G4Media.ro

Raport OECD pe piața globală a muncii: migranții și minoritățile etnice, cei…

china muncitori Sursa: Pixabay

Raport OECD pe piața globală a muncii: migranții și minoritățile etnice, cei mai afectați angajați în perioada pandemiei

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a elaborat un raport despre diversitatea populației angrenate pe piața muncii. Pandemia a dezvăluit multe probleme la nivelul societății, iar dovezile preliminare ar arăta că unele grupuri au avut mai mult de suferit, printre care migranții și minoritățile etnice.

Raportul (care poate fi parcurs AICI) vizează 5 grupuri-cheie, care sunt considerate dezavantajate pe piața muncii și care sunt, adesea, discriminate: imigranții, alături de descendenții lor și minoritățile etnice, persoanele LGBT, persoanele în vârstă, precum și cele cu dizabilități și femeile.

Cercetarea evaluează cum a evoluat gradul de incluziune a femeilor și grupurilor minoritare pe piața muncii în țările membre OECD, felul în care diversitatea afectează rezultatele economice și ce politici au implementat țările, precum și ce se cunoaște despre eficiența lor.

În ciuda faptului că, în ultimii 20 de ani, participarea femeilor pe piața muncii a crescut semnificativ, persoanele LGBT sunt mult mai deschise despre orientarea lor și ponderea migranților și a copiilor lor a crescut semnificativ, pandemia a evidențiat alte carențe, precum limitarea accesului de care dispun migranții în mediul sanitar, imposibilitatea distanțării sociale și multe altele. Raportul organizației arată că acestea ar trebui să fie priorități pentru factorii de decizie politică, pentru a evita dezechilibrele în societate.

Foto: Muncitori imigranți / Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Bai tapalaga, poza aia cu chinezi reprezintă la voi in redacție migranții și minoritatile? Mai împarte ba din banii aia din “donații” ca aiureaza “redacția” de foame.

  2. Nu poti discrimina colegul sau subordonatul pentru preferinte sexuale, decat daca ti le povesteste el. Nu e ca si cum patronul vine la tine acasa in pat sa vada ce uti.

    Daca nu poti sa-ti tii gura cu privire la ce uti, dupa varsta de 18 ani, esti prost. Atat de prost ca nu ti-as da sa plimbi cainele.

  3. Sa fie imediat discriminati pozitiv .