G4Media.ro

Sorin Cîmpeanu, despre jurnaliștii care susțin testarea obligatorie a elevilor: Calific imbecile…

Sorin Cîmpeanu, despre jurnaliștii care susțin testarea obligatorie a elevilor: Calific imbecile ideile prin care se propune limitarea accesului la educație / Eu o să merg până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus luni seara, la Antena 3, despre jurnaliștii care susțin testarea obligatorie a elevilor că sunt „imbecile ideile prin care se propune limitarea accesului la educație”, iar el va merge „până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților”.

 • Calific drept imbecile ideile – mă refer la colegi din presă – prin care se propune limitarea accesului la educație a copiilor pe baza testării obligatorii, adică a unui certificat verde pentru școli. (…) Testarea obligatorie fără legislație primară, care nu știu să fi fost adoptată în alt stat european… Eu personal o să merg până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților”, a adăugat ministrul Educației, fără ca moderatoarea să reacționeze.

Ministerul Educației a cumpărat aproximativ 30 de milioane de teste de salivă care au costat în jur de 50 de milioane de euro. G4Media a arătat luni, înaintea declarațiilor ministrului Educației, cum s-a transformat campania de testare în școli într-o probă de onestitate pentru părinți, fără obligații și fără responsabili.

Sorin Cîmpeanu a afirmat din nou, luni seară, că „în România nu există bază legală primară pentru testare. Există instituția prevenției și responsabilitatea”.

Ministrul Educației a mai spus că, într-un stat de drept, nu poate să îi oblige pe profesori „să facă ceva ce nu intră în limita de competență, în fișa postului”.

Acesta a mai susținut că sunt puțini părinți care nu vor să-și testeze copiii, doar că „presa se focusează pe ei”.

Potrivit ministrului, conducerea a 16.956 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unităţi de învăţământ testele se vor administra la şcoală, iar în cazul a 467 de unităţi de învăţământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la şcoală, diferenţiat, pe niveluri de studiu.

Citește și

Marea prefăcătorie. Cum s-a transformat campania de testare în școli într-o probă de onestitate pentru părinți, fără obligații și fără responsabili

sursa foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Toata lumea la locurile lor.
  Vorbeste seful plagiatorilor.
  Aplauze, va rog.
  XXX

  • Toti sunt responsabili.
   Nimeni nu fura.
   Politicienii ne vor binele.
   Oamenii (mai ales politicienii) respecta legile, de aceea nici nu punem pedepse pentru incalcare – mai ales la legile pentru politicieni.

   Toate astea sunt prezumtiile cu care lucram de la revolutie incoace, si uite cat de departe am ajuns.

  • După cum am mai zis, prefer să fiu condus de hoți decât de tirani. Barna a vrut dă Be vaccineze cu forța ca pe câini de parcă suntem toți pe moșia lui tac-su.

 2. 80% dintre parinti refuza sa faca testul iar restul o sa-l faca de mantuiala.
  Activitate ratata!

  • Nesimtire specifica românilor. .. Din cauza acestor parinti iresponsabili, a ajuns sa iti fie rusine ca esti roman.

  • E de asteptat ca parintii sa nu le faca testul copiilor daca nu au incredere in el

  • @Alexandru, dar nu e obligatoriu să fi mândru că ești român. Poți să zici că ești altceva.

 3. O bascalie!

 4. Asta stie doar sa se spele pe maini si sa vorbeasca despre responsabilitatea altora.

 5. Are dreptate Campeanu aici!

 6. Nu toți părinții sunt iresponsabili, eu am făcut testele corect. Nu toți oamenii sunt infractori, nu putem prezuma asta și sa ii inchidem pe toti. Asta e o mentalitate bolnava, excesiva. Nu mai rationam deloc normal, ce proportionalitate exista la o incidenta asa mica pt niște masuri asa agresive propuse?

 7. Isteria i-a făcut pe unii să devină idioți utili.

 8. Limitarea accesului la educație este înaltă trădare. Useristii trebuie urcați pe garduri.

 9. Merge pana la capat. Adica pana pe OLX unde deja se gasesc teste de vanzare. Puse, binenteles de parinti in care Sorin are incredere pana la capat. So-ce?!

 10. Guvernul să scoată certificatele verzi pentru că au trecut cele 30 de zile și apoi mai discutăm. Până atunci niciun test.