G4Media.ro

România are aproape 120.000 de paturi în spitalele publice și private finanțate…

sursa foto: Facebook/ Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

România are aproape 120.000 de paturi în spitalele publice și private finanțate de stat. În București sunt peste 20.000, iar în Giurgiu mai puțin de 700 / Câte locuri sunt în spitalele din fiecare județ

România are aproape 120.000 de paturi în spitalele publice și private finanțate de stat, dintre care în București sunt peste 20.000, iar în Giurgiu mai puțin de 700, potrivit unui ordin al ministrului Sănătății publicat în Monitorul Oficial.

După București, cele mai multe paturi de spital sunt în județele Iași – 6.859, Cluj – 6.237, Timiș – 4.953.

La polul opus se află județele Ilfov – 654, Giurgiu – 683, Ialomița – 775.

Potrivit ordinului, lista cuprinde numărul de paturi pentru care se asigură finanțarea din fonduri publice, fără a îngrădi posibilitatea funcționării structurilor spitalicești cu un număr mai mare de paturi, care să fie finanțate din alte surse.

În numărul de paturi pe județ se includ paturile din unitățile sanitare publice cu paturi din rețeaua Ministerului Sănătății, din unitățile sanitare cu paturi aflate în subordinea ministerelor și instituțiilor cu rețea sanitară proprie, inclusiv cele al căror management a fost transferat autorităților administrației publice locale, din subordinea Academiei Române și paturile din
unitățile sanitare private, care oferă servicii medicale de spitalizare continuă.

De asemenea, sunt incluse și paturile din sanatorii și preventorii, însă nu și paturile aprobate pentru pacienții care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranță privative de libertate și nici paturile din penitenciarele-spital.

Sursa foto: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu / Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Program de screening pentru Convalescentul Covid cand ? Paturile sunt asa, un fel de cazare inainte de moarte, dar, un program de screening pentru convalescentul covid cand ?

    • Interesanta viziune, dar ce e aia „convalescentul covid”

    • @RealGogu
      Omul care s a “vindecat” de Covid ar trebui Monitorizat. Asa cum exista program de screening pentru cancerul mamar, asa ar trebui o monitorizare a celor care au trecut prin boala.

    • Covid-ul nu este o boală cronică, nu ai ce să monitorizezi la foștii bolnavi de Covid, cum nu ai ce să monitorizezi la foștii bolnavi de gripă.
      Sechelele post Covid sunt o invenție a celor din vest, care simulează tot felul de simptome ca să nu muncească, să stea pe asistență socială. Ca asistații Psd de la noi, varianta occidentală.
      În Germania se stă acasă câte 1 an cu diagnosticul de burn-out, sindrom algo neuro distrofic, etc.

    • @mario
      Ești bun! Însă nu ești căutat ! Sa trăiești !