G4Media.ro

Rusia va rămâne întotdeauna importantă pentru Europa, susține ministrul austriac de Externe:…

sursa foto: Facebook\ Österreichisches Außenministerium

Rusia va rămâne întotdeauna importantă pentru Europa, susține ministrul austriac de Externe: „A crede că ne putem decupla de ea este iluzoriu” / „Dostoievski şi Ceaikovski rămân parte a culturii europene”

Rusia va continua întotdeauna să fie importantă pentru Europa, a declarat miercuri ministrul de externe austriac, Alexander Schallenberg, remarcând că a gândi altfel este iluzoriu, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Schallenberg a luat apărarea Raiffeisen Bank International, a doua cea mai mare bancă a ţării, criticată pentru că a continuat să facă afaceri în Rusia după invazia în Ucraina, şi a apreciat că nu este rezonabil ca această instituţie bancară să fie singularizată în contextul în care multe alte firme occidentale au procedat similar.

‘A crede că Rusia va înceta să existe şi că ne putem decupla de ea în toate domeniile este iluzoriu”, a declarat Schallenberg pentru Reuters, adăugând că, şi în cazul în care Austria şi-ar slăbi legăturile cu această ţară, acest lucru „nu s-ar putea întâmpla peste noapte”.

„Dostoievski şi Ceaikovski rămân parte a culturii europene, fie că ne place sau nu. Ea (Rusia) va continua să fie cel mai mare vecin al nostru. Va rămâne a doua putere nucleară a lumii”, a spus şeful diplomaţiei austriece.

Austria, care s-a promovat drept o punte între Est şi Vest, transformându-şi capitala, Viena, într-un magnet pentru banii ruseşti, face parte de asemenea dintr-o alianţă occidentală mai largă care a impus sancţiuni Rusiei după invazia ei în Ucraina în februarie 2022.

Austria importă în continuare gaze ruseşti, deşi a spus că va încerca să reducă această dependenţă în anii următori, remarcă Reuters.

Cu toate acestea, unii oficiali austrieci speră într-o încheiere rapidă a războiului şi o revenire la relaţii mai normale cu Rusia, după cum mărturisesc persoane familiarizate cu acest subiect.

Schallenberg a făcut acest comentariu după ce autoritatea SUA în materie de sancţiuni a lansat o anchetă mai devreme în acest an privind Raiffeisen în legătură cu afacerile sale legate de Rusia, intensificând monitorizarea băncii austriece.

Raiffeisen este profund ancorată în Rusia, fiind una din cele două bănci străine dintre cele 13 instituţii sistemice de pe lista Băncii Centrale a Rusiei, ceea ce subliniază importanţa sa pentru economia rusă, care se confruntă cu sancţiuni occidentale drastice.

O schemă rusească de amânare a rambursării împrumuturilor de care beneficiază militarii Moscovei trimişi să lupte în Ucraina, la care Raiffeisen a participat, a atras, de asemenea, critici dure din partea investitorilor.

Schallenberg a declarat că este de competenţa Austriei să aplice sancţiuni şi a spus că şi alte bănci occidentale fac afaceri în Rusia. „Companiile austriece trebuie să respecte regulile Austriei, dintre care o parte o reprezintă sancţiunile Uniunii Europene”, a afirmat ministrul austriac, exclamând: „Haideţi să fim realişti!”.

„91% dintre companiile occidentale sunt încă în Rusia, făcând ceea ce trebuie: aşteptare, restricţionare, izolarea activelor”, a adăugat el.

‘Există destule bănci americane, una cu numele Bank of America, prezente în Rusia”, a declarat Schallenberg. ‘Lista este o ‘Who’s who’ din lumea bancară occidentală’, a mai spus el.

Un purtător de cuvânt al Bank of America a reacţionat: „Activităţile noastre sunt axate pe respectarea tuturor sancţiunilor”.

Schallenberg a declarat că este mai degrabă în favoarea aplicării sancţiunilor europene existente decât a introducerii unor măsuri suplimentare.

„Este o armă foarte dură”, a spus ministrul austriac. „Am avut pachete masive de sancţiuni. Daţi-le timp să funcţioneze!”, a îndemnat el, în declaraţiile făcute pentru Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Rusia e cancerul Europei. Fară Rusia, ar fi pace în Europa.

 2. vremurile se schimba, la fel si lucrurile importante pentru europa. rusia nu mai este si nu va mai fi importanta in general, nici pentru europa, nici pentru alt continent. cine vrea sa citeasca o carte scrisa acum 100 sau 200 de ani, o poate face linistit, nu il impiedica nimeni, e libertate totala.
  atat timp cat nu e obligatoriu sa citesti dostoievschi (care mi se pare supraevaluat, sincer), e ok. doar sa nu tineti mortis sa ne bagati cu forta cultura rusa pe gat. la optionale, e ok.

 3. „Dostoievski şi Ceaikovski rămân parte a culturii europene, fie că ne place sau nu,,…băi dăsteptu pamantului…🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯…europa are probleme cu putlerismu nu cu dostoievski…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕

 4. Austriecii sunt patetici! Ar face orice le ordonă Stăpânirea de la Moscova!

 5. Cu alte cuvinte ne spune, voi puteti sa va decuplati afacerile de Rusia, noua ne e bine cu Reiffeisen International acolo si ne gandind mereu la geniile din Rusia care au cunoscut saracia, dar nu-i prea urmam in principii. Noi ii apreciem pe cei care sunt idealisti, dar noua ne place sa fim practici. Sau altfel spus, nu faceti ce face popa, faceti ce zice popa.

 6. Rusia e cancerul Europei, a ucis 200000 de ruși în Ucraina, precum și 120000 de soldați ucraineni, 30000 de civili ucraineni, a distrus zeci de orașe ucrainene și a răpit 16000 de copii. Șobolan rus ce ești.

 7. Inteleg ca sunt indezirabil pe site. Pardon, merçi, bonsoar. Sa încerc sa înjur de mama pe cineva ca sa ma reabilitez?

 8. Foarte importanta in sensul ca ne-a confirmat ca trebuie sa luam masuri.

 9. Alexander Schallenberg, a uiitat de Stalin și Putin!

 10. vezi ca ruznacii bolsevici au o.morat 5 milioane de ucraineni cu holodomoru…numarul victimelor in perioada ,,uniunii,, sovietice …trece de 20 de milioane de oameni…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️