G4Media.ro

Publicația de limbă maghiară Atlatszo și ziaristul Zoltan Sipos au câștigat un…

sursa foto: Info Sud-Est

Publicația de limbă maghiară Atlatszo și ziaristul Zoltan Sipos au câștigat un proces prin care UDMR este obligată să îi invite pe jurnaliștii publicației la conferințele de presă. Decizia nu este definitivă

Publicația de limbă maghiară Atlatszo și ziaristul Zoltan Sipos au câștigat un proces cu UDMR prin care organizația condusă de Kelemen Hunor este obligată să îi invite pe jurnaliștii publicației la conferințele de presă și la alte acțiuni publice și să le furnizeze orice informație de interes public despre activitatea Uniunii.

Publicația Atlatszo și ziaristul Zoltan Sipos au dat în judecată UDMR pentru că refuză să îi acrediteze la acțiunile publice organizate de Uniune.

Tribunalul Cluj a dat câștigat de cauză publicației. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

„Obligă pârâta UDMR să acrediteze reclamanţii solicitanţi – Asociaţia A.E.E. şi reclamantul Ş. L.Z. şi pe cale de consecinţă să elibereze legitimaţiile de acreditare pentru reclamanţii solicitanţi. Obligă pârâta UDMR să informeze în timp util reclamanţii asupra conferinţelor de presă sau oricăror alte acţiuni publice organizate de UDMR, -Să furnizeze reclamanţilor orice informaţie de interes public care priveşte activitatea UDMR; -Să informeze în timp util şi să asigure accesul reclamanţilor la activităţile şi acţiunile de interes public organizate de UDMR; -Să asigure periodic sau de fiecare dată când activitatea UDMR-ului prezintă un interes public difuzarea de comunicate, informări de presă, organizarea de conferinţe de presă, interviuri sau briefinguri către reclamanţi; -Să difuzeze reclamanţilor dosare de presă legate de evenimente sau activităţi ale UDMR. Obligă pârâta la 2.000 lei cheltuieli de judecată în favoarea reclamanţilor. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței.

Sursa foto: Info Sud-Est

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. ioi, asta da jurnalism. bagati ceva contex fratilor … ca omul habar nu are ….

    • Da, asta e o informatie trunchiata, aloo, jusrnalisti de la g4media, ceva background? Sa intelegem si noi ceva de aici?

    • Atlatszo (înseamnă transparent), este o publicație independentă, care, printre altele, încearcă să arate cum cheltuie UDMR milioanele de EUR primit de la guvernul maghiar, cu titlu de sprijin pentru minoritatea maghiară din România.
      Din acest motiv sunt persona non grata la UDMR și de ani de zile îi exclud sau le interzic participare la evenimentele de presă.
      Cum mai toată presa de limbă maghiară din România e în solda lui Orban (Viktor, nu Ludovic), Atlatszo e una din foarte puținele voci de limbă maghiară critice la adresa UDMR.

    • @Robert mersi, cristal clear now 🙂

  2. Am inteles ca exista , prin lege, conditia de acreditare a unui jurnalist.
    Deci, automat exista si dreptul de a refuza acreditarea.
    Esti acreditat, participi. Nu esti acreditat. Pa!
    Daca legea il obliga pe presedinte, pe premier, pe un ministru sau pe seful unui partid sa invite un reprezentant al unei publicatii, legea ne/acreditarii este caduca (sa nu spun de-a dreptul inutila)

    • Doamnă, vă invit să lecturați Contituția României, capitolul II în special. Veți avea o revelație.

  3. Asa si? Accesul presei la informatii de interes public nu trebuie ingradit – punct. Populatia maghiara care nu vorbeste romana sau nu citeste alte publicatii nu are dreptul sa fie informata?

    O decizie corecta.

    • @Brakadum.bum.bum

      Decizia judecatoreasca nu are absolut nimic de-a face cu etnia maghiara.
      Dar unii dintre voi nu aveti in cap decat „magyarország”

      Decizia este incorecta si va pica la apel.

  4. Justitia poate obliga o formatiune politica sa primeasca, sau nu, ziaristi la conferinte de presa?
    Noaptea mintii romanesti.

  5. Eu stiu ca ponegrirea simbolurilor nationale se pedepseste cu 3 ani de inchisoare.
    Uitati-va cum au scris Hunor acesti provocatori infecti.
    Cand sunt palmuiti pentru provocari ( gen saci negri pe crucile romanesti) fac pe victimele si pe nevinovatii.