G4Media.ro

Recensământ: București, Ilfov și Cluj – zonele cu cei mai mulți locuitori…

Foto: Pexels.com

Recensământ: București, Ilfov și Cluj – zonele cu cei mai mulți locuitori cu studii superioare. Vaslui, Călărași și Botoșani sunt județele cu cea mai mică pondere

Din totalul populației rezidente în România, doar 16,0% au nivel superior de educație, potrivit datelor recensământului din 2022 prezentate marți de Institutul Național de Statistică. Din totalul populației, 43,5% au nivel mediu de educație (postliceal, liceal, profesional, învățământ complementar sau de ucenici) și 40,5% nivel scăzut (preșcolar, primar, gimnazial sau fără școală absolvită).

Mai mult de o treime dintre locuitorii municipiului București (35,2%) și circa un sfert dintre cei din județele Ilfov (25,2%) și Cluj (24,6%) au studii superioare.

La popul opus se plasează județele Vaslui, Călărași și Botoșani, unde ponderea populației cu studii superioare este mai mică de 8% (7,2%, 7,4% și, respectiv, 7,9%).

În municipiul București se regăsește cea mai mică pondere a populației cu nivel scăzut de educație (28,4%), iar la cealaltă extremă se regăsesc județele Giurgiu și Vaslui cu mai mult de jumătate dintre locuitori cu nivel scăzut de educație: 51,6%, respectiv 50,3%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Stați că nu înțeleg:voi comparati municipiul București cu județul Botoșani cu sate, orașe etc…Pai, centrele universitare, ministerele, spitalele, Guvernul etc toate sunt concentrate aici…iar mulți absolvenți rămân aici, în capitală…Cum…hai că o luați pe arătură…

    • Acum depinde de studii ca si alea la spiru, tot studii sunt..

    • uf ce revoltat esti!!! Lipsa de scoala nu e echivalenta cu pro/stia (in unele cazuri)
      E o statistica. Poate ca din asta se va intreba cineva DE CE:
      -nu se intorc absolventii
      -acele judete nu au acces la invatamant (sau nu vor)
      Atunci apar adevaratele probleme . Si va ramane numai o statistica pentru ca pro.stii cu scoala nu au inteles nimic din ea.

  2. Locuitori cu studii superioare care spala vase , vind flori , fac taximetrie , servesc la masa in restaurant , ….
    Locuitori care au urmat studii superioare pe bani publici si nu practica in domeniu . Dar profesorii lor si-au luat salariile , gradele , titlurile , ……