G4Media.ro

Seceta afectează o suprafață de teren agricol din județul Tulcea cât 168.000…

Sursa foto: Pixabay / Remaztered Studio

Seceta afectează o suprafață de teren agricol din județul Tulcea cât 168.000 de terenuri de fotbal/ Culturile de grâu, orz și rapiță au fost compromise

Seceta pedologică a afectat peste 84.000 de hectare de teren agricol cultivate în toamna anului trecut, conform datelor comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă care sunt verificate în această perioadă de o comisie de specialişti înfiinţată în cadrul Prefecturii Judeţului Tulcea.

Potrivit unui raport făcut public miercuri, în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), seceta pedologică provocată de deficitul de precipitaţii din sezonul toamnă-primăvară şi perioada prelungită de temperaturi extreme a afectat 84.130,99 de hectare, din care 54.649.17 hectare sunt calamitate în proporţie de peste 31%.

„Multe dintre culturile însămânţate în toamnă – grâu, orz, orzoaică, rapiţă, ovăz, triticale sau secară – au fost compromise în diferite grade de calamitare, cele mai mari pagube fiind la culturile de grâu, orz şi rapiţă de toamnă, în unele cazuri agricultorii renunţând la treierat, întrucât preţul acestei operaţiuni ar fi fost mai ridicat decât cel al recoltei obţinute”, se specifică în informarea CJSU.

Rapoartele comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă sunt verificate în această perioadă de specialiştii Prefecturii, un raport final privind pagubele produse în agricultura tulceană urmând să fie făcut public cel mai probabil la finele săptămânii viitoare.

Membrii CJSU s-au întâlnit miercuri dimineaţa într-o şedinţă ordinară pentru a prezenta bilanţul activităţii desfăşurate în primul semestru al anului.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ca sa va dati seama ce stat de oligofreni suntem: culturi distruse de seceta, in judetul Tulcea… Da, judetul ala cu ditamai Delta Dunarii. Astia mor de foame cu salamu-n mana!

  2. defrisarile sa continue in liniste

  3. cam îngrijoratoare stirile astea cu hectare arse de secetă, arse de om… cineva vrea sa ne induca frica de o foamete iminentă ? sunt premizele unei penurii, contralabilă via ogm?

  4. Usor, usor, se aud Calaretii …