G4Media.ro

Șase variante pentru București – Brașov, care pot evita aglomerația de pe…

Șase variante pentru București – Brașov, care pot evita aglomerația de pe Valea Prahovei / Cele mai rapide rute sunt de 3 ore și jumătate, iar pe unele se poate circula iarna doar cu mașini bine echipate și cu tracțiune integrală

Aglomerația de pe Valea Prahovei poate fi evitată, mai ales acum în perioada Sărbătorilor de iarnă, însă șoferii trebuie să fie atenți atunci când aleg rute alternative. Acestea pot dezvălui peisaje superbe, însă pot deveni adevărate capcane dacă mașinile nu sunt echipate, ori dacă vremea rea face un traseu de munte greu practicabil chiar și pentru automobilele 4X4.

Adevărul.ro a propus șase astfel de rute, cu mențiunea că decizia de a alege o astfel de rută trebuie atent cântărită, deoarece timpili estimați pot varia în funcție de trafic și vreme.

  • Bucureşti-Piteşti-Câmpulung-Bran-Braşov

Poate cea mai la îndemână rută către Braşov care să evite aglomeraţia tradiţională de pe Valea Prahovei este cea care începe pe autostrada A1 şi trece prin Piteşti şi Câmpulung pentru a coborî în depresiunea Braşovului din Bran.

Distanţa este de aproximativ 280 de kilometri şi, în condiţii normale, călătoria din Bucureşti până la Braşov durează în jur de patru ore.

  • Bucureşti-Târgovişte-Dragoslavele-Bran-Braşov

O rută alternativă, dar care se termină tot pe traseul Rucăr-Bran înainte de coborârea în Braşov, este cea prin Târgovişte.

Distanţa parcursă din Bucureşti până în Braşov pe această rută este de aproximativ 210 kilometri, iar durata călătoriei, în circumstanţe normale, este de trei ore şi jumătate.

  • Bucureşti-Târgovişte-Pucioasa-Sinaia-Braşov

Cealaltă rută către Braşov care trece prin Târgovişte evită aglomeraţia din zona Comarnic, coborând în Sinaia via Pucioasa şi Moroeni. Este vorba de cunoscutul drum care urcă pe culmile Vârfului Păduchiosu.

Vremea ar putea să facă această rută una pe care, după ce iese din Moroeni, să se înainteze un pic mai dificil, dar în mod normal cei aproape 190 de kilometri dintre Bucureşti şi Braşov ce sunt străbătuţi pe această cale se fac tot în aproximativ trei ore şi jumătate.

  • Bucureşti-Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Braşov

Pentru cei care caută să înlocuiască aglomeraţia de pe Valea Prahovei cu o rută spectaculoasă, prin munţi, plină de serpentine, ideea de a ajunge în Braşov prin Vălenii de Munte s-ar putea să fie cea mai potrivită.

Traseul poate fi parcurs în mod normal de orice maşină, dar la fel ca în cazul tuturor celorlalte trasee, autorităţile recomandă constant pentru această perioadă o pregătire atentă a călătoriei şi echiparea automobilelor cu anvelope de iarnă şi lanţuri, precum şi cu lopată şi rezerve de nisip. În mod normal, traseul de 180 de kilometri poate fi parcurs în aproximativ trei ore şi jumătate.

  • Bucureşti-Vălenii de Munte-Tabla Buţii-Braşov

Dacă rutele anterioare sunt recomandate pentru orice perioadă a anului şi pentru orice tip de maşină, acest drum este doar pentru maşini de teren bine echipate şi, în general, trebuie tratat cu o grijă apare pe timpul iernii, fiind indicată evitarea completă a acestei rute oricare ar fi maşina utilizată atunci când se anunţă ninsoare. În mod normal, drumul de 190 de kilometri se realizează în aproximativ cinci ore, dar nimeni care se încumetă să călătorească pe aici nu o face pentru a ajunge cât mai repede la Braşov, ci pentru că întreaga zonă este spectaculoasă în sine.

  • Bucureşti-Ploieşti-Câmpina-Valea Doftanei-Săcele-Braşov

O altă rută posibilă către Braşov trece prin Ploieşti şi prin Câmpina, dar în loc să continue către Comarnic şi Sinaia, se aventurează pe Valea Doftanei pentru a coborî apoi, din munţi, în Săcele. Din nou, este vorba de o rută recomandată doar pentru maşinile de teren bine echipate şi ar trebui evitată atunci când ninge. În mod normal, cei peste 170 de kilometri din Bucureşti la Braşov pot fi parcurşi în aproximativ cinci ore, dar la fel ca în cazul anterior, ruta nu este una pe care turiştii ar trebui s-o aleagă pentru că ar putea fi mai rapidă, ci pentru că oferă oportunitatea vizitării mai multor locuri de o frumuseţe specială.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Aducă nu merge cu spring ăla chinezesc de 18 mii de euro? Nu merge cu electrica?:))

  2. O variantă este călătoria cu trenul, se fac 1-3 ore din București la Sinaia sau Brașov.
    Uneori mai sunt întârzieri de 10-20 de minute.
    Comform infofer.

  3. Bucuresti-Buzau-Siriu-Brasov 270 km 4.30 h.

    • O alta ruta care ocolește Valea Prahovei ar fi: București Giurgiu Ruse, Vidin Calafat Târgu Jiu Hațeg Deva Sibiu Făgăraș Brașov.
      Sunt aproximativ 1050km si călătoria în mod normal durează 16 ore, dacă nu vrei să înnoptezi in Bulgaria. Drumul e spectaculos în anumite zone. Chiar și așa ajungi considerabil mai repede la Brașov.

  4. Trenul e bun.
    Face la jumate din timp!
    Daca ar fi din Gara Brasov mijloc direct si rapid in Domeniul schiabil din Poiana si ma refer la conexiuni auto cu trenurile ce vin in Brasov ar fi tot pe plus.
    Gara de Nord -Poiana faci maxim 4 ore!
    In auto sadomasochism garantat!

    Cea mai buna varianta ar fi fost pri Campina Sacele.
    Din pacate sunt trei institutii idioate conduse de proşti care sunt incapabili sa faca 38 de km de drum interjudetean.
    Dinainte de a intra Cosma la Puscarie este Protocol de cedare a terenului pentru drum la CNI.
    38 de km se fac in 6 luni in tarile dezoltate iar aici unde spaga conteaza varianta asta e doar pe hartie!
    Doua C. J. ( Prahova si Brasov) si CNI sunt atat de incapabile sa faca un drum incat te intrebi: cata şpagă sa fie la mijloc de nu-i inteteseaza?
    Si strategic in caz de razboi ar fi bun drumul asta?
    Sau poate au „structurile” terenuri de antrenament pe acest traseu?
    O mie de intrebari degeaba daca romanii prefera in masina si gaze 6 ore pana la Brasov !

    • nu te contrazic, dar ma intreb si eu: cand stii ca e asa, si se stie, de ce te-ai duce acolo? de ce ti-ai rezerva acolo? o sa zici ca e aproape. dar daca stai bara la bara e mai rau decat daca te duci mai departe dar circuli continuu.
      nu m-as duce nici batut acolo. pe cei ce trebuie sa traverseze zona ii inteleg, nu prea au cum altfel.

  5. Cea mai buna varianta…..este elicopterul
    S-au mai bine stati acasa in plm

  6. Ai dreptate, mea culpa.