G4Media.ro

Secțiile ATI Covid din Sibiu sunt pline / Sistemul se mai poate…

Secțiile ATI Covid din Sibiu sunt pline / Sistemul se mai poate extinde cu doar două paturi, la pediatrie

Numărul maxim de paturi ATI Covid în județ nu se poate extinde la mai mult de 30 de paturi pentru persoane adulte, se arată într-un document transmis de Direcția pentru Sănătate Publică Sibiu (DSP)., citat de Turnul Sfatului.

În total, sunt acum pe hârtie 38 de paturi ATI, însă pentru cazurile de Covid la persoane adulte, în afara femeilor însărcinate, sunt doar 30. Două paturi sunt la maternitatea Spitalului Clinic Județean, iar alte șase sunt la Spitalul de Pediatrie. Asta, în condițiile în care ieri erau raportate 30 de paturi ocupate la ATIC Covid pentru adulți: grad de ocupare 100%.

În plus, se mai pot aduce doar două paturi la spitalul de Pediatrie, anunță DSP Sibiu, după ce s-a consultat cu unitățile medicale din județ.

În cazul paturilor pentru pacienții Covid care nu au nevoie de terapie intensivă, sunt acum disponibile 290 de paturi, dintre care 248 erau ieri deja ocupate. Dintre aceștia, sunt disponibile doar 256 de locuri, dacă scoatem din calcul pe lângă cele de la pediatrie, pe cele destinate pacienților cu afecțiuni psihice și pe cele de la maternitatea Spitalului Județean. Ieri erau internate 248 de persoane în secțiile Covid.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. in ton cu stirea zilei, scoli deschise , yey + 2 paturi la pediatrie. Restul cum o avea zile.

  2. Dar câte cu paturi noi la ATI au fost dotate spitalele din Sibiu (și din țara)? Problema nu e case îmbolnăvesc (se miare pe capete de cancer, fără ca statul sa asigure tratament), ci ca nu sunt locuri la ATI. Ce a făcut statul ca sa fie locuri la ATI?

  3. Stati calmi „creaza” acusi guvernul inca 1000 de paturi de ati. E mult spus creaza,le ia de pe alte sectii ca doar se stie ca un pat ati la care se aloca o asistenta de ortopedie e la fel de bun(daca pacientul cu covid are si o mana rupta).