G4Media.ro

Suprafaţa cultivabilă din estul României se concentrează în mâinile unor investitori danezi

Sursa foto: Pixabay

Suprafaţa cultivabilă din estul României se concentrează în mâinile unor investitori danezi

Grupul agricol FirstFarms, controlat de investitori danezi, doreşte să-şi consolideze poziţia în partea de est a României, semnând contracte pe zece ani pentru luarea în arendă a 400 de hectare de pământ arabil. După semnarea acestui acord, First Farms va exploata 21.000 de hectare de teren arabil în România, din care 10.000 au trecut deja în proprietatea companiei.

Valoarea tranzacţiei pentru noile exploatări în arendă este calculată la 336.200 de euro. Este vorba despre o companie daneză pe acţiuni care cumpără şi modernizează companii din domeniul agricol cu scopul de a le îmbunătăţi activităţile în privinţa preţurilor şi a calităţii produselor lor.

Activităţile sale se desfăşoară în special în Cehia, Slovacia, România şi Ungaria. Potrivit presei din România, FirstFarms deţine deja un siloz cu o capacitate de 20.000 de tone în zona de est a României, iar la mijlocul anului 2020 a decis să se retragă parţial din partea de vest a acestei ţări balcanice, întrucât afacerile de acolo nu au dat rezultatele scontate.

Sursa: YpaithrosTraducerea: Carolina Ciulu (Rador)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Daca romanii nu sunt in stare, sau sunt lenesi…

  2. Sa vezi cand or sa inunde danezii Vasluul, o sa fie jale. Nu o sa mai ai loc de ei.

    Ne pierdem traditiile stramosesti, Vasluiul era ultima reduta.

  3. @silicon-v
    Hahahahaha.
    Așa sa ne’ajute Dumnezeu.

  4. E bine ca vin investitori adevărați în agricultură, au crescut nivelul de salarizare în agricultură au crescut nivelul arendei , au venit cu idei noi cu utilaje performante au făcut locuri de muncă bine plătite cu forme legale, au adus plus valoare economiei, au plătit taxe și impozite statului . Trebuie urmărit ca subvențiile din agricultură să ajungă celor ce produc depozitează procesează și valorifică materia primă . Nu cum fac alți asa zisi fermieri care vânează subvențiile și beneficiile din acest sistem nu au angajați fac evaziune fiscală și muncă la negru vand tot de pe câmp cu tirul direct în port la export.