
Sondaj în Suedia în rândul imigranţilor / Vor fi chestionați cu privire la valorile lor / ”Pentru oamenii care se alătură societăţii noastre, poate fi puţin dificil să se adapteze”
Suedia intenţionează să realizeze un sondaj în rândul imigranţilor cu privire la „valorile” lor pentru a îmbunătăţi integrarea lor în societatea progresistă şi liberală a ţării, a declarat duminică Simona Mohamsson, noul ministru suedez al integrării, relatează AFP.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Guvernul de dreapta al Suediei a ajuns la putere în 2022, susţinut de Partidul Democraţii Suedezi (extremă-dreapta), şi s-a angajat, printre altele, să înăsprească politica în materie de imigraţie şi să îmbunătăţească în acelaşi timp integrarea imigranţilor, transmite Agerpres.
Ministrul integrării, Simona Mohamsson, numită în urma unei remanieri guvernamentale în urmă cu o săptămână, a declarat că societatea laică şi non-patriarhală a Suediei ar putea pune probleme imigranţilor din ţări mai tradiţionale şi conservatoare.
„Suntem o ţară extremă, într-un sens bun. Pentru oamenii care se alătură societăţii noastre, poate fi puţin dificil să se adapteze”, a spus ea într-un interviu acordat ziarului suedez Dagens Nyheter.
Sondajele anterioare realizate de grupul de cercetare World Values Survey au arătat că unii imigranţi nou sosiţi în Suedia au opinii diferite de cele ale suedezilor nativi cu privire la probleme precum divorţul, sexul înainte de căsătorie, avortul şi homosexualitatea.
După zece ani petrecuţi în Suedia, valorile lor se schimbaseră şi erau mai apropiate de cele ale suedezilor nativi, potrivit World Values Survey.
„Zece ani este mult prea mult. Este vorba despre o întreagă generaţie de fete care nu pot alege pe cine vor să iubească sau de băieţi care nu îşi pot dezvălui orientarea sexuală”, a spus Mohamsson.
Circa 3.000 de persoane vor fi chestionate în această toamna cu privire la „valorile” lor, jumătate dintre ele fiind de origine suedeză, iar cealaltă jumătate de origine „non-occidentală”, a explicat ea, asigurând că „rezultatele vor ghida eforturile de integrare în viitor”.
Potrivit acesteia, planul nu vizează schimbarea opiniilor, ci mai degrabă menţinerea valorilor pe care le avem în Suedia.
Cei care aleg să vină în Suedia au responsabilitatea de a încerca să se integreze în societate, a insistat ea.
Suedia a primit un număr mare de refugiaţi încă din anii 1990, mulţi fugind din ţări precum Afganistan, Iran, Irak, Somalia, Siria şi fosta Iugoslavie.
Însă, în urma unui aflux semnificativ în 2015, guvernele suedeze succesive, atât de stânga, cât şi de dreapta, au înăsprit regulile de azil.
Până în 2024, circa 20% dintre locuitorii Suediei s-au născut în altă ţară, faţă de aproximativ 11% în 2000, potrivit Statistics Sweden.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.