
Sorin Cîmpeanu, despre jurnaliștii care susțin testarea obligatorie a elevilor: Calific imbecile ideile prin care se propune limitarea accesului la educație / Eu o să merg până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus luni seara, la Antena 3, despre jurnaliștii care susțin testarea obligatorie a elevilor că sunt „imbecile ideile prin care se propune limitarea accesului la educație”, iar el va merge „până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților”.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
- „Calific drept imbecile ideile – mă refer la colegi din presă – prin care se propune limitarea accesului la educație a copiilor pe baza testării obligatorii, adică a unui certificat verde pentru școli. (…) Testarea obligatorie fără legislație primară, care nu știu să fi fost adoptată în alt stat european… Eu personal o să merg până la capăt pe prevenție și încredere în responsabilitatea părinților”, a adăugat ministrul Educației, fără ca moderatoarea să reacționeze.
Ministerul Educației a cumpărat aproximativ 30 de milioane de teste de salivă care au costat în jur de 50 de milioane de euro. G4Media a arătat luni, înaintea declarațiilor ministrului Educației, cum s-a transformat campania de testare în școli într-o probă de onestitate pentru părinți, fără obligații și fără responsabili.
Sorin Cîmpeanu a afirmat din nou, luni seară, că „în România nu există bază legală primară pentru testare. Există instituția prevenției și responsabilitatea”.
Ministrul Educației a mai spus că, într-un stat de drept, nu poate să îi oblige pe profesori „să facă ceva ce nu intră în limita de competență, în fișa postului”.
Acesta a mai susținut că sunt puțini părinți care nu vor să-și testeze copiii, doar că „presa se focusează pe ei”.
Potrivit ministrului, conducerea a 16.956 de unităţi de învăţământ cu personalitate juridică sau structuri arondate a decis ca acestea să fie administrate la domiciliu. În 216 unităţi de învăţământ testele se vor administra la şcoală, iar în cazul a 467 de unităţi de învăţământ vor fi administrate fie la domiciliu, fie la şcoală, diferenţiat, pe niveluri de studiu.
Citește și
sursa foto: gov.ro
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
16 comentarii