G4Media.ro

Protocol de recuperare post-COVID și protocol nou de tratament pentru pacienții infectați…

Sursa foto: Pexels

Protocol de recuperare post-COVID și protocol nou de tratament pentru pacienții infectați cu coronavirus, semnate de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat, vineri, ordinele pentru aprobarea protocolului de recuperare post-COVID și a unui protocol nou de tratament pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, Ioana Mihăilă a semnat Ordinul pentru aprobarea Protocolului de medicină fizică și de reabilitare post-COVID-19. Acesta are ca scop ameliorarea stării fizice a pacienților care au fost infectați cu SARS-CoV-2, precum și creșterea capacității acestora de a se întoarce la o viață de calitate.

„Era necesar un astfel de protocol pentru evaluarea și pentru managementul terapeutic privind dizabilitățile complexe rezultate în urma infecției cu SARS-CoV-2. Pacienții care au trecut prin boală, în special cei cu forme severe, trebuie să beneficieze de servicii medicale de recuperare. COVID-19 este o boală cu afectare multiplă de organe și care poate lăsa sechele respiratorii, cardiace, neurologice, musculoscheletale, psihologice. Efectele bolii se pot întinde pe perioade variabile de timp, afectând calitatea vieții pacienților. Continuarea reabilitării medicale a acestora va permite monitorizarea atentă, refacerea funcționalității și a capacității de muncă și va scurta timpul de întoarcere la o viață normală”, a declarat Ioana Mihăilă, citată în comunicat.

De asemenea, ministrul Sănătății a aprobat și ordinul care actualizează protocolul medical de tratament pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2 în conformitate cu cele mai noi studii medicale și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății și Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor.

Astfel, a fost adaptat tratamentul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 în acord cu ultimele considerații legate de medicația antivirală. Totodată, a fost introdus un capitol nou cu recomandări pentru medicii de familie care tratează la domiciliu pacienții infectați.

Cele două protocoale de tratament au fost elaborate de comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătății. Ordinele ministrului Sănătății care conțin noile prevederi medicale vor fi publicate astăzi în Monitorul Oficial, mai precizează comunicatul.

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Dupa protoculul covid..nu poate exista „protocol postcovid” ..

  2. Sunt multe persoane care raman cu urmari grave in urma imbolnavirii cu covid insuficienta respiratorie, probleme renale, la inima etc inca nu se stiu toate efectele. Pana acum am tratat covidul cu superficialitate ca pe un virus obisnuit sau gripa si ne-au interesat locurile la ATi si sa fie ventilatoare de oxigen fara sa intelegem complexitatea bolii. Cati n-au murit dupa covid desi au scapat de virus din cauza efectelor secundate si cati n-au ramas cu sechele si li s-a scurtat viata.

  3. Cam 9 din 10 pacienti raman cu sechele in urma unui studiu facut in coreea de sud.

    • Sursa sau nu exista. Si articol științific publicat in reviste științifice, nu libertatea locala.

    • Sursa este Agentia Coreeana pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor si studiul a fost facut de către Facultatea de Medicină a Universităţii Naţionale Kyungpook din Daegu au participat 5672 de persoane. Am citit pe agentia Reuters care este o sursa serioasa.