G4Media.ro

Robinhood va concedia aproximativ 750 de angajați, pe fondul scăderii interesului pentru…

pexels.com

Robinhood va concedia aproximativ 750 de angajați, pe fondul scăderii interesului pentru piața cripto și burse

Compania americană de brokeraj online Robinhood va concedia 23% din personalul său, respectiv peste 750 de persoane, în condițiile în care interesul pentru bursă și criptomonede a scăzut în mare măsură față de boom-ul înregistrat în timpul pandemiei, potrivit Le Figaro. „Anul trecut, am recrutat pornind de la ipoteza că apetitul pentru bursă și criptomonede văzut în epoca Covid va continua și în 2022”, a explicat directorul Vlad Tenev într-o scrisoare către angajați, postată pe blogul companiei.

Compania cu sediul în California concediase deja aproximativ 9% din forța sa de muncă la sfârșitul lunii aprilie, după ce a văzut că numărul de utilizatori activi a scăzut cu 8% între al treilea și al patrulea trimestru din 2021. De asemenea, a indicat că se va concentra pe limitarea costurilor. „Acest lucru nu a fost suficient”, a declarat Vlad Tenev. „De atunci, am văzut cum mediul macroeconomic s-a deteriorat și mai mult, cu o inflație la un maxim al ultimilor 40 de ani, însoțită de o prăbușire a pieței cripto”, detaliază el. „Acest lucru a redus și mai mult activitatea clienților noștri și activele pe care le controlăm.”

Platforma care a fost listată în urmă cu un an păstrează aproximativ 2.600 de angajați, după ce a concediat în total aproximativ 1.100 de persoane. Acest al doilea val de disponibilizări va afecta toate liniile de afaceri, dar în primul rând operațiunile și marketingul, a precizat șeful. Potrivit rezultatelor sale trimestriale publicate marți, serviciul avea aproximativ 15 milioane de utilizatori activi lunar la sfârșitul lunii iunie, cu 28% mai puțin decât anul trecut. Veniturile sale au scăzut cu 44% de la un an la altul. În fața crizei criptomonedelor, mai multe platforme de investiții specializate în aceste monede volatile au dat recent faliment.

Și, în general, multe companii de tehnologie au încetinit ritmul de angajare sau au concediat personal din cauza climatului economic nefavorabil. Shopify, o platformă de vânzări online, a anunțat săptămâna trecută că va concedia 10% din angajați, adică aproximativ 1.000 de persoane.

Amendă de 30 de milioane de dolari

Deși scurtă, istoria Robinhood a fost deja marcată de mai multe controverse. Fondatorii săi au declarat în repetate rânduri că doresc să „democratizeze accesul la finanțare”, dar modelul lor de afaceri este îngrijorător, deoarece platforma finanțează absența comisioanelor prin subcontractarea volumelor sale mari de comenzi către intermediari care o plătesc. Această practică este legală, dar opacă și poate fi o sursă de conflict de interese. Luni, un organism de reglementare a serviciilor financiare din New York a amendat cu 30 de milioane de dolari afacerea sa cu criptomonede pentru că a încălcat legile privind spălarea banilor și securitatea cibernetică.

„Am făcut progrese semnificative în implementarea programelor de securitate cibernetică și de conformitate juridică și vom continua să acordăm prioritate acestei activități în beneficiul clienților noștri”, a reacționat Cheryl Crumpton, avocat la Robinhood, contactată de AFP. „Rămânem mândri să oferim o platformă mai accesibilă și mai ieftină pentru a cumpăra și vinde cripto”, a adăugat ea.

Robinhood a devenit cunoscut la nivel mondial în ianuarie 2021, în timpul epopeii GameStop, în care mii de mici acționari au crescut acțiunile lanțului de magazine de jocuri video de la 17 dolari la aproape 500 de dolari în doar câteva zile. Incapabilă să gestioneze fluxul de comenzi, Robinhood a fost nevoită să blocheze unele tranzacții, cu riscul de a face implozie, provocând furia multor actori. Acțiunile companiei au pierdut jumătate din valoare de la începutul anului.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Au fugit tarabagii care investeau in cripto?

  2. Dacă ai cunoștințe și știi sa evaluezi corect riscul, poți sa faci bani frumoși din volatilitatea crypto. Dar cei mai mulți investesc banii in ce le indica alții pe net, fără sa se informeze și apoi vând panicați în pierdere. Dupa aceea, vin și spun ca piața crypto e schema ponzi, „caritas ” etc. Bursa rămâne în continuare cea mai sigura varianta de investiție pe termen lung.