G4Media.ro

SONDAJ Topul țărilor cu cei mai mulți muncitori care lucrează în regim…

Sursa foto: Pexels

SONDAJ Topul țărilor cu cei mai mulți muncitori care lucrează în regim de telemuncă pentru firme din străinătate / Bulgaria și Serbia, în fruntea clasamentului, urmate de Polonia, România și Ungaria

Șaizeci la sută din cetățenii ungari ar munci pentru patronii din străinătate care ar crea condiții pentru desfășurarea activității de acasă, din Ungaria. Cei mai mulți ar munci de la distanță pentru firmele din Austria, Germania, Marea Britanie, Statele Unite și Elveția, a informat marți Boston Consulting Group (BCG), printr-un comunicat remis Agenției de Presă MTI, citată de Rador.

În cadrul sondajului, realizat anul trecut la nivel global, în perioada octombrie-decembrie, de BCG, The Network și partenerul ungar al acestuia, Profession.hu, au fost întrebați 208.807 de angajați din 190 de țări, din care 1.100 au fost cetățeni ungari.

Potrivit sondajului de opinie, procentul de 60% măsurat în rândul angajaților ungari este cu puțin peste media globală, care este de 57%. În comparația cu țările din Europa Centrală și de Sud-Est acest procent este relativ scăzut.

În fruntea clasamentului se află Bulgaria și Serbia cu 73%, după care urmează Polonia cu 71% și România cu 61%. Comunicatul îl citează pe directorul asociat al BCG, Ádám Kotsis, care a declarat că telemunca a contribuit la extinderea cercului persoanelor bine pregătite din punct de vedere profesional, ba mai mai mult, crează posibilitate pentru ca firmele să angajeze străini, într-o proporție mai mare, decât înainte.

Ceea ce este avantajos și pentru angjați, deoarece nu trebuie să se despartă de rădăcinile lor, nu trebuie să se mute în alte parte. Deschiderea manifestată față de angajatorul de la distanță, respectiv din străinătate este deosebit de mare în rândul celor care lucrează în domeniul digital și al informaticii.

La nivel global, 71% din angajații care au experiență în domeniile digitale și analitice, și 67% din domeniul informaticii și tehnologiei ar fi dispuși să lucreze în această formă. Imre Tünde, director de dezvoltare din cadrul Profession.hu a precizat că în Ungaria 86% dintre angajații domeniilor științifice, peste 70% din domeniul resurselor umane și management, 66% din domeniul științelor inginerești ar vrea cel mai mult să lucereze prin acest sistem.

Din sondajul de opinie a mai rezultat că a scăzut – o parte din cauza noului coronavirus – disponibilitatea cetățenilor ungari de a lucra în străinătate; în acest sens 33% au manifestat această disponibilitate în 2020, 35% în 2018 și 58% în 2014.

În schimb, jumătate din participanții sondajul au spus că ar pleca în străinătate, dacă ar găsi un loc de muncă. BCG este una din cele mai importante firme de consultanță în management din lume, cu venituri de 8,5 miliarde de dolari în 2019, în creștere cu 14% față de anul precedent. Biroul din Budapesta funcționează, totodată, ca centru regional care coordonează activitatea BCG din Slovenia, Croația, Serbia și România.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...