G4Media.ro

STUDIU Mărturii șocante ale părinților cu copii diagnosticați cu cancer în spitalele…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. vor fi finanțate prin PNRR obiective marete pentru cei care traiesc viata la maxim.
    Pentru restul si Mitropolia e un proiect acceptabil.
    Banii câștigați ușor au schimbat iremediabil mentalitatea celor care muncesc pentru ca au nevoie de acel salariu in primul rând.

  2. E trist ca unii medici ajung sa se comporte asa urat. Pentru acesti medici acei copii si parinti nu reprezinta nimic si din pacate nu reusesc sa inteleaga suferinta prin care trec.

  3. Din pacate s-a dovedit ca doar cresterea salariilor medicilor si asistentelor nu e suficienta. Cel care e lipsit de empatie e la fel si cu salariu de 10.000-12.000 / luna.
    Este o problema aproape generala in sistemul medical din Romania, permanent intalnesti medici care iti vorbesc in sila, nu iti dau toate informatiile si fac meseria asta doar pentru bani. A da doar bani fara a impune si un sistem de performanta/ feedback este foarte gresit.

    • asa e, problema nu e in salarii, care sunt foarte mari in sanatate, ci in atitudine. m-am lovit de aceeasi problema cand am fost cu tatal meu in spital, nimeni nu te baga in seama, nimeni nu iti spune nimic, stai cu orele pe culoare, astepti degeaba, cand te duci sa intrebi ceva esti repezit, jignit. personalul medical se poarta cu pacientii si cu apartinatorii ca si cu niste vite. oameni care cer ajutor sa manance sa bea apa, infirmiere indiferente, asistente acre. dar cel putin nu se mai plang de salarii.

  4. Din linia..

  5. ….aia nu sunt medici, dle.

  6. Eu nu cred, eu știu că medicii, asistentele și infirmierele sunt niște îngeri pe Pământ!!!!

  7. Bieții copii a lor e vina că au venit să deranjeze mademoiselles rujate, vopsite, pline de inele, lănțișoare, nu mai pot și ele în timpul programului să servească o cafea și 20 de țigări că le ocupă pramatiile tot timpul, acasă au treabă o a 2 a slujbă pe internet, ca și pe vremea comunismului tot copiii suferă și în capitalism

    • Eheheee… daca iesea pesedeaua, cresteau spitalele regionale ca ciupercile! Adica din balegar, si la fel de jegoase si urat mirositoare!

  8. Eheheee… daca iesea pesedeaua, cresteau spitalele regionale ca ciupercile! Adica din balegar, si la fel de jegoase si urat mirositoare!

  9. Am trait toate astea acum vreo 35 de ani..
    In 1986, cand avea 6 ani si 8 luni, baiatul nostru a fost diagnosticat cu tumora Wilms, cancer la rinichi, stadiu incipient, I-II, a fost salvat de medicii profesionsiti de la Fundeni, azi are un rinichi…au fost 4 ANI de chin si suferinta pentru un copilas care a trebuit sa invete sa mearga(desi avea peste 6 ANI) dupa operatie… pur si simplu, nu mai stia sa mearga de FRICA operatiei pe care o avea, o taietura mare, inconfortabila….dupa 2 saptamani de la operatie, un medic cu suflet mare l-a invatat sa „mearga” din nou….
    Timp de 4 ani pe o schema de vindecare, in primii 2 ani din 3 in 3 luni mergeam cate 1 saptamana la Fundeni si facea 7 perfuzii cu citostatice..
    Ultimii 2 ani am mers din 6 in 6 luni, tot cate 7 perfuzii cu citostatice..
    Imediat dupa operatie a facut si 11 sedinte cu raze Cobalt, un tratament distrugator pentru organele unui copil…
    In toti acesti ani, inca 3 copii cu acelasi diagnostic… au murit toti 3, pentru ca ajunsesera la Fundeni cand deja cancerul era avansat, cu semne vizibile(se umfla burtica…)
    Baiatul nostru a avut noroc ca a fost descoperit absolut intamplator de o doctorita super pregatita, cu mute stagii la Fundeni…
    Toate acele zile la Fundeni au fost un chin greu de descris… fix cum spun mamicile de azi, asa a fost… am dormit in acele nopti stand pe marginea patului, pe un scaun, cu capul pe patul de spital al baiatului… la fel, toate mamicile…
    Medicii exceptionali l-au salvat, dar asistentele, infirmierele nu se uitau la tine daca de fiecare data nu le dadeai bani sau un cadou…(si medicii asteptau..)
    Am avut noroc cu rude in Bucuretsi, altfel multe mamici soseau in dimineata respectiva, venind cu trenul sau masina de departe, cu copilasii obositi.. la fel, plecarea inapoi cu un copil dupa 7 zile cu perfuzie cu citostatice era chin pentru acei copilsi..am dormit in Bucuretsi la rude, dar tratamentul cu citostatice a devenit tot mai greu d suportat… NU manca cele 7 zile cat stateam in spital, fugeam cand veneau cu masa, i se facea rau copilului de mirosurile alea si vomita… oricum, copilasii(si oamenii mari) vomita de la citostatice… e un chin, o suferinta greu de suportat si de descris…
    Chinul unei mamici e ca-si vede copilul SUFERIND si ea NU poate face nimic sa-i ia suferinta… e un chin insuportabil pentru o mamica… dar chinul mare e al copilasului bolnav, chinuit de citostatice…fereasca Doamne Doamne…
    Nu am inteles niciodata cum a fost posibil ca acei OAMENI sa astepte bani sau cadouri, de fiecare data(nu veneau nici macar sa-i scoata perfuzia fara sa le bag ceva in buzunar) cand vedeau atata suferinta si la mamici si la copilasii chinuiti de boala..
    Am vazut toate astea cu ochii mei, ANI de zile…
    Cat despre comunicarea cu bolnavii, aceleasi probleme… sa te fereasca Dumnezu, aud acum ca nimic nu s-a schimbat…
    Sa fii sanatos e fericirea suprema a unui om, nimic altceva…