G4Media.ro

SURSE Fostul adjunct al şefului STS, generalul (r) Florin Mihalache, prins în…

Foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

SURSE Fostul adjunct al şefului STS, generalul (r) Florin Mihalache, prins în flagrant şi reţinut pentru trafic de influenţă / A cerut un Audi Q8 sau un BMW X7

Fostul adjunct al şefului STS de pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, generalul (r) Florin Mihalache, a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al instituţiei coroborat cu surse judiciare.

  • UPDATE 16.30 Tribunalul București a decis, joi seara, ca generalul Mihalache să fie plasat sub control judiciar. DNA poate contesta decizia Tribunalului.

Potrivit DNA, generalul STS (r) i-ar fi cerut unui om de afaceri un Audi Q8 sau un BMW X7 ca să convingă un alt om de afaceri să se renunţe la mai multe litigii comerciale.

În perioada august 2021 – ianuarie 2021, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăți comerciale (martor în cauză) inițial un autoturism de lux ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.

Concret, „intervenția” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacții privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanțelor din București și achitarea de către una dintre societățile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro

Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 06 ianuarie 2022, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.

În contextual menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a arătat DNA

Generalul STS a fost prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Fostul adjunct al şefului STS de pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, generalul (r) Florin Mihalache, a fost trecut în rezervă în 2005 de fostul preşedinte Traian Băsescu, o dată cu fostul şef al STS de pe vremea preşedintelui Ion Iliescu, generalul Tudor Tănase.

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

45 comentarii

  1. incredibil, poate reuseste si totusi se pensioneaza repede

    • Eh, stii cum e: inscenare, dosar politic, el nici nu era acolo… Ce general roman a infundat puscaria pana in ziua de azi? Si ce umilinta, ca natie, sa ai generali care se preteaza la asa ceva…

    • MUSMALIZARE.

    • @Andrei tu citesti doar titlul dar nici ala pana la capat. E „fostul” ba. A fost retras in 2005. Sunt 20 de ani maine-poimane.

    • Va face 10 flotări și 20 de genoflexiuni conform Justiției Bandiților PCR-USL.

    • @Nicu
      Analfabetismul funcțional în toată splendoarea lui :)))

    • Păi nu vezi că-i pensionar special de mult timp? Și tot lui nu-i ajunge…

    • once a general, always a general

    • Ești prost sau neatent? E pensionar din 2005!

  2. mafia PNL PSD UDMR din servicii este colosala. Trebuie dati toti afara de acolo ca freaca menta non-stop pe banii nostri.

    • 1. Ce legătură au partidele cu speța în cauză?
      2. Asta e înșelăciune, nu trafic de influență trafic de influență este când sunt implicați funcționari.
      Dacă „hai că vorbesc eu cu Gigel să renunțe la o parte din datorie” e trafic de influență (corupție adică) înseamnă că ceva chiar nu e în regulă cu legile

    • Dan, ai citit toata stirea?

      „În contextual menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a arătat DNA”

      Te bagi in seama ca musca-n rht

  3. Ce gusturi de cocalar: Audi Q8 sau un BMW X7

  4. Traficul de influenţă poate fi practicat şi ca pensionar special? E ca mersul pe bicicletă? 😃

  5. Pentru 2 Bmw-uri ne vindea asta Rusiei cu totul.

  6. Daca cerea o tesla, avea ce sa faca acum cu ea!

  7. Al câtelea „împrumut” o fi din viața lui de special. Ăștia când ies la pensie ies cu relații și informații, pot fi consultanții ideali, chiar informal.

  8. Lăsat fără muncă și fără pensie. Riscul trădării¡!!!!!!

  9. Nu le mai ajunge umflatilor!

  10. Mi se pare normal ca dl general sa-l ajute pe omul de afaceri , problema este ca a cerut putin pt aceasta afacere … sunt generali care au dat tunuri de zeci de milioane de euroi … general gainar

  11. Înseamnă că Mercedes GLS nu servea

  12. Tara putrezita de hoti. 99% nu vor vi prinsi niciodata

  13. Nu cred ca e de competenta DNA sa se ocupe de relatiile-litigiile intre entitati private. Cred ca CCR va fi sesizata de curtea de apel LiaSavonea cu privire la aspectul de neconstitutionalitate.

    • Entitatea privată este de fapt un util pensionar special, fost general în structurile speciale ale statului român, poate în rezervă acum, de unde şi posibilul trafic de influenţă. E de presupus că dacă ar fi fost preşedinte de scară de bloc probabil că nu ar fi putut să facă trafic de influenţă decât pe lângă femeia de serviciu.

  14. Nu le sta curu bine intr-una mai ieftina.

  15. Stăpânii noștri securiști. 🙂 Să și ceară scuze ca a fost prins, și data viitoare dacă il prinde o sa ii ia 10% din salariu. Suntem in stare de razboi si securitatea fură.

  16. La valoarea lor, nici nu sunt pretențioși cu modelele astea cerute!

  17. Trebuia să facă mai mult decât să-i eliminedin sistem. Oare de ce penalii n-au trecut încă de atunci pe la DNA?

  18. Ce treaba are influența aici? Cine e funcționar public, ca nu înțeleg? G4 Media? Aloo! Va controlați știrile?
    Înțeleg ca a fost ceva, dar între societăți comerciale

  19. Daca era litigiu intre doua firme, de unde trafic de influenta?? Pentru trafic de influenta trebuie sa fie influentat un functionar public. Alo bai nenea procuroru esti sanatos la cap??

    • A spus unul mai sus o aberatie, ai inghiti-o cu pofta.
      „săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public” – gasesti pe google in cateva secunde.

  20. Nu ma mira. Ca sa ajunga mare sef la STS, golanul, prezentase si diplome false de studii
    A fost dat afara dupa ce s-a aflat, dar nimeni nu i-a mai cerut banii inapoi… A fost acoperit, ca sa spunem asa…

  21. DNA a arestat un pensionar pentru trafic de influenta și luare de mita, ce încerca sa țepuiască un biznismen ce avea o datorie de 1,5 milioane de euro la alt biznismen. Pensionarul asta a fost adjunct al șefului STS înainte de 2005, an în care a trecut în rezerva. Concluzia? DNA a prins un pensionar corupt. Dacă nici asyta nu e marketing….!

    • Zic să nu ne pronunţăm definitiv 🙂 Este posibil ca pensionarul general rezervă neutilizată să fie special şi să fi semnat ceva hârţoage când a fost trimis în civilie. Depinde ce spune legea lor, secretul de serviciu, interesul de serviciu, unele restrictţii, cine ştie. N-aş crede că procurorii sunt chiar total lipsiţi de fler. Depinde şi de persoana pe lângă care a făcut pe influencerul, dacă e sau nu asimilat funcţionarului public

  22. Găinării! Șpăgile adevărate sunt de ordinul milioanelor de euro. Dar bine că l-au prins!

  23. Ai citit toata stirea?

    „În contextual menționat mai sus, la data de 12 ianuarie 2022, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinși, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, a arătat DNA”

  24. @Florin
    Pe cine a trădat? Pe nevastă poate! Poate condiția de șmecher care face și desface? :))))))
    Pentru a fi îndeplinite condițiile infracțiunii de trafic de influență, la Art. 291 din codul penal se precizează faptul că trebuie să existe în ecuație un funcționar public care să facă sau să nu facă, să întârzie sau să altereze probe, în așa fel încât să creeze un avantaj cuiva. Unde e acel funcționar? Ori procurorii prind muște, ori intoxică presarii.