-a facut de râs cand s-a ofticat inutil public la adresa ministrului sanatatii de la PLUS.
    A inceput deja lupta pentru alegerea președintelui țării peste 4 ani.
    Care crede ca ăstia de la PNL din Guvern se gândesc la prosperitatea țării, la economie, realizari… se înșeală ca de obicei. Banii sunt in pixul prim ministrului neconflictual.

    • Amice, esti prost, informat. Vlad Plusarescu s-a facut de ras in disputa cu Emil Boc. Boc a avut perfecta dreptate in tot ceea ce a declarat iar replica idiotului de Plusarescu a fost de-a dreptul penibila, luandu-l peste picior pe Boc cum ca nu ar avea Clujul acea „suma modica”. Imbecilul de Voiculescu nu si-a dat seama ca Boc nu a vorbit in nume propriu, dar na, ce sa-i ceri lui Voiculescu, atata poate, Boc este un colos in politica pe langa toti pluseristii.

    • @Eugen Postac: Ia-ti pastilele inainte sa scrii pe aici. Mare lingau de pitici PDListi…

    • @Eugen,

      Daca zici de Spark ca e prost informat atunci tu te lasi manipulat la greu. Ai capul atat de bagat in fundul lui Boc ca nu mai vezi realitatea.

      Eu mi-am programat socrii din Cluj pe platforma de vaccinare. Stii unde a organizat Boc centre de vaccinare? In clinici private si scoli (care au cabinete medicale) adica institutii care au deja tot ce le trebuie (pat, masa, scaun, frigider, instrumentar medical de baza).

      Asadar mai scoate-ti capul din fundul lui Boc si poate dupa aia o sa exprimi si tu niste puncte de vedere realiste nu basme si mituri.

  2. Sunt sigură că am pierdut nişte informații, dar nu Rareş Bogdan era cel care îi lua apărarea lui Ludovic Orban spunând pe la începuturi că e singurul lider de partid capabil de o bună comunicare şi conducere? 🤔 Când s-au certat? E supărat din cauză că Orban nu l-a susținut la primărie?

    • Hahahahaha bine punctat. Totusi ce sa le ceri?:)) psd=,psd

    • Nu s-au certat, la fel cum nici prieteni adevarati nu erau.
      Pentru RB nu e ceva personal. E doar instictul de şacal.
      Pur si simplu simte slabiciunea si ataca.

      La fel ar face si cu Iohannis daca l-ar simti slab, desi acum inca ii canta ode si il preaslaveste.

      Si multi il subestimeaza. Dar genul asta de oameni au nevoie doar de o oportunitate favorabila ca sa puna mana pe putere.

  3. e trivial sa aflati cine va fi urmatorul presedinte PNL: umariti masinaria de manipulare, propaganda si fake a pesedeului!

  4. Asta este lucratura a ficusului de la Cotroceni, a vrut să îl pună premier pe Ciucă al „nostru ” și nu a reușit și acum incepe mazilirea lui Șică mandolină bețivul țării să dispară de pe scena politică românească.

  5. Trebuie sa fii naiv sa iti inchipui ca Orban are figura de Presedinte al Romaniei !

    PS. Din punctul asta de vedere faptul ca Orban ar mai sta un an, un an si jumatate Presedinte al PNL nu e niciun pericol pt viitorul candidat cu sanse la Presedintia Romaniei, ori care va fi acesta

    PPS. Politicieni seriosi si versati, primarul Clujului si fostul primar al Oradei stiu ca nu au de ce sa iasa „la bataie” de pe acum !

    • Stai linistit ca la ce presedinti a avut Romania in ultimii 30 de ani, absolut orice este posibil, unul mai penibil ca altul, sau Iliescu, Constantinescu, Basescu si Iohannis, ti se par cu 2 clase peste Orban? Mie nu. Chiar bag mana in foc ca Orban ar fi fost un presedinte mai bun ca Iohannis.

    • Ba, iata ca Boc a iesit – -altfel cum se explica scandalul gratuit pe care l-a iscat cand cu bugetul pentru vaccinare? Ca doar nu e de ieri-de azi in poltica sa nu stie cum se lucreaza bugetul ala. A avut nevoie sa se afiseze in fruntea unei razmerite. O sa-l mai vedem in astia patru ani cu iesiri menite sa-l aduca in atentia publicului. Si probabil ca ii va creste si cota, desi ma indoiesc ca ii va creste suficient, oricat de multa popularitate pare sa aiba.
      Pe de alta parte, PNL, daca mizeaza pe Orban pentru viitorul mandat de Presedinte… a pus-o de pe acum in cui. N-a reusit sa ia PMB cu candidat propriu, presedintia e mai complicat. De altfel, si Iohannis a fost angajat ad-hoc in PNL altfel…
      Ma indoiesc si ca Rares Bogdan va reusi sa obtina un scor personal suficient de ridicat. El poate doar sa se ia de mana cu Andrei Caramitru si sa-si faca partidul suparatilor.

    • PS
      De mirare ar fi daca, fie Boc, fie Bolojan (altfel perceputi ca oameni seriosi) si-ar asocia imaginea cu un zurbagiu ca Rares Bogdan

    • @inapasevedeinvers:
      Subscriu in ceea ce priveste mentinerea distantarii fizice intre Boc, Bolojan si urechistul de Rares Bogdan ! :)))

  6. Ludovic Orban mi se pare un lider bun. Nu știu de ce se fac balcanisme de genul ăsta.

    • Este un lider foarte bun care a condus Romania in vremuri dificile, dar in acest moment pare ca da un pic inapoi avantul reformator pe care il aduce alianta PNL + USR. In plus, el nu este deloc carismatic si de aceea are sanse mici sa castige alegerile prezidentiale, dar acest lucru nu-l va opri din a dori sa candideze. Una peste alta, ar trebui sa faca un pas inapoi din conducerea partidului ca sa ajute la reformarea partidului si sa pregateasca drumul pentru alegerile de peste 4 ani.

    • Da, un lider cam de „valoarea” lui Dragnea: un combinagiu de inalta „clasa”, cu apucaturi USListe, adica gata oricand de aranjamente cu PSDisti, cu oricine, fara PRINCIPII, cu tupeu, maxim, dar fara sa ia MASURI ferme pentru a aduce SCHIMBAREA PROMISA de PNL Romanilor!
      Asta a aratat in fruntea Guv Orban 1 si Orban 2, NU a facut nimic din ce a PROMIS, a facut fix ce a facut si PSD, ne-a SFIDAT fara rusine: Romanii l-au sanctionat la VOT!
      NU asta a promis PNL, dimpotriva, PNL a promis ca va scoate Romania din dezastrul lasat de PSDragnea, adica VA SCHIMBA Romania!
      Nu au schimbat nimic, nici vorba, nici urma, vedem acelasi clientelism de inalta clasa, fix ca la PSDragnea!
      Fara jena, fara rusinea ca altceva au PROMIS cand erau in Opozitie sau in campanie pe la TVuri!
      Ce deosebire e intre PNL si PSD, de ce am schimabt PSD cu PNL, cand Guvernarea Orban a facut fix ce-a facut PSDragnea!?

    • @Beezy
      Orban a avut momentul lui, si… gata! A trecut momentul.
      Meritul lui a fost ca a facut ceva ce nimeni nu voia sa-si murdareasca mainile ca sa faca desi toti voiau: sa gaseasca combinatia care sa duca la caderea – cred, pentru prima oara in istoria post 90 – a guvernului PSD, doborat prin forte (majoritar) externe. Principala problema cu care a avut de luptat a fost tocmai ca nimeni dintre potentialii aliati nu-l voia pe el prim ministru (desi, niciunul nu s-ar fi bagat la o adica serios…).
      Luni de zile acesta a fost miezul discutiilor: doar PNL voia sa fie Orban PM si nimeni altcineva in afara de cei racolati de el pe sub masa. Si s-au impotmolit in asta atata timp, de era gata-gata sa ne apuce pandemia cu veorica la carma corabiei bete.
      Poate c-o fi cel mai meserias politician al PNL, dar n-are aia, cum se numeste, carisma. Si cu asta moare…

  7. Pentru mine e o surpriză că PNL e fragmentat în grupări. De USR știam pentru că îi urmăresc, plus că presa de-abia așteaptă știri cu „triburile” useriste.

    Văd că cei din PNL sunt la un nivel superior al organizării, ei nu au triburi, ci grupări. Nivelul următor e cu grupări interlope ca la PSD, greu de egalat.

  8. Uraaa, uraaa, uraaa! Renaște PDL-ul, fie într-un ceas bun! Nu peste multă vreme toți pdliștii importanți se vor găsi la vârful noului PDL, veți vedea voi. Ne vom distra pe cinste! Lucrurile sunt pe drumul cel bun! Trăiască Poc, Falcă, Blaga, Țurcana, Hava și, se știe, patrihotul de serviciu, Rujețel Bolovan!

  9. boc va fi presedintele pnl. iar urmatorul presedinte al tarii va fi de la psd sau usr. exclus pnl.

  10. PNL au grijă de împărțirea țării a puterii a funcțiilor a împărțirii către clientela politică de contracte nicicum de traiul populației. Din această cauză mulți nu s-au prezentat la vot ca nu au avut cu cine vota. PNL în loc să se ocupe de problemele reale ale țării, să elimine pensiile speciale sau să restructureze aparatul de stat stufos să elimine cumularzii de pensii speciale nesimtite cu salarii de la stat nesimtite. Acum o să fie o luptă pe viață și pe moarte în PNL ptr putere mai ales ptr candidatul la alegerile prezidențiale. Șică mandolină bețivul se va tine scai de scaun și greu de demis.

  11. Reactia este usor intirziata , asteptam o reactie a presedintelui tarii fost sef PNL. Erorile nefortate ,poate premeditate ,poate nu , din finalul de campanie electorala , pagubele transformate in procente ,ale acestor ultime decizii de neinteles luate chiar cu citeva zile inainte de alegeri , au transformat PNL intr-un perdant si totul se repercuteaza asupra imaginiii presedintelui de tara . Orban e istorie , va pleca si din functia de la senat , dar PNL nu are oameni carismatici ce ar putea prelua partidul . Normalitatea ar fi ca functia de premier sa fie detinuta de seful de partid si cei vechi sa fie inlaturati din viata de partid .Ce pun in loc este insa alta dezbatere .Nici Boc nici altcineva in afara premierului Citu , daca performeaza , nu poate prelua partidul

  12. Boc președinte?!?!) Buna gluma!
    Citisem că Boc era un fel de Veorica in pantaloni, șeful lui era Băsescu. Mă întreb la ordinele cui va răspunde micuțul Boc…
    „Nambar uan”, Rareș președinte?!?! O altă gluma!
    Se vede de la o posta că și PNL-ul duce lipsa de lideri credibili grație modului pesedistic de a face politică.

  13. Adevarul: „Ce i se reproşează lui Orban
    Orban a pierdut alegerile.
    A permis ca PSD aflat la 22% să se ridice la 30% şi să câştige alegerile. În opinia mea, pe care am mai scris-o, eşecul vine de la cei 5 milioane de pensionari, care s-au văzut abadonati de PNL în favoarea celor 1,3 milioane de bugetari. În loc să restructureze aparatul bugetar şi să facă rost de bani pentru creşterea pensiilor cu 40%, Orban a păstrat tot aparatul bugetar cu salarii mult mai mari comparativ cu cele în privat, împingând astfel circa 2 milioane de pensionari în braţele PSD.
    Orban a negociat prost împărţirea ministerelor în coaliţie, după ce fugise de la conducerea guvernului.
    Practic, îl condamnase pe Cîţu la mari dificultăţi în conducerea guvernului, cu principalele ministere la partenerii de coaliţie. Inclusiv Justiţia, minister avizator pentru actele normative emise de guvern. Ce voia Orban prin această alegere? Ca premierul Cîţu să-şi frângă gâtul în conducerea guvernului şi astfel să nu-l aibă contracandidat la Congresul din vară al PNL. Ca ţara are de suferit din aceste calcule, nu mai conta.
    Orban, ajutat de Cîţu, a adus situaţia bugetară a ţării în pragul prăpastiei.
    Alcătuirea Bugetului pe 2021 întâmpină mari dificultăţi, aşa cum vedem din ultimele decizii şi anunţuri ale guvernului. De structrua echilibrată a bugetului depinde capacitatea României de a se împrumuta. Sau de a se duce cu căciula în mână la mila FMI. De aici rezultă tăieri masive în bugetele ministerelor, nemulţumirile miniştrilor (Cîmpeanu a şi anunţat că demisionează dacă nu obţine bani mulţi).
    Orban dirijează împărţirea funcţiilor guvernamentale.
    Din păcate, combinăgeala, nepotismul şi traseismul, intrate în gena politică a lui Orban, îşi spun şi aici cuvântul. Sunt date posturi importante unor oameni fără pregătire, doar pentru că au avut promisiunile lui Orban când l-au susţinut. Şi Orban, om de cuvânt, a ţinut să-şi respecte promisiunile. Inclusiv traseistii au avut de câştigat, în detrimentul oamenilor de bază ai PNL.
    Orban închide ochii la situaţia penală a lui Costel Alexe.
    Este încă o ocazie în care Iohannis este pus în dificultate de presă, după episodul traseiştilor. Întrebat de presă cum de Costel Alexe mai este şeful filialei Iaşi, Iohannis a bombănit că nu trebuia să se întâmplă asta.
    Gestionarea pandemiei şi vaccinării.
    Merge destul de bine, dar reclamaţiile primarilor importanţi ai PNL sunt că nu primesc suficiente fonduri pentru gestionarea vaccinării populaţiei. În special Emil Boc a fost extrem de vocal, reclamând faptul că primarii nu sunt consultaţi când se iau decizii importante. De fapt, deciziile importante le ia în continuare Orban, fără să se consulte cu nimeni, iar Cîţu este cocoţat în fruntea guvernului ca să-i execute ordinele. Exact în paradigma Dragnea-Dăncilă.
    Orban a refuzat schimbarea unor miniştri neperformanţi.
    Şi Rareş Bogdan spune acum că Anisie, Ştefan şi încă alţii trebuiau schimbaţi din vară, dar Orban s-a opus. Educaţia este acum exact în punctul în care era în 2019, Bugetul este pe marginea prăpastiei, doar pandemia şi, acum, vaccinarea au fost relativ corect gestionate.
    Ce urmează.
    Iohannis a constatat că e târziu să se aştepte până la congresul PNL, timp în care Florin Cîţu s-ar putea să-şi frângă gâtul la conducerea guvernului şi pentru că situaţia bugetară este explozivă, şi pentru că nu controlează ministerele importante pe care Orban le-a cedat partenerilor de coaliţiei.
    În plus, Fl. Cîţu NU este stăpân pe deciziile pe care le ia, trebuie să-l asculte pe Orban. Ştim ce înseamnă conducerea bicefală, am văzut cum a eşuat în epoca Dragnea.
    Posibila soluţie ce se prefigurează ar fi să se precipite convocarea Congresului PNL şi Florin Cîţu să ajungă şi şeful PNL.
    În opinia mea este o soluţie greşită.
    Florin Cîţu n-a excelat ca ministru de Finanţe, dacă bugetul României a ajuns la un deficit de 10% din PIB, datoria externă a sărit de la 34% din PIB la 45% din PIB.
    Cîţu s-a opus vehement Restructurării aparatului bugetar, visa tot felul de reveniri în „V” ale economiei, care nu şi-a mai revenit deloc.
    Cîţu a adus ţara în situaţia de a fi retrogradată de agenţiile de rating, faptul că ultima evaluare a agenţiei S&P ne-a păstrat ratingul, şi acela prost, a fost considerat de Cîţu drept o misiune „imposibilă”.
    Florin Cîţu nu are anvergura politică a lui Orban.
    Care atunci când a vrut să obţină schimbarea guvernului Dăncilă a obţinut-o.
    Din păcate, Orban are gena politică a predecesorilor săi Năstase, Tăriceanu, Geoană, Ponta. Nu ştiu la ora actuală care ar fi o soluţie mai bună pentru PNL, pentru guvern, pentru România.
    Poate preşedintele Iohannis are deja conturată o soluţie. Sau nu are.”

  14. Campionul pli! Dupa ce te abuzeaza turnatorul in toate pozitiile,ani de zile,vii sa faci pe reformistul!
    N am nimic cu orban,ba mai mult trebuie sa plece pentru ca nu a facut nimic,dar nimic,pentru eliminarea acestor aberatii numite venituri bugetare si pensii speciale dar sa l vedem lider reformist pe boc e prea mult.

  15. Cea mai buna soluție era Ciuca, dar s-a opus categoric Orban. Era buna rigoarea militara în situația în care se afla tara. Suferim de prea multe libertăți, uitați – va la Sosoaca și la UDMR.

  16. Adriana Saftoiu, trasa pe drepta de PNL, ca nu si-a tinut gura, spune fix ce-am spus si eu!
    „Adriana Săftoiu, despre „reformiştii” din PNL: Revolta de acum e cam târzie. Răul deja a fost făcut.
    Fostul deputat PNL Adriana Săftoiu a reacţionat luni la conflictul intern din tabăra liberală. Aceasta dă dreptate criticilor lui Rareş Bogdan faţă de liderul PNL Ludovic Orban în privinţa transferurilor de primari sau a rezultatelor de la locale, însă subliniază că tabăra reformistă s-a pronunţat târziu.
    „Răul a fost deja făcut. E nevoie de o reformă, dar nu in baza «să plece ei ca să venim noi»”, a mai precizat Săftoiu.
    „Suntem pe aceleaşi poziţii, dar avem opinii diferite. Sigur că mi-aş fi dorit ca PNL să ţină la principiile pe care le-a expus public. Nici cel mai mare adversar al PNL nu poate să îi reproşeze că într-un an de guvernare nu a reparat, măcar, ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani. Dar nici cel mai bun prieten al PNL nu poate să nu vadă abateri grave de la principii care, ca să fie respectate, nu aveau nevoie nici de buget şi nici de rezolvarea pandemiei, ci doar de o morală minimă. Ne-am împăunat că nu vom hrăni traseismul, nici urmă de pesedist în PNL, şi am împănat listele locale si parlamentare cu pesedişti, de tot netul a vorbit despre aripa PSD în PNL. Au fost eliminaţi membri PNL pentru a intra spuma traseistă.
    PNL a ţipat ritos că e doar cu meritocraţia. Şi am asezat un cârd de «pretenari» prin funcţii, iar oglinda care ni s-a spart în cap a fost documentarul Recorder.
    Iar acolo şocul e omul pus la acea direcţie care spunea senin că îl recomandă apartenenţa la partid.
    Nu era o excepţie, ci regula.
    Sigur că după alegerile locale ar fi fost necesară o analiză.
    În Bucureşti, care contează cel mai mult în aritmetica electorală, PNL a luat doar 19% la locale.
    Eşecul a fost răsplătit prin faptul că şefia organizaţiei de Bucureşti s-a regăsit pe locuri eligibile pe lista parlamentară de Bucureşti, deschisă chiar de şeful partidului, prim-ministru”, a afirmat Adriana Săftoiu pe Facebook.
    Săftoiu adaugă mai departe că reformiştii s-au trezit cam târziu şi precizează că, în privinţa traseiştilor de exemplu, s-ar fi putut exprima în privinţa validării listei, dar nu au făcut-o.
    „Cu această listă, PNL a iesit pe locul III pe Bucureşti. A demisionat cineva? Revolta de acum e cam târzie. Răul deja a fost făcut. S-a tăcut şi între septembrie-decembrie. Fiecare îşi apăra locul eligibil, apoi speranţa că va avea de spus ceva în numirile prin instituţiile guvernului. Si cum s-a dus si speranţa asta, s-a pus de o revoltă. E nevoie de o reformă, dar nu in baza «să plece ei ca să venim noi».
    Eram impresionată dacă opozitia s-ar fi arătat la fel de vocală public atunci când conta. \Acum listele sunt făcute, oamenii sunt în băncile lor asa că reforma necesară nu înseamnă eliminarea unui singur om.
    Ci eliminarea, ceea ce nu cred, a unui fel ipocrit de a face politică.
    Să spui una si să faci alta…e o listă întreagă de principii de la care s-a abătut PNL cu ajutorul multor şefi din conducerea partidului.
    De exemplu, listele cu traseişti nu au fost validate doar de şeful cel mare al partidului, ci inclusiv de organizaţii. E rost de o reformă? Atunci, să începem, dar nu cu privirea doar la un om”, a mai adăugat Adriana Săftoiu.

    Fix asa am scris la articolele pe subiect, cu Rares Bogdan si Robert Sighiartau!!!

  17. Opriți-l pe R. Bogdan. Acest megaloman susținut de securiștii de la Cluj (Dâncu, Rus, Pușcaș + Gușă) vor duce România la pierzanie. Acolo unde Ponta nu a apucat s-o ducă. Acest R. Bogdan e atât de avid de putere că e în stare să dea foc la țară, așa cum numai pesediștii au făcut-o, numai să ajungă președintele României. Atunci să te ții!

  18. Rares Bogdan? Aceasta vuvuzea a pnl-ului, n-are minte nici cat o bibilica!
    Emil Boc? O fi bun la el in Cluj, dar la nivel national n-are nici o sansa. Toata lumea isi aduce aminte de el ca premierul care a taiat salariile. Atat.

    Bolojan? Daca mai scoate vreun iapure din joben de la sefia Consiliului Judetean, are o sansa. In rest numai agarici de duzina cu Sigartau in frunte su cu madam Turcan de mana (moarta).

    PNL-istii nu inteleg ca daca se incapataneaza sa scoata USR-PLUS de la guvernare, in momentul acela au disparut de pe fata politicii romanesi. UDMR-ul de-abia asteapta sa se pupe pe portofel cu pzd-istii! Si HAUR-istii!

  19. Boc, Falca, Blaga si vechii PDL-isti deja se pregatesc sa rupa PNL-ul si coalitia de guvernare cu URPlus. Totul de la bani. Isi dau seama ca au pierdut ministere unde furau bani si incep atacurile.

    Asa imi explic si postarea lui Tise – seful CJ Cluj cu „Opriti Ciolaniada”. Hotilor astora li s-a micsorat ciolanul si acum maraie.

  20. PNL = PSD = USL = Aceeasi Mizerie.

  21. Ilie Bolojan ar merita sa fie presedintele PNL dar asa cum spune si el nu are priza cu tabara coruptilor si ipocritilor din PNL. Mai bine s-ar muta in USRPlus ca e evident ca e mult mai compatibil cu oamenii de-acolo.

  22. Daca lua PNL locul 1 erau numai miere si pupaturi sacalii, cand e rost de sange sar toti la beregata aluia de a trebuit sa decida.
    REforma pentru osul mai mic nu pentru printipuri monser.

  23. Presenditele tarii de la PNL??? Astia nu inteleg ca NU au cistigat alegerile.
    Nimeni in PNL nu are statura unui presedinte de tara daca Romania continua pe drumul european pe care e acum .
    In acest moment doar D.Ciolos o are si de la distanta.

    Cit despre RBogdan, pare ca nu e functie pe care sa nu si-o doreasca. Vroia sa fie primar general la Buc., apoi ministru. iar el nici macar nu a terminat sau sa se fi remarcat vreun pic in slujba de europarlamentar. De fapt lui probabil nu-i trebuie decit o trambulina pt presedentia Romaniei. Gindeste ca toti vechii politicieni: ce-i aia sa-ti faci treaba in functia pt care esti platit? Sa dovedesti intii ca meriti mai mult si apoi sa ceri???

  24. Cine face pariu ca pana la toamna nu mai se aude nimic de rares Bogdan?

  25. Primirea in PNL a lui Rares Bogdan a fost o mare greseala. ( RB a dorit initial sa intre in USR, dar i s-a spus „pas”).
    Am scris atunci ca individul asta o sa rupa o bucata din PNL si o sa refaca un USL mai mic. RB usl ist convins, prieten cu « grupul de la Cluj », cu Crin Antonescu, pe care-l dorea europarlamentar (Orban s-a opus), Guse, l-a mangaiat in crestet si pe Ponta, ne amintim de la alegerile prezidentiale din 2014, cu cata inversunare l-a atacat pe Iohannis.
    Nu-i exclus ca prietenul lui bun – Dancu sa stranga si el o oaste din PSD si sa se alature lui RB. Poate-i coopteaza si pe Basescu, Tariceanu, Ponta si fac d’un partid. RB vrea sa candideze la presedentie in 2024 si musai sa fie presedintele unui partid.
    Nu cred ca Boc si Bolojan nu-l vor urma pe viemele asta.
    A propos de racolarile de psd isti in PNL, citisem cu multe luni in urma ca responsabil pt acestea a fost Rares Bogda, el purta negocierile, in timp ce Orban incasa criticile.

    Asa cum este Orban, cu lipsurile lui a tinut partidul unit, a guvernat intr-un an extrem de dificil, cu bune, cu rele, dar cel putin ne-am mentinut la suprafata, ne-am intors definitiv spre UE, din care dancila si dragnea doreau sa ne scoata (nici nu vreau sa-mi aduc aminte).
    De ce acest ticalos RB ii cere demisia acum, cand peste cateva luni au congresul ?
    Nu se gaseste nimeni in PNL sa-l puna la punct pe acest nemernic ? E ingrijorator pt PNL ca un individ cu moralitatea lui sa aiba totusi 24% sustinere.

    • Pardon. Rectific : ” nu cred ca Boc si Bolojan il vor urma”

    • Rares Bogdan, asemenea altor „grei” din presa crede, la fel cum crede cocosul dimineata, ca soarele rasare pentru ca el canta cucurigu.
      Diferenta este ca pentru cocos dupa ce soarele isi vede de drumul lui, urmeaza o alta zi, la fel cu cea dinainte. RB va disparea, ragusit si vlaguit… nu ca nu s-ar gasi altul mai guraliv sau mai putin galagios, sa-i ia locul dupa o vreme…

  26. Sighiartău =. tânăr și corupt până în măduva oaselor. Ar trebui DNA-ul să verifice contractele de consultanță plătite cu sute de mii de euro în campanie unei firme de apartament a amicului său Seserman. Model aplicat și la Satu Mare. O caracatiță a banului public!

  27. Hotnews, 6 octombrie 2008:
    > „Adevaratul motiv pentru care premierul Calin Popescu Tariceanu refuza sa aplice legea privind majorarea salariilor profesorilor este ca aceasta nu a fost initiativa PNL. Resurse bugetare pentru aplicarea legii exista, masura se incadreaza in cei 6% din PIB alocati educatiei”, a acuzat luni, intr-o conferinta de presa, liderul democrat-liberal Emil Boc. Presedintele PD-L a mai spus ca „Guvernul raspunde politic in fata Parlamentului. Un guvern ori aplica legea, ori pleaca”, si a cerut demisia ministrului economiei, Varujan Vosganian, si pe cea a ministrului educatiei, Cristian Adomnitei.

    JN, 25 Oct 2008:
    > Preşedintele Traian Băsescu a aplicat ieri o grea lovitură Guvernului: a promulgat legea de majorare a salariilor profesorilor cu 50%. Anunţul l-a prins pe premier în vizită la Belgrad. De acolo a convocat pentru azi şedinţă de Guvern, a anulat-o apoi, iar seara s-a hotărât că majorarea salariilor la un asemenea nivel este „o catastrofă”. Deşi premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis preşedintelui ample analize cu privire la efectele majorărilor salariale, ba a încercat să-l convingă şi prin discuţii tęte-ŕ-tęte să nu promulge legea, şeful statului a anunţat în ultima zi a termenului legal că a dat verde legii de majorare a salariilor profesorilor.

    Libertatea, 27 octombrie 2008:
    > După ce acum câteva zile Emil Boc ameninţa Guvernul cu moţiunea de cenzură în cazul, astăzi liderul PD-L a declarat că va depune plângere penală împotriva lui Tăriceanu, dacă Guvernul va bloca legea privind majorarea salariilor profesorilor. Emil Boc consideră că în cazul în care Guvernul adoptă o ordonanţă de urgenţă menită să blocheze majorarea salariilor profesorilor, “statul de drept şi instituţiile fundamentale ar fi compromise.” Nu-şi poate permite niciun individ, fie el chiar şi Călin Popescu Tăriceanu, să sfideze Constituţia României, statul de drept, Parlamentul, Curtea Constituţională, Preşedintele României, instituţii care nu sunt preşul lui Tăriceanu”, a declarat Boc.

    Ziarecom, 22 decembrie 2008:
    > Emil Boc, desemnat de presedintele Traian Basescu ca nou premier insarcinat cu formarea Guvernului, ar putea deveni, daca va fi investit de Parlament, cel mai tanar premier, la doar 42 de ani si dupa doar opt ani de politica. In ultimii doi ani, Boc a fost acuzat ca „il ia in brate pe Basescu”, expresia apartinandu-i fostului presedinte Ion Iliescu, in februarie 2007. Boc ii acuzase pe Iliescu si Emil Constantinescu ca s-au complacut „in apa calduta a complicitatii cu coruptia”. Liderul PD a facut comparatie intre actualul presedinte si ceilalti doi fosti sefi de stat, vorbind despre Basescu ca despre un presedinte care spune lucrurilor pe nume, spre deosebire de ceilalti fosti presedinti. Constantinescu a reactionat la acuzele lui Boc, afirmand ca declaratia lui este „o atitudine slugarnica”, de sustinere a unui presedinte „implicat in grave fapte de coruptie”.

    Hotnews, 28 aprilie 2009:
    > Executivul a aprobat marti o ordonanta de urgenta prin care se prelungeste pana la 31 decembrie 2009 termenul de aplicare a actelor normative care reglementeaza salarizarea personalului din sectorul bugetar, a anuntat premierul Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern. Prim-ministrul sustine ca Guvernul face eforturi sustinute sa poata achita salariile si pensiile si ca se va mai vorbi de majorari salariale, daca se vor gasi resurse financiare. Prin OUG 1/2009, adoptata la inceputul acestui an, Guvernul a decis deja prelungirea termenului de aplicabilitate a actelor normative care reglementeaza salarizarea categoriilor de personal din sectorul bugetar pana la 31 martie 2009. In urma cu cateva saptamani, Guvernul a decis prelungirea aplicabilitatii acestora cu inca o luna, pana la finele lunii aprilie.

    Stirea de Botosani, 14 august 2009:
    > Micsorarea cu 25%, in medie, a salariilor din legea unica, pentru care Guvernul vrea sa-si asume raspunderea in fata Parlamentului pe 2 septembrie, deranjeaza din nou sindicatele.Liderii lor sustin ca legea nu-i mai ajuta cu nimic. Guvernul a taiat inca o data salariile din legea unica a bugetarilor, cu procente medii cuprinse intre 17,5% si 25%, dupa ce la sfarsitul lunii iunie operase o prima reducere de 40%. Au ramas nemodificati, in urma celei de-a doua ajustari, doar coeficientii corespunzatori functiilor din Ministerul Administratiei si Internelor si din Ministerul Apararii Nationale.