G4Media.ro

Salariul mediu net din educație a scăzut cu 477 de lei în…

Salariul mediu net din educație a scăzut cu 477 de lei în iulie, în prima lună de vacanță. Sporurile, plata cu ora și voucherele influențează masiv veniturile din învățământ

Salariul mediu net din învățământ a fost de 3.180 de lei în luna iulie, prima lună de vacanță, potrivit Institutului Național de Statistică. Datele arată o scădere cu 13% față de luna iunie, lună în care profesorii au fost în activitate și în care s-au dat sporuri și sume pentru plata cu ora, la care se adaugă și plata voucherelor de vacanță. Pe perioada vacanței, profesorii și personalul din Educație nu încasează anumite sporuri și sunt sistate contractele pentru plata cu ora.

Evoluția salariului mediu net în Educație arată că, în acest domeniu, în luna iulie a avut loc cea mai mare scădere salarială din întreg sectorul bugetar (13%), față de 2% în administrație publică și 1,1% în sănătate. Potrivit INS, reducerea vine ca urmare a acordării în luna precedentă (iunie) a biletelor de valoare (tichete de vacanţă), la care se adaugă reducerea sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sindicalistii vostri au vrut PSD. Ei bine, aveti PSD.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.