G4Media.ro

STUDIU Vaccinul Pfizer, eficace împotriva formelor grave de COVID timp de cel…

Sursa Foto: G4Media.ro

STUDIU Vaccinul Pfizer, eficace împotriva formelor grave de COVID timp de cel puţin şase luni

Două doze de vaccin Pfizer-BioNTech sunt eficiente împotriva riscurilor de spitalizare asociate COVID-19 şi contra tuturor variantelor noului coronavirus timp de cel puţin şase luni, indică un studiu publicat marţi în revista The Lancet, confirmând estimările anterioare, informează AFP, preluată de Agerpres.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

Studiul realizat de Pfizer şi de reţeaua de sănătate americană Kaiser Permanente a analizat datele medicale obţinute de la 3,4 milioane de persoane din California de Sud în perioada 4 decembrie 2020 – 8 august 2021.

El arată că eficacitatea vaccinului împotriva riscului de infectare scade în timp, de la 88% în luna următoare imunizării cu cea de-a doua doză la 47% după şase luni.

Pe de altă parte, vaccinul rămâne eficient în procent de 90% împotriva riscurilor de spitalizare din cauza COVID-19, inclusiv în caz de infectare cu varianta Delta, timp de cel puţin şase luni.

Aceste rezultate le confirmă pe cele estimate anterioare de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) şi de Ministerul Sănătăţii din Israel, a subliniat The Lancet într-un comunicat.

„Studiul nostru confirmă că vaccinurile sunt un instrument central pentru controlarea epidemiei şi rămân extrem de eficace în prevenirea formelor severe şi a spitalizărilor, inclusiv împotriva variantei Delta sau a altor variante care suscită preocupare”, a rezumat Sara Tartof, autorul principal al studiului, în comunicatul publicat în The Lancet.

„O analiză specifică a variantelor arată clar că vaccinul este eficace împotriva tuturor tipurilor de variante. Persoanele infectate cu COVID-19 care primiseră două doze de vaccin au fost infectate cel mai adesea din cauza unei diminuări a eficacităţii vaccinului în timp şi nu pentru că o variantă sau alta scapă protecţiei oferite de vaccin”, a subliniat, de asemenea, Luis Jodar, vicepreşedinte şi director medical al grupului Pfizer.

Pe de altă parte, cercetătorii au recunoscut că nu au avut date despre respectarea purtării măştilor de protecţie, despre interacţiunile sociale sau despre ocupaţia persoanelor care au fost incluse în studiu, ceea ce ar putea avea afecta probabilitatea de a contracta COVID-19.

Potrivit autorilor studiului, aceste rezultate arată importanţa creşterii imunizării la nivel global şi a analizării eficacităţii vaccinului în timp pentru a decide categoriile de populaţie care ar trebui să primească cu prioritate dozele de rapel.

Sursa foto: G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

  1. @ imi pasa de romania

    Ti am dat o replica la ceea ce mi ai zis legat de faptul ca am spus ca „vaccinul” e de fapt un tratament.

    Nu stiu daca gheucetiri mi l-a publicat, asa ca scriu aici aceleasi idei.

    Pe vremuri un vaccin se facea

    1. O singura data

    2. In 2 – 3 reprize (cazul.hepatitei)

    3. Ori de cate ori plecai intr o tara exotica din africa / asia

    Acum „vaccinatii” aka injectatii vor fi nevoiti sa se intepe la fiecare 6 luni, pt ca sistemul lor imunitar este suntat pe vecie, a.i. au devenit dependenti de BIGPHARMA pe toata durata vietii

    Cu alte cuvinte, „vacinarea” s-a transformat in TRATAMENT

    • E fantastic cum romanii se pricep la absolut orice, tu la medicina, ce treabă ai tu cu medicina, CE? E ca și când m-aș da eu expert in energie nucleară sau marochinărie, frate n-am studii în domeniu, nu mă apuc sa le țin lecții altora, incredibil, big pharma🙄🙄🙄🙄, sunteți penibili mă.

    • Bine ma ca esti destept, un rahat de vaccin de 0.3ml diluat si ne tavalim pe jos.
      Mancati zilnic parizer cate 150grame si sunteti perfecti!

    • @X-link
      Si la gripa nu e la fel? Cu vaccinul anual?

    • Antigripal, majoritatea, pentru ca sunteți speriați, anxioși, aveți încredere în bigfarma și niciun pic de încredere în organismul vostru. Nu v-ati gândit în ultimul an ca poate acest antigripal v-a făcut sistemul imunitar sa fie sensibilizat în fata covidului?
      Cafeluto, până la urmă e gripa dau nu? Asta pentru ca ai adus gripa și antigripalul în discuție.

    • Parizerul nu-l iei prin injectare, deci nu ocolește toate barierele de protecție ale organismului. Firește, preferabil e să nu-l iei oricum. Dar dacă o faci, măcar știi că sunt oameni care consumă parizer de zeci de ani și ai o idee despre starea lor de sănătate.

    • Vaxxerii se injectează la fiecare 2 luni până fac spume la gură.

    • cafeadedimineata, Diferența este că vaccinurile antigripale sunt opționale și nu ți-au fost îngrădite drepturile constituționale ca să le faci.

  2. Studiile științifice sunt mofturi pentru bizonul ignorant; pentru el e important doar ce zice popa la ritualul voodoo de lins rămășițe de cadavre (presupus) umane.

    • Dăștepții ca tine care ling măciuci sunt cei cate au crezut că fluorul in apă este bun pentru dinți.

    • Ioane, iar ești mangă și rangă, franjuri și muci!
      :)))))

    • Nu-l mai deruta. Lasă-l . Va zice ca avem ceva și cu spălatul pe dinți și ca nu credem în beneficiile acestuia. La nivelul ăsta le-a rămas informarea.

  3. Studiile proprii au fost si vor fi intotdeauna partinitoare.

    Vermont USA
    https://bit.ly/3iwKivk
    Ontario, Canada
    https://bit.ly/3Dgl2RQ

  4. Nu exista vaccin perfect. Nimic nou sub soare.
    Vaccinul contra SARS-CoV-2, la fel ca cel contra gripei, tine vreo 6 luni, cel putin. Vaccinurile contra infectiilor respiratorii ofera protectie buna un timp limitat. Nu facem vaccin contra gripei la fiecare 6 luni pentru ca vara nu sunt sanse mari sa faci gripa.

    Vaccinul contra pojarului se zice ca tine o viata, cel contra varicelei protejeaza 10-20 de ani. Daca ar izbucni o pandemie de varicela multi oameni ar avea nevoie de un boost. Cei vaccinati contra varicelei pot face o forma usoara a bolii. Si la pojar este la fel, unele persoane au nevoie de un boost pentru ca imunitatea scade sau dispare.

    • Perplex, în sfârșit un răspuns logic în tot rahatul asta de discuție și cu spereroi de carton și rahat!
      Capetele goale din păcate fac multă gălăgie!
      Am oameni apropiați care lucrează in santate și or sa cedeze de epuizare, în contextul în care „supereroi” cu capul gol mor pe capete și blochează tot, chiar și pentru o urgenta minora a unui om vaccinat. Întrebare, ce sa facem? Sa ieșim și noi în strada? Sa ne cerem drepturile?
      Oameni egoiști care cred în conspirații și se gândesc doar la „binele „lor!
      Dar se pare ca binele, nu este chiar bine.
      Sa auzim de bine!

  5. Cultiștii vacciniști se așteaptă ca toată lumea să se vaccineze altfel vaccinul lor nu funcționează. Eu nu m-am vaccinat niciodată nici pentru gripă că nu am considerat necesar.

    • irelevant.

    • Niște cocloșiți. Și apoi se întreabă de ce la primul „curent” se îmbolnăvesc. Părinți care își cresc la rândul lor copiii la peste 18 grade în casă iarna. Lipsă totală de călire și rezistență. Antibiotice la orice „bubuliță”. Chiar ca selecție naturală.

  6. Perplex, în sfârșit un răspuns logic în tot rahatul asta de discuție și cu spereroi de carton și rahat!
    Capetele goale din păcate fac multă gălăgie!
    Am oameni apropiați care lucrează in santate și or sa cedeze de epuizare, în contextul în care „supereroi” cu capul gol mor pe capete și blochează tot, chiar și pentru o urgenta minora a unui om vaccinat. Întrebare, ce sa facem? Sa ieșim și noi în strada? Sa ne cerem drepturile?
    Oameni egoiști care cred în conspirații și se gândesc doar la „binele „lor!
    Dar se pare ca binele, nu este chiar bine.
    Sa auzim de bine!

  7. G4Media, Rusine ! (va dati voi seama de ce)

  8. Studii facute la comanda.
    Depinde cine plateste studiul si ce rezultat vrea sa obtina.
    6 oameni de stiinta au jucat ruleta ruseasca.
    5 dintre ei au afirmat ca este absolut sigura.