G4Media.ro

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, despre anunțul că SRI recrutează ofițeri, publicat de Facultatea…

sursa foto: UBB

Rectorul Universității Babeș-Bolyai, despre anunțul că SRI recrutează ofițeri, publicat de Facultatea de Filosofie din București: Cred că e un semn foarte bun și mă bucur că îl dă directorul actual al SRI, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca susține decizia Facultății de Filosofie a Universității din București de a-și anunța propriii studenți că SRI recrutează „ofițeri operativi și analiști”. „Într-o societate democratică, serviciile trebuie văzute ca instituții democratice, ele au funcția să ne protejeze și avem de lucrat împreună să protejăm democrația”, a declarat rectorul UBB Daniel David, la Digi 24.

„Eu cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face”, a continuat rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David.

Acesta a precizat că se bucură când vede că Serviciul Român de Informații folosește mijloacele transparente. „Sigur că asta șochează populația”, învățată cu altă modalitate de lucru a serviciilor secrete, spune rectorul UBB, care continută: „dar nu noi criticam serviciile că ar trebui să apeleze la universități când vor să caute expertiză avansată” și să realizeze doctorate? „Uite că o fac. Sigur că ne șochează, dar cred că e un gest de normalitate într-o societate democratică”, susține Daniel David.

Rectorul UBB a mai spus duminică seara, la Digi 24, că un absolvent de filosofie are o serie de competențe care îl fac căutat, „nu văd de ce nu ar fi eligibil; sigur că probabil ar intra și într-o pregătire specifică”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. omul asta e tot mai penibil… ajungi să legitimezi orice gogoriţă?! Fie e disperat după atenţie [cunosc destui universitari cu această problemă], fie e plătit pt „damage control”

    • La cat de cunoscut și de apreciat e în toată lumea, cred că a vrea atenție e ultimul lucru care îl interesează. Pe unii îi deranjează cu vederile lui liberale, cu luările de poziție în favoarea reformelor și modernității și cu ideile inovatoare pe care le susține.

    • #Draggy👍. Mi se pare firesc sa caute premianții societății. Problema este cine le devine mentor!

    • Eu in articol am văzut că se referă la oricine dorește, nu numai la premianți, doar că e vorba de domeniul filozofiei. Mentori le sunt cei care îi învață la facultate, SRI -ul ii ia gata formați dpdv intelectual, despre asta este vorba.

    • La primul comentariu, este apreciat si cunoscut in domeniul sau; problema este ca in ultima perioada, nu trece zi fara ca Rectorul UBB sa nu se pronunte pe ceva tema, de stie, de nu stie. Mai ales in cazul acesta, indiferent de parere, elegant ar fi fost sa nu comenteze, avand in vedere ca UB are la randul sau un rector, care poate s-ar fi pronuntat altfel (sau nu, ddar el reprezinta Universitatea Bucuresti).
      La al doilea comentariu, nu stii cum functioneaza serviciile, din Romania si oriunde; ii intereseaza o anumita mentalitate, anumite caracteristici personale, indiferent de domeniu absolvit. Poti sa fii filosof, istoric, filolog, politolog, psiholog, medic, inginer de fel si chip… Pe ei ii intereseaza anumite competente. Formarea profesionala, o fac ei, indiferent de performante pe bancile universitatii

    • Recunoașterea internațională în mediul academic nu exclude posibilitatea de a te pronunța pe teme de interes general în societate, ba chiar constituie o obligație morală din partea unor formatori de opinie, intelectuali recunoscuți. Altfel, discursul public este acaparat de semidocți, ignoranți, dezinformatori. Iar formarea profesională e una, insat discuția era despre cea intelectuală și despre ideea de mentori. Răspunsul dvs este pe lângă subiect.

  2. SRI ia oameni de la Filosofie pt ca au nevoie de angajatiu in „presa”

    • Filozofii nu fac presă decât cel mult conjunctural. Nu jurnalismul este domeniul de interes al filosofiei.

  3. Din totdeauna SRI-ul (si Securitatea înainte) a recrutat de prin Psihologie , Sociologie , Filozofie.

    • Înainte de 1989 nu existau facultăți de psihologie și sociologie, iar filosofia era puternic politizată.

  4. Sa caute expertize avansate.Pentru ce?Pentru doctorat, plagiat?Ati mai inventat ceva, sau tot cu sloganuri antice umblati.

  5. Si ce se studia inainte de 1989 la facultatea asta? Era locul de unde Securitatea isi recruta oameni.

  6. Lol, sri nu ar trebui sa recruteze prin anunturinla mica publicitate. Oricum, la nivelul la care au ajuns numai oportunistii ar lucra ptr un serviciu corupt, in slujba unor grupari mafiote.

  7. Sa recruteze. Nivelul actual e unul amatoricesc. Si ny de azi, de ieri, ci de vreo 80 de ani (securitatea stia aa terorizeze, sri nu stie nici atat). Sangele proaspat e bine-venit. Pacat ca noii recruti n-au de la cine invata.

  8. „Rectorul UBB a mai spus duminică seara, la Digi 24, că un absolvent de filosofie are o serie de competențe care îl fac căutat”

    Mda…. Are „competenta” de a se fi inscris la o facultate de… NIMIC si sa termine stiind… ABSOLUT NIMIC. Pierdere de vreme si bataie de joc 100%. „Competentele” sunt de tip „sa fie bine, ca sa nu fie rau”.