G4Media.ro

Șase ONG-uri reunite în Coaliția FiecareVot: Anunţarea unor termene limită pentru obţinerea…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Rezumat: asociațile civice spun „Menționăm că ar fi fost necesară o modificare a legii din timp pentru a extinde reglementările actuale.”

    Ce bine-ar fi ca instituțiile statului să ia decizii din timp în toate domeniile, că heirupismul am văzut ce rezultate (nu) are.

  2. Practica neacceptabilă? Dar asta ce este, reprezentanți ai societății civile?

    WHO?

    Bine, miza e mai mare, având în vedere că actualul studiu desfășurat de această firmă fantomă este contractat de Ministerul Sănătății, privind consumul de tutun, în vederea reglementării politicilor de sănătate din domeniu. Pe scurt, nu există pas statistic, ci adresă fixă pentru sondaj, datele fiind luate de la #BiroulElectoralCentral fără consimțământul sau informarea prealabilă a celor ce urmează să fie vizitați, cu toate reglementările în vigoare privind confidențialitatea și protecția datelor personale. Aparent nimeni nu a luat act de Directiva (UE) 2016/680, intrată în vigoare de la 25 mai 2018. Iar marele beneficiar este WHO (World Health Organization), cu sediul în altă parte.

    Este un mic exemplu despre dialogul perfect stabilit între instituțiile statului și mediul privat, unde nu contează nimic altceva decât menținerea acestei stări de cloaca. Ne facem, că ne facem. Așa că, despre ce drepturi și obligații ale cetățeanului vorbim?

    La multi ani 100 de ani, România, cu firme fantomă și funcționari fără funcții.

    Răspunsul sfătuitor a fost, să nu deranjez Inspecția Muncii, instituția de control a Inspectoratului Teritorial de Muncă, ci să mă adresez, fiind conflict de muncă, direct instanțelor de judecată. Serios!? Până a recurge la șutul către altă așa zisă putere a statului, poate își aduce cineva aminte, că există și o structură piramidală de putere, nu doar concentrică. Exact cum este cu crima organizată, aceeași structură, dar alte coaie.

    Și atunci de ce există ITM-ul? Exact cum există firma Totem, care a subcontractat către Field Insights.

    Cel mai grav este că această firmulița figurează că una dintre posibilitățile de practică ale studenților de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din Bucuresti.

    Rezum: Studiul global privind tutunul la adulţi (GATS), publicat de Ministerul Sănătăţii şi realizat prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC, SUA).
    http://insp.gov.ro/sites/cnepss/wp-content/uploads/2019/09/Rezultate-GATS-Romania.pdf

  3. Practica uselista!

  4. Ma intreb daca nu era efiticent pentru Taica Georgica sa comaseze aceste „6 organizaatii”. In loc de sase secretare aveau una, in loc de 12* directori-general-manager-sefi ramaneau doar vrei trei. Deja se incadrau cu totii pe unu singur cui.

    * Cu cat mai mica organizatia, cu atat mai multi comandanti supremi. Minim doi, pe model Surplus.