G4Media.ro

Scandal de spionaj în Germania: doi oficiali din Ministerul Economiei, acuzați de…

Sursa Foto: Unsplash

Scandal de spionaj în Germania: doi oficiali din Ministerul Economiei, acuzați de legături cu Rusia. Intervenție a serviciului de informații german

Serviciul de informații german (Oficiul federal pentru Protecția Constituției – BfV) acuză doi înalți funcționari din cadrul Ministerului Economiei că au spionat pentru Rusia, transmite publicația Die Zeit. Suspecții, deocamdată neidentificați, lucrează într-un domeniu sensibil al politicii energetice și au „anomalii biografice”.

„Zeit” a scris că Ministerul Economiei a predat cazul Oficiului pentru Protecția Constituției după ce au apărut suspiciuni interne împotriva celor afectați. Oficialii au atras atenția pentru că au adoptat o poziție vizibil pro-rusă în propunerile privind politica în domeniul gazelor și al energiei. Ministerul pentru Protecția Constituției a verificat CV-urile oficialilor și a găsit „anomalii biografice”, a relatat ziarul, citând surse nespecificate din Berlin. Într-unul dintre cazuri, era vorba despre o vizită de studiu în Rusia.

Potrivit raportului, ofițerii de informații au urmărit, de asemenea, mișcările de călătorie și au verificat dacă zborurile au fost efectuate exclusiv din motive oficiale sau dacă au existat eventual „ocolișuri suspecte”. De asemenea, au fost verificate prieteniile private și relațiile personale cu rușii. Ziarul a scris că s-a vorbit despre o „apropiere emoțională față de Rusia” pe care oficialii o aveau în mod evident. Cu toate acestea, nu existau dovezi solide că ar fi vorba de fapt de unul sau mai mulți spioni.

Persoanele în cauză lucrează într-un domeniu deosebit de sensibil care se ocupă de politica energetică a guvernului federal, a relatat Die Zeit. O purtătoare de cuvânt a ministerului a declarat că departamentul nu poate comenta cazurile individuale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. LOL…. 2? 🤣 La noi sunt cel puțin 20…..in fiecare minister……

  2. Romania a expulzat 1 spion pana acuma, dar in PSD circula rublele ca apa in natura.

  3. Nu e o surpriza. Sunt multi germani care admira alfabetul chirilic. Mai multi decat credeti.

  4. Si la noi sunt FSB-isti. Comenteaza pe aici si pe HN ca gloabele. Rublele sunt incasate pe fiecare comentariu. E usor.

  5. @monica – Sa mori tu, trol rus, ca normalitatea e aia de ti-o dicteaza tie schizofrenicul ala de la kremlin! Vai de capul tau, nici daca ai avea inteligenta necesara sa poti citi ce-a scris Harari tot n-ai intelege nimic.

  6. Pai numai doi au reusit sa prinda?
    E plina Germania de alde astia pana la nivel foarte inalt, se vede clar din deciziile luate in ultimii 5-10 ani…
    De exemplu, sa renunti la energia nucleara (cea mai ieftina, dupa hidroenenergie) si in consecinta sa te faci dependent de gazul rusesc… oare cate cozi de topor moscovite printre consilierii cei mai apropiati au batut-o la cap pe Merkel pana sa o convinga sa ia o decizie de genul asta?