G4Media.ro

Protest la granița Egipt-Gaza: se cere acces pentru trecerea ajutoarelor către populație…

Sursa foto: Jaafar ASHTIYEH / AFP

Protest la granița Egipt-Gaza: se cere acces pentru trecerea ajutoarelor către populație / State occidentale așteaptă deschiderea graniței pentru a-și evacua cetățenii

„Deschideți punctul de trecere Rafah!”. Zeci de mii de manifestanți protestează în Egipt la punctul de graniță care desparte această țară de Fâșia Gaza.

Deschiderea punctului de trecere de la Rafah, singurul punct de trecere spre Fâșia Gaza necontrolat de Israel, care este în prezent închis, relatează publicația italiană Open.

Asta, în pofida deschiderii anunțate ieri, pentru a permite trecerea ajutorului umanitar în teritoriul palestinian.

Publicitate electorală

Între timp, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a sosit la punctul de trecere din Egipt pentru a pregăti intrarea ajutoarelor în Gaza. „Să vedem care va fi calendarul”, a comentat din Italia ministrul de externe Antonio Tajani, care a aterizat la Tunis că ”avem nevoie de un acord între israelieni și egipteni pentru a introduce ajutorul umanitar, există probleme de organizare și sper că toți împreună vom reuși să lucrăm pentru a-i scoate și pe cei 12-15 italieni ai noștri care se află în Fâșia Gaza. Aceștia ar putea trece prin punctul de trecere Rafah împreună cu alți occidentali și să ducă în același timp ajutoare umanitare pentru populația civilă”, a adăugat el.

După o pauză de 11 ore, tirurile de rachete dinspre Gaza spre sudul Israelului au fost reluate, iar sirenele de avertizare au sunat în mod repetat în comunitățile israeliene din apropierea Fâșiei, inclusiv în Sderot.

În ultimele ore, armata a anunțat că forțele armate continuă să se pregătească pentru următoarea fază a războiului: ‘Timrun (manevra, n.r.)’. Acest lucru a fost anunțat de purtătorul de cuvânt militar Daniel Hagari, referindu-se la o intrare a forțelor terestre în Gaza.

„Continuăm într-un efort logistic pentru a intra în ‘Timrun’ în cel mai bun mod”, a adăugat el, după ce Israelul a lovit peste 100 de ținte Hamas. Între timp, potrivit cifrelor Ministerului Sănătății din Hamas, numărul morților din Gaza în urma atacurilor israeliene a ajuns la 4.137, iar peste 13.000 de persoane au fost rănite.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. N-am vazut niciun protest pentru bebelusii decapitati si incendiati de teroristi in tarile arabe deci sunt complici tacit cu teroristii.