G4Media.ro

Subiectul zilei pe rețelele de socializare: cum procedăm cu copiii la restaurant,…

Sursa foto: Pixabay

Subiectul zilei pe rețelele de socializare: cum procedăm cu copiii la restaurant, atunci când sunt gălăgioși și se joacă printre mese

Un subiect care a polarizat în ultima zi mii de persoane care au conturi pe rețelele de socializare este legat de modul în care procedează părinții la restaurant atunci când copiii lor devin gălăgioși și se joacă printre mese.

Dezbaterea a pornit de la postarea unui restaurant din București care le-a transmis clienților că zona de nisip de pe terasa localului „nu este loc de joacă”.

Postarea a strâns peste o mie de comentarii, unele de indignare, altele de apreciere și de aici a pornit o controversă pe rețelele de socializare despre cum ar trebui să se comporte copiii la restaurant și cum ar trebui să reacționeze părinții atunci cei mici fac gălăgie sau aleargă printre mese.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Doau peste ochii si se rezolva problema!🤣

    • Nu ai voie, te ridică protecția copilului, sau pe el în cazul ăsta. Stai frumos acasă, pui și lacăt. Societate condusă de trotinetiști cu cateva pisicuțe și căței acasă.

  2. Nenea are dreptate, nisipul este fierbinte de la grătar și puștiulică se poate arde pe maini sau mai rău. Situația tine mai mult de educația părinților decât a copiilor, și dacă părintele crede că îi este îngăduit orice pentru că el creste copilul fără limite, atunci va avea o atitudine vehementă împotriva oricărei reguli.
    Pe de altă parte, și nenea ar trebui sa pună grătarul ceva mai ferit, în spatele unui grilaj, și să țină cont că există copii crescuți fără reguli, care își închipuie că le este îngăduit chiar orice contra cost, evident.
    Daca (pre)școlarul deranjează alte mese, cum m-am trezit eu cu o fetiță în brațe, care îmi mai și trăgea cu o nuielușă peste fata, atunci părinții ar trebui sa intervina, să ia copilul și să-și ceară scuze, altfel ei vor deveni celebrii „dl. Goe”, iar noi va trebui sa ne obișnuim să mergem vesnic cu înghețată în șoșoni !

  3. Păi o să se transforme si România (dacă nu este deja)in țara reclamațiilor ca Spania unde părinții isi lasă plozii liberi si nestăpâniți prin restaurante,terase si centre comerciale doar-doar or păți ceva ca sa reclame si să obțină beneficii materiale,intelegeri financiare,etc cu responsabilii.

  4. Copiii astia cu parinti adepti ai „parenting-ului” vor deveni niste viitori adulti inadaptati. Cand nu vor mai avea pe mama si tata sa le sufle in iaurt o vor lua peste bot de la altii care nu sunt datori/obligati sa le accepte ifosele. Vor fi rebuturi ale societatii. Cautati pe net „snowflake generation”.

    • „Timpurile grele nasc oameni puternici.Oamenii puternici fac timpurile bune.Timpurile bune nasc oameni slabi.Oamenii slabi fac timpurile grele”
      Ciclurile vieții.

  5. atunci cand copiii sunt needucati e o dovada a faptului ca si parintii sunt la fel, altfel i-ar fi invatat sa fie mai retinuti in locuri publice. solutia ar fi scoaterea lor din restaurant. eventual sa fie si anunturi pe usa: nu primim familii cu copii mici, poate sunt educati, dar nu vrem sa riscam. sau ca sa nu fie acuzati de rasism, discriminare, antilgbtq sau antiblm, sa scrie: continut interzis persoanelor sub 18 ani, nu primim familii cu minori.

  6. Simplu, nu-s amei, le pun piedica !

  7. Sunt doua aspecte aici. In primul rand educatia precara a unor juniori din cauza ca parintii nu au timp sa se ocupe de ei, iar atunci cand se intalnesc – datorita unor mustrari de constiintea – vor sa compenseze lipsa timpului petrecut impreuna cu o libertate si toleranta excesiva. Si al doilea. care tine foarte mult de mentalul colectiv in care daca mergi la un hotel, restaurant, etc. faptul ca tu platesti pentru produse si servicii, tu ii faci o foarte mare onoare furnizorului prin urmare poti sa te comporti si sa faci ce vrei pentru ca ceilalti sunt sluga ta si nu au dreptul sa comenteze. Iar daca comenteaza, il faci tu de ras cum numai tu stii pe faimosele retele de socializare.
    Iar ca un corolar in ambele situatii este vorba de lipsa de respect fata de cei din jur. Principiul ce tie nu iti place altuia nu ii face, nu se mai aplica. In combinatie cu dorinta de „libertate”. Orice „ingradire” a „drepturilor” este perceputa ca o incalcare a ‘libertatii personale”, noua strategie de aparare a persoanelor amorale.

  8. Vai, vai, cum să facă ei observație copilului că se comportă ca o maimuță urlătoare? Dar copiii lor sunt prinți și prințese, voi nu știați? Au dreptul să facă orice, absolut orice vor. Să nu le rănim sentimentele prețioșilor copii, zicându-le să se comporte ca oamenii.

  9. Cautam un restaurant cu anunt ”Only Adults”. Daca nu exista si sigur nu exista,ne deschidem noi unul, daca nu avem voie ca discriminam, chemam parinti, rude, satul , cineva sa stea cu mostenitorul/..oarea, daca nu vrea nimeni sa vina, mergem personal si ducem copilasul la persoana de incredere, daca ne inzapezim pe drum, facem Craciunul la botul calului cu merinde din portbagaj.
    Inca e de actualitate tabu-ul de a nu deranja alte persoane cu lipsa noastra de educatie si a copiilor nostri. Bine, daca ne intereseaza asta.
    Cel mai sigur este sa plecam in Elvetia cu toate progeniturile si sa mergem nonsalant la restaurant, preferabil in munti.Copilasii adora sa umble in patru labute pe sub mese si sa scanceasca de foame , mamele ii cresc spartan, dar le prinde bine in viata.
    In tara, sigur suntem primiti cel mai amabil cu copii mici,mici si o idee mai mari, foarte energici la case memoriale si la unele castele restaurate, de unde nu vrem sa iesim.

  10. Bunica mea zicea: „Nu exista copii needucati, exista doar parinti needucati!”

  11. Daca va maninca undeva sa mergeti la restaurant ( fudulii nu sint capabili sa gateasca singuri ) nu luati copiii cu voi .
    La fel cind mergeti la cumparaturi in supermarket .
    Fudulia , inconstienta si iresponsabilitatea au costuri .
    Parinte nu e ala care concepe si naste ci ala care e capabil sa dea educatie copilului .
    De turnat copii e capabil orice descreierat .