G4Media.ro

Șefii din Jandarmerie acuzați de fraudarea unor concursuri scapă de dosar /…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Cita mizerie la aceasta justitie. Continua sa ne ia de prosti si fraieri. Scopul judecatorilor nu este aflarea adevarului si gasirea de portite ca sa se musamalizeze. Asa nu se poate continua.

  2. magistrații trebuie să răspundă pentru faptele lor, alfel nu scăpăm niciodată de corupție

  3. Daca si un asemenea simplu comentariu este cenzurat inseamna ca am facut bine ca am donat impozitul la asociatia Daruieste Viata. Multumesc G4media.

  4. Sistemul va lucreaza!
    Si voi care ziceati ca justitia e sublimă!
    Dar lipseste cu desavarsire!
    Apărând sistemul!😵😵

  5. O soluție pe care o vad din start nelegala, cel puțin din motivarea dată de instanța de control judiciar a Curții de Apel București, unde slavă domnului ar trebui sa activeze magistrați cu experiență și cu competențe ridicate.Nulitatea relativă poate fi invocată potrivit dispozițiilor legale referite doar daca se produce o vătămare a drepturilor și intereselor procesuale, care nu ar putea fi înlăturată decât prin anularea actelor procedurale întocmite.E vorba deci de o vătămare materială , concretă, care afectează în concret drepturile și interesele procesuale ale părților .Ori instanța de control judiciar nu determina o astfel de vătămare, adică nu motivează de ce prin nedispunerea efectuarii urmăririi penale la momentul la care erau întrunite condițiile legale, mai devreme , au fost încălcate drepturile și garantiile conferite de lege subiecților procesuale.Aceste drepturi și garanții au putut fi exercitate de părți chiar dacă urmărirea penală în persoam a fost începută mai tarziu.Instanta de control judiciar nu motivează și nu argumentează deloc ce vătămare, ce prejudiciu au suferit subiecții procesuali pentru ca si=au exercitat mai târziu drepturile și interesele procesuale ori au beneficiat mai târziu de garanțiile conferite de lege suspectilor.Exercitarea ulterioară a drepturilor și intereselor procesuale ori beneficiul ulterior de garanțiile procesuale , raportat la o dată definită de Codul de procedura penală, nu echivalează cu neexercitarea drepturilor procesuale ori cu lipsa garanțiile procedurale ale suspectilor asa cum greșit reține instanța de control judiciar.Atata vreme cat nu se produce nicio vătămare concretă, niciun prejudiciu demonstrat prin încălcare a sau greșita interpretare a textului art 305 al 3 din CPP nu poate opera în concret sancțiunea nulitatii relative.Ori instanța nu determina nicio vătămare concretă, niciun prejudiciu pentru părți prin încălcare a textului art.305 al.3 din CPP, ci face doar un examen în abstract.In abstract orice normă legală este de natură a afecta drepturile și interesele procesuale ale părților, dar numai cele strict definite de lege ca fiind sancționate cu nulitatea absolută determina anularea actelor prin simpla încălcare a normei legale.Ori textul art 305 al 3 din CPP nu e sancționat cu nulitatea absolută, ci cu cea relativă, aici trebuind probată o vătămare concretă, un prejudiciu concret prin încălcare a textului legal.Ori instanța nu face acest lucru, ci atribuie în fapt în mod nelegal efectele nulitatii absolute unui text legal nesanctionat de CPP cu o astfel de nulitate, fără sa demonstreze o vătămare concretă, un prejudiciu pentru părți.Grava confuzie ce a determinat o soluție nelegala este din pacate a instanței investite de lege cu puterea de a decide în mod definitiv.O Inspecție Judiciara autonomă ar face distincția între exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență ca abatere disciplinară sau o carență profesională.

    • Lucrurile sunt extrem de clare, instanța l-a prins pe procuror cu procedeul „forum shopping”
      Procurorul de caz nu avea competența sa efectueze urmărirea penală întrucât simpla infracțiune de folosire de informații nepublice pentru care avea probe nu intra in competența DNA – potrivit legii 78/2000.
      In acest context, prin menținerea urmăririi penale „in rem” procurorul a urmărit fraudarea și dolosirea competenței prin fabricarea unor probe care sa îi atragă competența.
      Doar după ce a reușit acest lucru a început urmărirea „in personam”, aspect probat și sancționat drastic de Curtea de Apel.
      Bineînțeles că da, această fraudare a competenței de către procuror îndeplinește condițiile de tipicitate ale infracțiunii de abuz în serviciu – încălcarea cu bună știință a codul de procedură penală și vătămarea tuturo părților din dosar.