G4Media.ro

Raport oficial al guvernului britanic: Intrarea gigantului chinez Huawei pe piața comunicațiilor…

Raport oficial al guvernului britanic: Intrarea gigantului chinez Huawei pe piața comunicațiilor 5G aduce „probleme de securitate semnificative”

Autoritățile din Marea Britanie care se ocupă de securitatea cyber s-au declarat îngrijorate în legătură cu Huawei. Un raport  întocmit de Centrul Național de Securitate Cyber din Marea Britanie (NCSC) săptămâna trecută a găsit „probleme de securitate semnificative” la software-ul dezvoltat de gigantul chinez Huawei și la lanțul de distribuție al acestuia. La finalul raportului, NCSC își exprimă îngrijorarea  cu privire la planurile Huawei de extindere în domeniul rețelei de comunicare europene de 5G.

Oficialii americani au făcut lobby pe lângă aliații lor europeni pentru a interzice companiei Huawei să își dezvolte propria infrastructură 5G, invocând un pericol de securitate datorită relației dintre gigantul telecom și guvernul chinez.

Raportul NCSC a precizat că vulnerabilitățile identificate nu au legătură cu guvernul chinez; cu toate acesta, aspectele legate de „competența tehnică de bază și de securitatea cyber” a companiei Huawei ar crea Marii Britanii vulnerabilități în sistemul de comunicare, ceea ce ar permite oricărui stat să profite.

Mai mulți experți au argumentat că temerile Marii Britanii legate de vulnerabilitățile de securitate ale sistemului Huawei sunt exagerate – sau umflate artificial pentru a bloca influența în creștere a Chinei în domeniul tehnologiei globale.

Thomas Morley și Matt Schrader, doi experți din cadrul Alliance For Securing Democracy, au declarat că țările europene ar trebui să fie refractare la integrarea Huawei în sistemele lor 5G, deoarece dacă ar permite companiei chineze să devină un actor important pe piața 5G, ar înarma guvernul chinez cu „instrumente de care nu a beneficiat niciodată până acum pentru a corupe, influența și submina democrațiile occidentale”.

Sursă: New York Times, Axios, ASD

NOTĂ Robert Ciobanu este bursier al Fundației Konrad Adenauer în parteneriat cu G4Media.ro

Citește și

Scandalul tehnologiei Huawei în Europa/ Compania chineză își prezintă pentru prima dată proiectele și principalii parteneri din România

Cum joacă România în afacerea Huawei? America și-a avertizat aliații, inclusiv Bucureștiul, că va diminua fluxurile de informții către ei dacă va permite gigantului chinez să participe la dezvoltarea tehnologiei 5G

Comandantul suprem al forțelor aliate în Europa: Dacă Berlinul va colabora cu Huawei pentru rețelele 5G, forțele NATO nu vor mai comunica cu partenerii germani. Capacitatea de extragere a datelor este incredibilă

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.