G4Media.ro

„Răcelile lungi” ar putea fi la fel de frecvente precum „Covidul lung”,…

Photo by Gustavo Fring from Pexels

„Răcelile lungi” ar putea fi la fel de frecvente precum „Covidul lung”, cu efecte de durată, potrivit unui studiu publicat în The Lancet

Un studiu realizat în Marea Britanie a arătat că simptomele unei răceli pot persista mult dincolo de perioada principală a bolii, sugerând că, la fel ca și „Covidul lung”, pot exista și „răcelile lungi”, scrie CNBC.

Studiul, publicat vineri în revista științifică The Lancet, a arătat că infecțiile non-Covid pot fi asociate cu o serie de afecțiuni la mai mult de patru săptămâni după infecția inițială.

După ce au studiat 10.171 de participanți, oamenii de știință de la Universitatea Queen Mary din Londra au ajuns la concluzia că este posibil ca alte infecții respiratorii, cum ar fi răceala comună, să aibă un impact de lungă durată asupra sănătății, care nu este recunoscut.

Aceștia nu au putut spune dacă simptomele „răcelii lungi” ar dura la fel de mult ca cele ale „Covidului lung”.

„Sindroamele post-infecție acută nu sunt un fenomen nou; într-adevăr, multe cazuri de sindrom de oboseală cronică sunt raportate ca urmând unui episod asemănător unei infecții. Cu toate acestea, aceste sindroame rămân adesea nediagnosticate din cauza gamei largi de simptome și a lipsei de teste de diagnosticare”, se arată într-o introducere a cercetării de pe site-ul The Lancet.

Au existat similitudini între simptomele celor cu „Covid lung” și „răceli lungi”, dar problemele tipice post-Covid, cum ar fi deficiențele de gust și miros și amețelile, au fost mai puțin frecvente la persoanele care sufereau de răceli lungi.

„Covidul lung” se referă în mod obișnuit la o serie de efecte pe termen mediu și lung care pot apărea în urma unei infecții cu Covid – inclusiv oboseală, dificultăți de respirație și disfuncții cognitive.

Termenul „Covid lung” a fost inventat în primăvara anului 2020, când persoanele care au avut Covid-19 nu s-au recuperat complet decât după câteva săptămâni sau luni de la prima infecție.

Organizația Mondială a Sănătății îl definește ca fiind „continuarea sau dezvoltarea de noi simptome la trei luni de la infecția inițială … cu aceste simptome care durează cel puțin două luni fără nicio altă explicație”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează