G4Media.ro

Populația Timișoarei a scăzut cu 21% / Prefectul acuză primăria orașului că…

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Populația Timișoarei a scăzut cu 21% / Prefectul acuză primăria orașului că nu a angajat destui recenzori / „Aceasta înseamnă bani mai puţini de la buget, mai puţină Poliţie Locală şi multe alte servicii care se vor reduce”

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, face responsabilă Primăria Timişoara pentru faptul că rezultatele recensământului desfăşurat anul trecut indică o scădere a populaţiei municipiului cu 21,4% faţă de precedentul recensământ din 2011, ceea ce va avea ca urmări, între altele, alocarea unui buget mai mic decât până acum, dar şi mai puţini poliţişti locali.

Mihai Ritivoiu a declarat, marţi, că Primăria Timişoara nu a reuşit să angajeze suficienţi recenzori, rămânând nerecenzate 23% dintre sectoarele municipiului.

„Avem rezultatele finale ale recensământului de anul trecut. Situaţia este sumbră. În decembrie s-au anunţat rezultatele naţionale şi judeţene, iar atunci am aflat că Timişul a pierdut 33.007 locuitori, ajungând la o populaţie de 650.533 de persoane. Cea mai dramatică veste de azi ţine de Timişoara. Oraşul a scăzut cu 68.440 de locuitori (21,4%) faţă de anul 2011. Din 319.279 persoane am ajuns 250.489. Consider conducerea Primăriei Timişoara responsabilă de această scădere. Vă dau o singur indicator: recenzorii angajaţi de primărie aveau de recenzat 341 de zone. 80 dintre ele nu au fost recenzate, pentru că Primăria Timişoara nu a reuşit nici măcar să angajeze pe bani frumoşi aceşti recenzori. Aşadar, 23% din sectoarele Timişoarei nu au fost recenzate. Scăderea populaţiei este de 21,4%. Faceţi voi legătura. Din păcate, aceasta înseamnă bani mai puţini de la buget, mai puţină Poliţie Locală şi multe alte servicii care se vor reduce. Îmi pare rău că demersurile şi solicitările mele publice de anul trecut, inclusiv pentru angajarea ca recenzori a elevilor sau profesorilor în vacanţă, nu au fost ascultate”, a detaliat prefectul Mihai Ritivoiu.

Localitatea cea mai mică din Timiş rămâne Bara, cu 299 de locuitori, iar cea mai mare comună rămâne Giroc, cu o creştere de 265%, ajungând la o populaţie de 22.270 de persoane.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Mai puțină poliție locală, asta era pb.
  Deci atât de mult se fură la poliția locală?
  Disperare pt minus 20%?
  Interesant.

 2. Da, dar a crescut numarul de caini plimbati in lesa. Si de pisici!

 3. Păi dacă sunt mai puțini bugetari e perfect.
  ȘI AR TREBUI SĂ FIE ȘI MAI PUȚINI ALEȘI, NU!?

 4. Integritatea clasei politice din Timosoara este pusa in pericol…. sa il aresteze pe nemtalaul de primar….