G4Media.ro

Recuperare medicală după AVC, la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon Ilfov (P)

Recuperare medicală după AVC, la Spitalul Sfântul Sava, din Pantelimon Ilfov (P)

Florea a suferit un accident vascular cerebral (AVC), în timp ce mergea pe o uliță din satul său. ”Am simțit de parcă m-a retezat ceva la picioare și am căzut”, spune pacientul. După ce a fost stabilizat în spital, i-a fost recomandată recuperarea medicală de specialitate.

”Toată lumea îmi spunea că nu pot rămâne așa, să te ajute doi inși să te pună în pat, doi inși să te pună pe căruț. A căutat băiatul meu pe internet și a spus: ”Măi, tată, uite, ăsta e:  Sfântul Sava”.Ne-am hotărât: ”Gata, tată, acolo mergem!” În proporție de 60%, eu nu puteam să mă mișc. Eram zero. Am două săptămâni de când sunt aici și deja se văd rezultatele, datorită acestor tineri de la kinetoterapie. Sunt mulțumit!”,  povestește Florea, într-un videoclip de pe canalul youtube al Spitalului de Recuperare Medicală Sfântul Sava, care poate fi vizionat aici.

Pacienții care au suferit accidente vascular cerebrale (AVC), rămân cu sechele grave, precum paralizii ale membrelor, nu mai pot vorbi, nu pot înghiți, nu-și mai pot controla ochii etc. 

În timpul unui accident vascular cerebral, o parte din celulele nervoase sunt distruse, din cauza inundării cu sânge a unei porțiuni a creierului, astfel devenind imposibilă alimentarea lor cu oxigen. Când mor celulele nervoase care ”știau” ce comenzi să dea organismului, creierul trebuie să reînvețe  anumite comenzi. Altfel spus, pacientul trebuie să învețe de la zero mersul, vorbitul, privitul, glutiția etc. Este posibilă refacerea după astfel de accidente vascular cerebrale, dacă se urmează un program de specialitate de recuperare medicală după AVC.

Dacă recuperarea începe cât mai curând, cresc și șansele ca pacientul să se poată mobiliza singur, treptat. După modelul marilor clinici din străinătate, Spitalul Sfântul Sava a decis să înceapă recuperarea medicală a pacienților săi la câteva zile după ce aceștia pot fi externați din secțiile de chirurgie. A achiziționat echipamente de recuperare medicală inovative, care nu se regăsesc în alte spitale românești. Acestea sunt aduse la patul bolnavului, chiar din secția ATI, astfel putând începe  recuperarea medicală pasivă, foarte repede după intervenția chirurgicală cerebrală.

Echipamentele medicale de ultimă generație din dotarea Spitalului Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov, funcționează prin impulsuri electrice și nu supun pacientul la niciun fel de efort, în primele zile după operație, ci stimulează creierul acestuia să dea comenzi membrelor care au fost afectate în urma AVC. Astfel, pacientul începe recuperarea chiar înainte de a conștientiza ce mișcări trebuie să facă, pentru a reînvăța creierul să dea comenzi funcționale. Când pacientul este apt pentru a începe kinetoterapia și fizioterapia la sală, recuperarea medicală este intensificată prin masaj terapeutic, exerciții fizice, logopedie, psihologie, terapii specifice de recuperare medicală, a căror intensitate și frecvență este stabilită de specialiști. 




Datorită echipamentelor și experienție remarcabile a echipei sale de terapeuți, Spitalul Sfântul Sava înregistrează cele mai bune rezultate dovedite în recuperare medicală din România.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:

0724.021.090 | 0724.338.881

contact@spitalulsfantulsava.ro   

https://spitalulsfantulsava.ro/  

https://spitalulsfantulsava.ro/recuperare-medicala/  

https://spitalulsfantulsava.ro/ingrijiri-paliative/ 

https://spitalulsfantulsava.ro/kinetoterapie/  

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează