G4Media.ro

Șase șefi din industria de petrol și gaze a Rusiei au murit…

Sursa foto: Kremlin.ru

Șase șefi din industria de petrol și gaze a Rusiei au murit în acest an în condiții suspecte

Joi, președintele celei de-a doua mari companii petroliere din Rusia, Lukoil, a murit după ce a căzut de la fereastra unui spital din Moscova unde el se afla sub tratament în urma unui atac de cord. Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, a căzut de la o fereastră aflată la etajul VI al Spitalului Clinic Central.  Nu se știe dacă decesul lui Maganov a fost un accident, o sinucidere sau ceva și mai grav.

Căderea inexplicabilă a lui Maganov este cel puțin al șaselea incident fatal din acest an, în care au fost implicați o serie de șefi ai industriei rusești de petrol și gaze ale căror vieți s-au încheiat în circumstanțe sângeroase sau dubioase, arată o analiză Washington Post, citată de Rador.

Primul caz s-a înregistrat în aprilie, când cadavrul unui fost șef al gigantului rusesc Novatek, Serghei Protosenia, a fost găsit într-o vilă din Spania împreună cu cele ale soției și fiicei sale în vârstă de 18 ani. Canalul de știri Telecinco a transmis că poliția le-a găsit pe mamă și pe fiică înjunghiate, în camere separate. Protosenia a fost găsit în curte, unde el s-ar fi spânzurat. Presa spaniolă a relatat la aceea vreme că, în ancheta sa, principala teorie a poliției catalane oscilează între crimă și sinucidere.

Totuși, compania Novatek s-a îndoit că Protosenia ar fi vinovat de moartea soției și fiicei sale. Într-o declarație a companiei se afirmă că el „era cunoscut ca o persoană deosebită și un minunat familist. Din nefericire, în presă au apărut speculații pe această temă, dar noi suntem convinși că aceste speculați nu au nicio legătură cu realitatea”.

Un fost vicepreședinte al băncii Gazprombank, Vladislav Avaiev, a fost și el găsit mort alături de soția și de fiica sa în apartamentul lor de la Moscova.

O lună mai târziu, un fost magnat de la Lukoil, Alexandr Subbotin, a murit în urma unui infarct suferit în regiunea Moscovei, după ce, potrivit unor informații, el fusese supus unui tratament homeopatic prescris de un ‚vraci’ care le prescria clienților săi injecții cu otravă de broască râioasă.

În martie, compania Lukoil a ajuns pe prima pagină a ziarelor devenind prima companie petrolieră din Rusia care a cerut să se pună capăt războiului din Ucraina. Într-o declarație dată publicității la doar câteva zile după invazia din 24 februarie, Lukoil își exprima „îngrijorarea legată de tragicele evenimente din Ucraina” și cerea” încetarea imediată a conflictului armat”.

Președintele companiei Lukoil, Vagit Alekperov, a demisionat în luna aprilie după ce a fost sancționat de o serie de țări occidentale.

Maganov a fost primul vicepreședinte executiv al companiei Lukoil începând din 1994, iar, în 2020, el a fost numit la conducerea consiliului director. Fratele său, Nail Maganov, este președintele Tatneft, o altă mare companie de petrol și gaze. (Traducerea: Alexandru Danga)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Bogații ruși inteligenți dorm cu parapante:-))))) lool

  2. Îl așteptăm pe nenea Constantinescu sa ne planteze 6 cruci și condoleanțe in secțiunea de comentarii.