G4Media.ro

Recuperarea medicală cu internare are eficiență mai mare în redobândirea mobilității (P)

Recuperarea medicală cu internare are eficiență mai mare în redobândirea mobilității (P)

Este absolut necesară redobândirea mobilității pacienților care au suferit intervenții chirurgicale sau care au dobândit boli degenerative ori au trecut prin accidente vascular-cerebrale sau de altă natură, precum accidente de circulație, accidente casnice, accidente de muncă. Pentru a nu fi dependenți de sprijinul altor persoane ori pentru a nu rămâne țintuiți în scaunele cu rotile, pacienții trebuie să înceapă recuperarea medicală cât mai curând după operații.

Recuperarea medicală poate fi efectuată în ambulatoriu, în cabinete specializate, sau cu internare, în spitale dedicate. 

Care sunt avantajele în recuperarea medicală cu internare:

  • Supraveghere medicală permanentă, 24 de ore din 24
  • Exerciții de kinetoterapie și fizioterapie de două sau mai multe ori pe zi
  • Susținere psihologică de specialitate și logopedie incluse, în situația în care pacientul resimte o stare de descurajare, respectiv dacă a dobândit deficiențe de vorbire
  • Evitarea efortului deplasării de la cabinet acasă, după finalizarea exercițiilor, care adesea sunt extenuante. Pacientul este dus cu scaunul cu rotile în salon și așezat în pat, imediat după realizarea terapiei



  • Recuperare medicală la patul bolnavului, inclusiv în saloane de terapie intensivă, începută timpuriu, imediat după intervenția chirurgicală

  • Adaptarea tratamentului în funcție de evoluția afecțiunii, investigate medical periodic
  • Alimentație dietetică asigurată, în funcție de specificul fiecărei patologii
  • Evitarea pierderii de timp cu deplasarea și așteptarea, în funcție de programare

Toate aceste avantaje ajută pacientul să se recupereze mai ușor, într-un timp mai scurt decât în situația în care ar face recuperare medicală în ambulatoriu.

În Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava, pacientul este adus cu salvarea proprie de la spitalul în care a fost operat sau de la domiciliu. Înainte de internare, se fac analize medicale și se discută în detaliu cu familia despre consecințele afecțiunii pacientului și programul ce urmează a-i fi stabilit. Spitalul asigură pijamale, prosoape, papuci, săpun, perie de dinți, pieptăn etc., tot ce este necesar unui pacient la internare. 

Spitalul Sfântul Sava are cea mai mare sală de fizioterapie din România și cele mai bune rezultate în recuperarea medicală. Are echipamente de utlimă generație, atât în domeniul investigațiilor medicale, cât și pentru recuperare medicală, unele dintre ele fiind unice în țara noastră. Datorită acestor dotări performante și inovative, la Spitalul Sfântul Sava se face recuperare medicală la patul pacientului, chiar în stadiul de terapie intensivă, adică la foarte puțin timp după ce a suferit o intervenție chirurgicală. Astfel, se evită atrofierea musculaturii și se reînvață creierul să execute comenzi pe care le-a ”uitat” în urma unui AVC sau a unor leziuni craniene în diverse accidente. Spitalul este dotat cu rezervor propriu de oxigen medicinal, fiecare pat dintre cele 118 câte are evizate, având acces la instalația de oxigen. 18 paturi sunt dedicate supravegherii funcțiilor vitale, 24 de ore din 24, în regim de terapie intensivă.

Spitalul Sfântul Sava se află în Pantelimon, Ilfov. Date de contact: 0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro  

https://spitalulsfantulsava.ro/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/ 

http://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/fizioterapie/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează