G4Media.ro

Statele Unite iau în calcul noi restricții împotriva Rusiei privind exporturile de…

Sursa foto: The Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation (mid.ru)

Statele Unite iau în calcul noi restricții împotriva Rusiei privind exporturile de tehnologie, în cazul escaladării situației de la granița cu Ucraina

Administrația Biden și aliații americani iau în calcul introducerea unor restricții asupra exporturilor de tehnologie și a electronicelor către Rusia, în cazul în care escaladează conflictul de la granița cu Ucraina, a declarat o persoană apropiată situției pentru Bloomberg.

Deși încă nu a fost luată nicio decizie, restricțiile comerciale s-ar putea aplica exporturilor din SUA către Rusia și, eventual, unor produse fabricate în străinătate, potrivit sursei citate. De asemenea, sunt luate în considerare măsuri de privare a Rusiei de microelectronica realizată cu sau bazată pe software sau tehnologie americană.

Restricțiile s-ar putea referi și la smartphone-uri, console de jocuri, tablete și televizoare. Rusia s-ar putea confrunta cu controale la export la fel de stricte precum cele pentru Cuba, Iran, Coreea de Nord și Siria, a mai declarat sursa citată.

De asemenea, un înalt oficial american a declarat sâmbătă că administrația Biden nu își va asuma angajamente ferme în timpul discuțiilor cu Rusia de săptămâna aceasta și planifică discuții cu aliații înainte de orice acord.

„Nu cred că vom vedea progrese în săptămâna viitoare”, a declarat duminică șeful diplomației americane, Antony Blinken, la CNN.

„Vom asculta preocupările lor”, a spus acesta în cadrul emisiunii „This Week” de la ABC. „Vor asculta preocupările noastre și vom vedea dacă vom face progrese”.

Blinken a respins cererile Rusiei de retragere a trupelor NATO din estul Europei și asigurările obligatorii din partea alianței de a opri expansiunea acesteia spre est: „Niciuna dintre aceste variante nu este pe masă”, a spus el pentru CNN.

Sursa foto: The Ministry of Foreign Affairs of the Russian Federation (mid.ru)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce glume , restrictii la importul de televizoare , Putin e chiar speriat .
    USA e facuta sah mat de catre Putin din cate vedem , UE nu conteaza e inexistenta,Romania va ramane sa mai astepte 50 de ani pe americani. .

  2. Vor ocupa toata Ucraina.